Печат

Димитър Васев: „Искам да виждам стадион „Локомотив“ пълен!“

вкл. .

vasev iubilej

- Какъв е първият ти спомен от стадион „Локомотив“?
- Мои приятели постоянно се хвалеха, че тренират футбол и аз се запалих покрай тях. Преди това тренирах борба. Така ме определиха в онези години, не можеше сам да избираш, просто системата беше такава. Още в училище ни разпределяха: „Ти ще си лекоатлет, ти ще си борец…“ Мен ме определиха за борец и аз, разбира се, изпълнявам.

- Кой беше първият ти треньор и кой е най-ценният съвет, който си получил от него?
- Коце Благоев. Бих казах, че всеки съвет е ценен и всеки треньор те учи на нещо. Всеки е допринесъл с нещо за моята кариера и от всеки съм си взел своя урок.

- Кой за теб е най-запомнящият се мач като футболист на Локомотив?
- Когато взехме купата. Всъщност всеки мач си има своето значение. Неведнъж съм казвал, че дори и да загубиш, това не е фатално. Важното е да си направиш заключения и да анализираш ситуацията.

- Преди две години с Локомотив спечелихте бронзовите медали. Какви бяха емоциите на отбора?
- Емоциите наистина бяха страхотни и за мен, и за момчетата. Видяхме феновете на стадиона да стават по-многобройни, по-ентусиазирани и подкрепящи.

- Следиш ли българското първенството и как би го коментирал?
- Следя го, да, но определено то не е от най-силните. Няма как да е по друг начин, когато се вкарват отбори „на сила“. Има такива, които не са готови, определят се по някакви правила, но не отговарят на реалните изискванията. Днес е нужно просто да има футболисти и те да имат история. Тези отбори в момента дори не вдигат нивото на футбола и като резултат гледаме доста по-слаби мачове.

- Коя е най-ценната ти победа като треньор на Локомотив?
- Всяка победа е посвоему значима. Еднакво се радвам за всичките, защото носят удовлетворението, че футболистите играят добре и изпълняват това, за което са работили. Също така виждаш много щастливи лица около теб, всичко това прави победата ценна. Когато спечелиш мач с ЦСКА или Левски помниш много по-дълго, въпреки че това отново са три точки.

- Какво ще кажеш за новото ръководство на Локомотив София 1929?
- Тежка задача. Радвам се, че се нагърбиха с това. Те са локомотивци и се надявам с новото управление по-бързо да преминем през прехода. Разбира се, ще е нужна и помощ, като да се намерят спонсори, които да милеят за отбора, защото на Локомотив не му е там мястото. Хубаво е да извървим този път, въпреки че аз бих предпочел да го прескочим.

- Какво ще кажеш на феновете на Локомотив?
- Да са все така верни, искрени, да подкрепят клуба, ако може и повече. Един от най-горчивите моменти е да виждаш как феновете се увеличават и в един момент всичко приключва. Искам да виждам стадиона пълен – това е!

източник: https://www.facebook.com/FCLokomotivSofia1929

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ