Печат

БФС започва да плаща парите по фонд "Солидарност" на УЕФА

вкл. .

Българският футболен съюз (БФС) започва изплащането на сумите от фонд "Солидарност" на УЕФА, които се полагат от участието на Лудогорец в Шампионската лига за сезон 2016/2017, научи БТА.

Плащанията ще започнат тези дни, но след това ще продължат и догодина. Общо 3 641 000 евро ще бъдат разпределени между отборите от Първа и Втора лига, а от централата ще разпратят парите по клубовете циклично в следващите дни. Първи са отборите от Първа лига, като подреждането ще бъде съобразено с класирането, след това пари ще получат и отборите от Втора лига, като там сумата е доста по-малка.

Решението как да се разпределят парите пък е взето на заседание на Професионалната футболна лига от 17 юли тази година и то е 60 процента за клубовете от Първа лига и 40 процента за тези от Втора.

Появи се информация, че Лигата не е гласувала разпределението, но то е факт още от юли. Според наредба на УЕФА, БФС трябва да започне изплащането през декември и да го завърши през пролетта на 2018-а година. Сумата е за изградени местни футболисти, а също така и за помощ за школите.

 източник: https://gong.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ