Печат

БК ”Локомотив” – София отново се завърна!

вкл. .

бокс

На 11.05.2012 год. Борислав Георгиев става председател на Боксовия клуб. Възобновява боксовата зала и отваря врати за всички бъдещи шампиони. Още от самото начало той заяви, че ще залага само и единствено на развитието на детско-юношеския бокс. Само така се гарантира високото спортно майсторство.

През 2012 година Боксов клуб ”Локомотив”-София участва в три възрастови групи с по един състезател и печели един сребърен медал при жените в категория до 46 килограма.

През 2013 клубът участва във всички възрастови групи и във всички състезания от вътрешния календар на Българската федерация по бокс. Той бе представляван от 28 картотекирани състезатели и спечели: един златен, два сребърни и един бронзов медали при учениците; един сребърен и два бронзови медали при юношите; два сребърни и четири бронзови медали при младежите; един бронзов медал при мъжете; един златен медал при девойките; един златен, два сребърни и един бронзов при жените. В отборното първенство на Република България при жените БК”Локомонив” – София спечели купата за трето място. Шампионката при девойките Михаела Николова участва на Свeтовното първенство за девойки и момичета в Албена 2013 и завоюва престижното пето място.

През 2013 година клубът организира пет домакински турнира, в които завоюва множество златни медали, като тези постижения бяха отразени подобаващо в медиите. На тези турнири присъстваха всички настоящи боксови величия, както и такива от близкото минало. На ринга, за да награждават младите таланти се качваха: Кубрат и Тервел Пулеви, Детелин Далаклиев, Борис Георгиев, Спас Генов, Емил Чупренски и още много други. Тук трябва да се спомене и огромната заслуга на Председателя на СК”Локомотив” г-н Даме Стойков, както и на Президента на БФ Бокс г-н Красимир Инински, чиято помощ се изразяваше,както морално, така и материално.

През 2014 година клубът има идеята да организира три големи турнира. Първият се казва “Васил Левски” и ще се състои в края на февруари по случай гибелта на Дякона. Вторият ще е на първи юни по случай Деня на детето, а третият е в ранна есен, като още не е изяснена датата и наименованието му. За пръв път в историята на БК”Локомотив”-София, клубът ще бъде домакин на Държавно лично първенство за жени и девойки от 28 до 30 април 2014 год.

А на международно ниво ще имаме двама представители на Световното първенство по бокс при девойките и младежите. Клубът ще участва във всички състезания обявени от вътрешния календар на БФ Бокс на републиканско ниво. И във всяка възрастова група, и във всяка категория ще се цели само и единствено в първите места! Клубът ще бъде представляван минимум от 40 състезатели в пет възрастови групи .

източник: http://www.bgboxing.org

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

LokomotivSF
LokomotivSF Мачът в три думи: пропуски, лежане и равенство - 1:1. #lokosfinfo
 

ВИДЕО

начало 7:15

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...