Статии

Печат

BIG5: Николай Гигов дал над 400 хиляди лева на БСП заради дълговете на „Дума“

вкл. .

KOII

За последните три месеца бизнесменът Николай Гигов е дал над 400 000 лева на БСП, за да се платят натрупаните дългове на „Дума“ към кредитори, научи BIG5.BG.

Ревизия в партията след смяната на експредседателят Михаил Миков показала, че дълговете на „Дума“ са около 800 000 лева, като недостигащите 400 000 лева са били осигурени от оръжейния бос Николай Гигов.

Бизнесменът от години помага и оказва финансов гръб на столетницата, като от там обаче, често забравят за помощта му.

След като Корнелия Нинова пое председателството на партията, именно Гигов отново се притичва на помощ на червените, като осигурява липсващата сума за натрупаните дългове, твърдят източниците на BIG5.BG.

Според тях към момента има поне още двама крупни бизнесмена, които оказват помощ на БСП и ще застанат като финансов гръб на партията преди предстоящите президентски избори.


Преди няколко години слухове свързаха името на Николай Гигов с финансирането и на АБВ.

Тогава експрезидентът Георги Първанов, за когото не е тайна, че от години се намира в близки приятелски отношения с оръжейния бос, отрече информацията в някои детайли, но не и по същина.

Според вестник „Галерия“ тогава, експрезидентът Георги Първанов и бизнесменът Николай Гигов провели среща с премиера Бойко Борисов в дома му в Банкя, на която уточнили финансирането на новосъздадената партия АБВ.

След публикуването на информацията обаче, Първанов отрече единствено твърдението, че е посещавал дома на Борисов, а премиерът коментира написаното с ирония и с думите „Аз стоя зад всичко!!!“

Източник: BIG5.BG

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ