Печат

Министър на спорта поздрави българските медалисти от европейското първенство по бокс за юноши

вкл. .

kralev s boks shampioni

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави лично всеки един от българските боксьори, които спечелиха 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала от европейското първенство за юноши в Албена (18-25 септември). Състезателите и треньорите на националния отбор Борислав Георгиев и Роман Цветков получиха и почетни плакети за най-успешното представяне на България в историята на европейски първенства по бокс за подрастващи. 
    „Благодаря Ви за чудесното представяне“, заяви Красен Кралев на срещата с боксьорите, техните наставници и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. 
    „Няма друг български спорт с 10 медала от голямо първенство. Гордеем се с Вас! Продължавайте да тренирате така всеотдайно и да поддържате това високо ниво, защото се изисква много труд и дисциплина, за да стигнете до олимпийските медали. Вие вече доказахте, че имате талант. Остава да работите върху него и да се развивате. Аз съм впечатлен от Вашите треньори. Затова ги слушайте и внимавайте в училище, защото боксът е спорт за умни хора - играе се с главата“, каза министър Кралев пред младите боксьори. 
    Той гарантира, че ММС ще продължи да подкрепя българския спорт и развитието на младите спортисти с осигуряването на условия за подготовка и участия в състезания. „Гледах част от срещите на европейското първенство в Албена и се убедих, че сте на прав път. Виждам, че федерацията работи в правилната посока и министерството ще помага с каквото може“, добави министърът. 
    Той получи специална благодарствена грамота от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. „В лицето на министър Кралев срещаме разбиране и силна подкрепа. Успехите в бокса се дължат и на него“, заяви Красимир Инински. 
    Европейски шампиони за юноши в Албена станаха Ергюнал Сабри (46 кг) и Даниел Любенов (75 кг). Сребърни медали спечелиха Ясен Радев (48 кг), Николай Атанасов (50 кг), Стилян Христов (60 кг), Емирджан Мехмед (63 кг), Николай Зафиров (66 кг) и Васил Стефанов (80 кг). С бронзови отличия завършиха Стоил Станоев (70 кг) и Георги Лефтеров (+80 кг). 
    В първенството участваха над 260 състезатели от 32 държави. България бе представена с 13 боксьори, от които 10 спечелиха медали. На предишното европейско първенство в Унгария през 2016 г. нашите боксьори стигнаха до едно златно и едно бронзово отличие. 
    Европейското първенство за юноши в Албена е поредното състезание по бокс от висок ранг, което се провежда в България. В последните години Българската федерация по бокс организира успешно европейско първенство за мъже в Самоков, европейско първенство за жени в София и европейско първенство за момичета и девойки в София.

източник: http://mpes.government.bg

Четирима състезатели на БК Локомотив СФ,  защитават цетовете на България на  ЕП за юноши, в курортен комплекс Албена:  Ергюнал Събри 46 кг,  Божидар Джуров 52 кг, Стилиян Христов 60 кг и Даниел Любенов 75 кг. Тимът е воден от трениорите на Локомотив Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ