Печат

Милан праща легенди в България заради Локомотив

вкл. .

Част от най-големите имена в историята на Милан от последните три десетилетия могат да дойдат в България. Поканата е отправена от ръководството на Локомотив (Сф), а евентуалната визита ще бъде част от сътрудничеството между двата клуба. До края на годината ще бъде подписан и договор между българи и италианци.

Само очакваната промяна в собствеността на Милан бави засега парафирането на контракта. Това съобщи на пресконференция в Пресклуб България директорът на ДЮШ на Локото Ивайло Паргов.

“Заедно със собственика на Локомотив (Сф) Иван Василев бях тези дни в Милано и се запознахме с работата на гранда Милан. Знаете, че там на 13 декември китайските инвеститори трябваше да встъпят в собственост на мястото на Силвио Берлускони, но сделката бе отложена с 6 седмици. Единствено по тази причина засега не бързаме да сключим и обявим официално договор с Милан, тъй като хората в италианския гранд все пак нямат абсолютната сигурност, че ще продължат да работят там към момента.“

Паргов разказа и какви са преките му впечатления от работата  и организацията в италианския гранд. „През първият ден се срещнахме с шефа на ДЮШ на Милан Филипо Гали, който ни изнесе страхотно подробна презентация на клуба. Само бюджетът на школата е 12 милиона евро. В школата работят около 50 специалисти, от които 28 треньори, 9 треньори на вратарите, 5 видеооператори, 4 кинезетерапевти. Имах възможността да направя видео от тренировките на различните набори в Милан. Прави впечатление колко по-високи, по-здрави физически са децата там, отколкото нашите. От Милан ни споделиха, че тяхната цел не е да печелят първенствата в ДЮШ, а да произвеждат таланти за първия отбор, каквито са Донарума и Де Шилио. Втория ден пък имахме възможност да се срещнем с легендата Франко Барези“, каза директорът от „Надежда“.

Била е обсъждана и възможността ветераните на “росонерите” дойдат за мач в София срещу своите набори от Локото. Бързо обаче е станало ясно, че на този етап такъв шоумач няма как да се осъществи. На Иван Василев и Паргов им е било обяснено, че за всеки от легендите на “росонерите” ще трябва да бъде заплатена приличната сума от 15 000 евро. Въпреки това звезди от калибъра на Франко Барези и Били Костакурта са готови да дойдат за срещи с почитатели.

Предвижда се треньор от „росонерите“ да посети база в столичния квартал, да даде съвети, а впоследствие да отидат и наши треньори на специализация на Апенините.

Иво Паргов даде висока оценка за работата на треньорите в родната ДЮШ. „Ние не търсим резултати на този етап. Първите места не са ни чак такъв приоретет. Нямаме резултати, но искаме да даваме момчета за първия отбор. Това е основната ни задача. Пример за следване може да ни бъде Милан. Доволен съм от свършеното от колегите в школата. Да, винаги има какво да се подобри, както в тяхната, така по отношение на моята работа. Засега мога само да им благодаря на треньорите“, заяви Паргов.

На 22 декември ще се проведе коледно парти за всички деца от „червено-черната“ ДЮШ. Предвидена е и много приятна изненада за едно дете от талантите там. То по всяка вероятност ще замине за Италия, където ще изкара две седмици в Милан на разноски на клуба.

„Търсим непрекъснато спонсори за клуба, като контактът с Милан също е една надежда, една отворена врата в тази посока. Засега обаче не намираме, но продължаваме да работим стъпка по стъпка и да изграждаме базата и школата. Целта ни е в мъжкия тим да влизат повече наши рожби. Наясно сме, че това е дълъг и сложен процес, не трябва да очакваме бързи резултати. Изисква се търпение, нищо не става с магическа пръчка“, коментира вицепрезидентът на Локо (Сф) Валентин Николов. Той не пожела обаче да даде оценката си за представянето на мъжкия отбор от началото на сезона във Втора лига. „Все още не сме анализирали с колегите представянето на „А“ отбора. Нека завърши есенния полусезон на първенството, ще се съберем на специална сбирка и ще обсъдим нещата“, обясни Николов. Вицешефът на „железничарите“ благодари на компанията „Моко солюшън“, която абсолютно безвъздмездно помага на клуба.

„Само от юни месец досега бройката на децата в щколата на клуба е нараснала от 130 на 330. Работим с цел популяризирането на бранда Локомотив в страната“, похвали се маркетинг директорът на Локомотив Антон Терзиев.

/Милен ДИМИТРОВ

източник: http://vitoshanews.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ