Печат

Децата на ФК „Локомотив на Парада на нациите на „Готия Къп“

вкл. .

actavis.bg
Oтборът на ФК „Локомотив София 1929“ ще има честта да представи България по време на официалното откриване на световното първенство по футбол за деца и младежи „Готия Къп“. Турнирът се провежда ежегодно в Гьотеборг, Швеция.

Football Actavis team Gothia 2016


Актавис изцяло финансира участието на юношеския отбор на футболен клуб „Локомотив София 1929“ на най-престижния международен футболен турнир за деца и юноши, който тази година ще се проведе между 17 и 23 юли.

Освен участие в турнира, специално за футболното събитие, Актавис осигурява на бъдещите футболни звезди на „Локомотив София 1929“ и пълна спортна екипировка.
През юли тази година в Гьотеборг среща ще си дадат над 1600 отбора от 72 държави от целия свят, които ще изиграят 4000 мача на 110 футболни игрища.

Много настоящи известни футболни имена са участвали и печелили със своите отбори „Готия Къп“. Между тях са Алън Шийрър, който през 1985 г. е част от юношеския отбор на Уелингтън Джуниорс; Хави Алонсо, който през 1995 г. печели турнира с отбора си Антигуоко; Андреа Пирло като част от отбора Ю ЕС Волунтрас през 1990 г. Най-добрият отбор до момента е Тауичи, участвал на „Готия Къп“ през 1984. Осем от играчите, участвали в тима, са представили националния отбор на Боливия на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994.

Спонсорството на участието на представителен отбор на ФК „Локомотив София 1929“ на „Готия Къп“ е част от дългосрочната стратегия на Актавис за подпомагане на детско-юношеския футбол в България.

 По предложение и разработена концепция на Ивайло Паргов- изп. директор на Детска Футболна Академия „Надежда“, от ноември 2015 г. Актавис дарява средства на ДФА „Надежда“ за построяване на нов, модерен терен и съвременни съблекални за нуждите на детско-юношеската футболна школа на ФК „Локомотив София 1929“. Предстои официалното откриване на обновения терен и прилежащата инфраструктура на стадион „Локомотив“ в София.

Партньорството между Актавис, Детска Футболна Академия " Надежда" и ФК "Локомотив София 1929" вече дава своите първи отлични резултати.

На провелия се в Монтана ежегоден силен футболен турнир за деца под егидата на БФС и УЕФА, отборът на Локомотив София / възрастова група 11-годишни/ са шампиони.
В турнира участваха 14 отбора, а момчета на Локо победиха отборите на Монтана, Левски Раковски, Спартак Плевен, а на финала и ЦСКА.

Голмайсторът на турнира, Иво Паргов, с 8 отбелязани гола, също е от детско-юношеската школа на Локомотив София.

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

LokomotivSF
LokomotivSF Нова съдийска свирка за Царско село, БФС ДОКОГА? lokosf.info/%D0%B0-%D0%BE%…
 

ВИДЕО

начало 7:15

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...