Печат

Отговорите на Кристиян Добрев.

вкл. .

Добрев
Снимка: БГНЕС

Въпрос от bulgarista01: Здравей, Кичо ! Аз имам три въпроса : 1. Смята ли клубът да представи програма за развитие на ДЮШ или поне някакъв план за действие, който да е дългосрочен и да се следва.Защото знаеш в какво плачевно състояние е школата.Моля, отговорът ти да бъде с да или не и ако да , каква е програмата ? 2. Като дългогодишен капитан на Локомотив мисля че заслужаваш един бенефисен мач. Какво мислиш по тази въпрос и според теб възможно ли е да се организира такъв мач с някой от старите играчи преминали през Локомотив, например Юл.Петков, Саша Антунович, Георги Борисов и много други с които сте играли заедно и сте носили радост на нас феновете? 3. Какво става със сектор "В" на стадиона Локомотив? Ще бъде ли отворен скоро и защо се бави отварянето му след като май месец на концерт на Депеш Мод целия сектор беше пълен с публика, а за мачове на Локо не може ? Поздрави и пожелания за успех и здраве ! Булгариста

Кристиян Добрев: 1. В момента се назначава директор на школата, който ще направи вид стратегия за развитието на ДЮШ и вътрешен правилник за треньорите, за да може те да са запознати в кой отбор тренират, играят и се опитват да се развиват прево като личности, а ако имат възможности и като футболист. В този ред на мисли с Явор Вълчинов бяхме изготвили подобна стратегия и я бяхме дали на президента Гигов, но след като напусна се забавиха нещата и сега сме в процес на доуточняване на детайлите. 2. Мисля, че този въпрос не е към мен, няма да е сериозно аз да се занимавам с подобно нещо за себе си. За всеки е приятно, ако някой счете за нужно, че такъв мач трябва да се организира. Видяхме Стилиян Петров какъв бенефис беше, то е ясно, че такъв мач в България не може да се направи. Но определено е приятно да получиш подобно признание. Мисля, че може да се помисли в тази насока. 3. Този въпрос е от компетенцията към Софийска община. Там има комисия, която лицензира стадиона и тя е направила определен брой препоръки, които трябва да се изпълнят. А Сектор В в момента се стопанисва от дружеството и може би те са по-запознати в детайли с препоръките от Общината. Защото стадионите в България се лицензират на общински принцип, а не от БФС. А относно провеждането на концерт - за мен също е непонятно, при положение че на нашите мачове има по 3000, да се разреши да има концерт с поне 30 000.

Въпрос от Toni Calvo: Не се ли напълни Локомотив (София) с прекалено много чужденци? Юношите сякаш остават на втори план

Кристиян Добрев: Наистина в момента общо взето в отбора, с изключение на вратаря Галев, няма нито един юноша, което е жалко. Знаем какви футболисти са излезли от тази школа. Ситуацията е такава, че надявайки се да се справим на работа, да излязат талантливи деца, които да могат да защитават локомотивската идея. Конкретно сега има един футболист - Георги Василев, набор 95, от нашата школа, много талантлив, който се надявам да продължи възраждането на локомотивския дух и да повлече крак и други момчета от школата да се наложат в първия отбор.

Въпрос от lokosf: Ще въведете ли по-евтини 2-3 лв. билети за деца и пенсионери, които не могат да си позволят да отделят 60 лв. за сезонна карта.

Кристиян Добрев: Пак се връщаме на старата тема със стадиона. По наредба на БФС, след като имаме отворени 2 сектора, няма възможност за различно ценообразуване на билети. Затова цените се определят мач за мач, наистина билетите са скъпи, но за всеки желаещ клубът е направил абонаментни карти, за 60 лева, което средно за около 20 домакинства за целия сезон, билетът излиза 3 лева.

Въпрос от lokosf: Кой от директорите в Локомотив за какво отговаря?

Кристиян Добрев: В момента в Локомотив има двама директори - Георги Марков е изпълнителен директор, аз съм спортно-технически. Аз мога да говоря конкретно за мен - отговарям за спортно-техническата част, което включва представителния отбор и Детско-юношеската школа. А за изпълнителния директор мисля, че само г-н Гигов може да държи сметка кой за какво отговаря. Аз знам за себе си.

Въпрос от lokosf: Ще се ремонтира ли терена на помощното игрище на ст. Локомотив?

Кристиян Добрев: Надяваме се да се подобри теренът. За основен ремонт в този момент трудно може да се говори, най-малкото сезонът не е подходящ. Миналата година г-н Иван Василев хвърли доста сериозна сума за рехабилитация на терена, но поради липсата на други терени, натовареността е доста сериозна от цялата школа и затова в момента теренът не е в добро състояние. Но детско-юношеската школа е със сключен договор за ползване на базата в квартал Тръбич, която в момента разполага с два бих казал много добри терена, на които се водят тренировки и официални мачове. Като договорът е срещу заплащане от футболния клуб и средствата идват от г-н Гигов.

Въпрос от lokosf: По наредба на БФС, след като имаме отворени 2 сектора, няма възможност за различни ценообразуване на билети. Защо тогава на други стадиони (например на Локомотив Пловдив) в едни и същи сектори има и билети за пенсионери и ученици?

Кристиян Добрев: Нямам отговор на този въпрос. Не съм запознат с политиката на Локомотив Пловдив. Аз знам, че по наредба, след като има отворени 2 сектора, билетите трябва да бъдат еднакви за привърженици на домакините и гостите.

Въпрос от lokosf: Как ще бъдат изхарчени средствата набрани от сезонните карти и ще се обяви ли публично за какво са отишли?

Кристиян Добрев: Средствата аз лично съм се наел и съм се разбрал с Георги Марков да отиват единствено и само за школата. Като до момента са инвестирани за закупуване на топки, помощни средства, които са необходими за нормалното провеждане на тренировъчния процес.

Въпрос от lokosf: Колко е месечния бюджет на ПФК Локомотив?

Кристиян Добрев: Този въпрос не е в моята компетенция.

Въпрос от бероец: Вашите очаквания за мача с Берое?

Кристиян Добрев: Искрено се надявам да се поздравим с една победа, защото е жизнено-важно за нашия отбор да се отлепим от това незавидно 13-о място, на което сме в момента. Надявам се всички привърженици, които обичат Локомотив, да проявят малко търпение, защото общо взето сега тече един процес на изграждане на отбор в движение, което не е най-добрия начин за постигане на резултати. Но, времето ни притиска и мачовете валят, така че всяка победа е жизнено важна за нашия отбор.

Въпрос от botev vraca: Искам да ви попитам какво мислите за оставането ви във А група и не трябваше ли да изпадне Локомотив София ? Не ви ли е срам след такова оставане г-н Добрев ?

Кристиян Добрев: С цялото ми уважение от отбора на Ботев Враца, мисля, че те единствено са си виновни, че не успяха да запазят мястото си в А група. При една тяхна победа във Варна срещу Черно море в последния кръг, Локомотив София щеше да загуби абсолютно всички шансове за спасение. Така че не виждам нищо срамно в нашето оставане в А група.

Въпрос от The GoDfaThEr: Няма ли да направим нечувана глупост, ако в момента заменим Пенев с Балъков (както се пише в медиите)? Какво мислиш за националния?

Кристиян Добрев: Според мен Любо Пенев в момента се справя повече от добре със задачата си. И не знам кой пуска тези информации за смяна на треньора. Просто с наличния потенциал, според мен той извлича повече от максимума, който този отбор може да даде. В момента сме в позиция да играем на бараж за Световно и дано в оставащите 2 мача да постигнем успехи. Достигането до бараж мисля, че ще бъде равносилно на подвиг.

Въпрос от The GoDfaThEr: Кой формат на първенството според теб е най-подходящ и защо?

Кристиян Добрев: Лично мое мнение, е че сегашният формат не е подходящ, защото подобен вариант съществуваше преди десетина години и само след 1 сезон беше върнат стария (с 16 отбора). Също така не съм убеден, че намаляването на броя на отборите в А група ще доведе до повишаване на качеството. Дълги години в България шампионатът се провежда с 16 отбора, което според мен е най-удачният вариант. Защото доста футболни центрове, с дългогодишни традиции, в момента нямат възможност да се състезават в А група, а мисля, че спокойно могат да се сформират едни добри отбори. Визирам градовете Русе, Плевен, Хасково.

Въпрос от lokosf: Ще започне ли ПФК Локомотив да отстоява позиция срещу определени медии, които имат целенасочени обиждащи клуба публикации?

Кристиян Добрев: Не знам точно кои медиите визирате. Мисля, че Локомотив София като клуб е бил коректен към абсолютно всички медии и се надявам те да отвръщат със същото. В този ред на мисли беше направен сайт към клуба, който известен период от време не функционираше и в лицето на нашето пресаташе Кирил Петров имаме човек, който работи абсолютно коректно с всички медии. А некоректните журналисти пишат материали в печатни издания, при което не дават възможност да се проведе диалог. Те използват възможността, която им е предоставена - да пишат каквото те мислят, че е правилно, а не търсят обратната връзка с представител в клуба.

Въпрос от vench: Ако имате възможност да продадете български футболист на по-ниска цена в Германия или на по-висока цена в Турция, коя оферта ще предпочетете? Вдигат ли класата на А група многото чужденци, които играят в българското първенство?

Кристиян Добрев: 1. Сравнението е лично за мен неуместно. Осъществяването на един трансфер без съгласието на футболиста е невъзможно. Но ако аз имам възможност да му дам съвет винаги ще му кажа, че по-добре за неговото развитие ще бъде да играе в Германия, където условията за тренировки и работа са най-добри в Европа. Но футболистът ако има желание да играе в други страни, аз няма как да го насоча. 2. Според мен чужденците, които се подвизават в родния шампионат, не превъзхождат с нищо по-голямата част от българските футболисти. И си мисля, че ако в един отбор преобладават българските играчи, отборът ще бъде много по-силен. Ако и тези играчи пък са продукт на школата на самия клуб, тогава можем да говорим за пълно щастие.

Въпрос от The GoDfaThEr: На какво отдаваш спада в представянето на софийските отбори, което е особено видно този сезон?

Кристиян Добрев: Конкретно не мога да дам точна причина на какво се дължи. Но е факт, че и 4-те софийски отбора в момента заемат места, които не отговарят на техните дългогодишни амбиции и традиции. Но надявам се, конкретно в нашия отбор, все пак са изминали само 7 кръга, да направим една добра серия от победи и Локомотив да се намира на такова място, на което всички ръководители, треньори и привърженици, искат да виждат клуба.

Въпрос от Долап_на_ ЮНЕСКО: Здравейте, какво ви е мнението за забранените стимуланти във футбола и спорта като цяло? Благодаря .Желая ви успех !

Кристиян Добрев: Използването на забранени стимуланти е наказуемо във всеки един вид спорт. Така че хората, които използват, се опитват по нечестен начин да извлекат някакви дивиденти. Дали спортно-технически, или финансови.

Въпрос от lokosf: В 7 дни спорт постоянно наричат Локомотив жепейци, това не ви ли дразни?

Кристиян Добрев: Локомотив все пак е най-старият железничарски спортен клуб, така че "жепейци" според мен не е чак такава обида.

Въпрос от lokosf: Плаща ли се навреме в Локомотив и има ли глоби свързани със заплатите на футболистите предвид ужасното представяне до момента?

Кристиян Добрев: До момента всички заплати са изплатени своевременно. А за глоби - няма наложени до момента.

Въпрос от Toni Calvo: Има ли представа какво се случва с тази култова фигура Цоко Антунович? Къде е какво прави няма ли място в управата на Локо или поне в скаутското звено на клуба

Кристиян Добрев: Нямам представа къде се подвизава Саша Антунович. Бях чул, че иска да се занимава с мениджърска дейност, но какво се случва с тези негови намерения не знам.

Въпрос от Toni Calvo: Има ли конфликт Александър Бранеков с ръководството на клуба? Напоследък се забелязва сериозен спад в играта му и вярно ли е, че е бил пред трансфер в Славия?

Кристиян Добрев: Няма как да има конфликт между футболист и ръководство. Конкретно Бранеков имаше проблем свързан с неговия ахилес. И си мисля, че неговите колебливи игри се дължат на недоброто му здравословно състояние. В сегашния момент няма никакви проблеми, надявам се да покаже стабилната игра, която показваше миналия шампионат. Нямам представа за интерес от Славия към него.

Въпрос от Розова Dолина: На кой чуждестранен отбор си привърженик?

Кристиян Добрев: На Барселона.

Въпрос от lokosf: Не считате ли че допускането на фенове на други отбори в А сектор няма да доведе до ексцесии в скоро време?

Кристиян Добрев: Това беше единичен случай за мача с ЦСКА. Така че от тук нататък в следващите домакински срещи до края на полусезона няма да се случи. Надявам се, че нашите привърженици са били винаги известни със своето толерантно поведение, както към отбора, така и към противниковия лагер и ако се стигне до провокация няма да отговарят.

Въпрос от Zezo_10: Защо в Локомотив е занемарена детско-юношеската школа и защо продължава да се търсят "звезди" от чужбина, при положение, че в България има толкова млади футболисти с качества принудени да играят в окръжните групи където след 1-2 години или се пропиват или им чупят краката? Цветозар Иванов

Кристиян Добрев: Наистина условията в нашата школа в момента не са най-добрите, но с общи усилия, на президента г-н Гигов, надяваме се да се подобрят. В минали години условията не са били много по-различни, а за школата на Локомотив тогава се говореше като еталон за работа. Причините сигурно не са една и две, за да се стигне до състоянието в момента, в който в представителния отбор има не повече от 2-3 имена, които са излезли от нашата школа.

Въпрос от Димитър Везалов: Кога Локо /Сф/ ще се оправи? Какво трябва да стане, за да заиграе добре тима, да радва феновете си, и да не е проблем класирането в първата половина на таблицата? Ще изпадне ли Локо от А група през този сезон??

Кристиян Добрев: Мисля си, че в най-скоро време отборът ще изглежда по коренно различен начин от досегашния. А преди около десетина години отборът беше в подобно състояние, с назначаването на Стефан Грозданов за треньор, отборът придоби коренно различен облик и за по-малко от 2 години от отбор, борещ се да не изпадне, се превърнахме в отбор, който се бореше за титлата. И записахме поредица от участия в турнира за Купата на УЕФА, по мое скромно мнение се представихме повече от добре. Надявам се сегашният старши-треньор Стефан Генов да надмине постиженията на предишния Стефан - Грозданов. Ще изпадне ли Локо - не.

Въпрос от Кравеморец: С колко ще ви бием в неделя?

Кристиян Добрев: Не знам за какъв бой става въпрос, но след мача победата на терена да бъде за Локомотив.


източник: topsport.bg

 

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

LokomotivSF
LokomotivSF Край на мача: Локомотив - Лудогорец 2 сладко 1:0! #lokosfinfo
 

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...