Печат

Невероятни драми във втория ден на Скаут лигата

вкл. .

Отборите на Левски (София), ЦСКА (София), Славия (София) и Бдин Вида (Видин) оформиха финалната четворка на Гала фестивала от Скаут лигата по волейбол на България, която е за момичета до 14 години.

До този развой се стигна след изиграването на мачовете от четирите предварителни групи на турнира, в който участват 20 отбора от цялата страна.

Втория ден бе белязан от много оспорвани мачове и драми, които доведоха до въртележки и обрати.

Най-напечено бе в предварителна група „Б“, където буквално в последния момент стана обрат. Лидерът до последния моментМарица (Пловдив) загуби от ЦПВК (София) с 1:2 гейма, като това го остави на второ място в групата. Двубоят бе невероятно оспорван, като представителките на полицейския клуб, които стартираха лошо в първия ден и записаха две загуби, сега показаха своите възможности  във втория.

Така те завършиха с гордо вдигнати глави на трето място, но успехът им над Марица лиши пловдивчанки от участие във финалната четворка. Първенец на групата стана тимът на Бдин Вида (Видин), който пък отстъпи на Марица в груповата фаза.

Класиране в група „Б“.

  1. Бдин Вида (Видин)
  2. Марица (Пловдив)
  3. ЦПВК
  4. Ропотамо
  5. Велбъжд

Страхотно изравняване на силите и драматичен развой имаше и в предварителна група „В“, където след лидера ЦСКА останалите отбори се подредиха по точково съотношение.

Три отбора завършиха с равен актив от по 6 точки и геймово съотношение 5:5, като трябваше да се изчисляват точките в мача. Така след неубедителния си старт в първия ден, на втора позиция излезе Арда (Кърджали), трети се нареди Хебър (Пазарджик), я Яворов (Чирпан), чийто тим стартира с победа над Арда, остана на четвърта позиция.

Без победа представителките на Локомотив останаха на пето място.

Класиране:

  1. ЦСКА
  2.  Арда
  3. Хебър
  4. Яворов
  5. Локомотив

 

Драма за върха имаше и в предварителна група „Г“, в която буквално последният мач от потока реши мястото на върха и участие във финалната четворка. Спорът за първото място противопостави Казанлък и Славия, като "белите" успяха да се наложат след тайбрек с 2:1 гейма, като продължават на полуфинали, а Казанлък остава на втора позиция и ще спори за 4-8 място.

С две победи Омуртаг зае трета позиция. Четвърти са представителките на Етрополе с една победа, а последен остана Божурище.

 

 

Класиране:

  1. Славия
  2. Казанлък
  3. Омуртаг
  4. Етрополе
  5. Божурище

Единствено в предварителна група „А“ на турнира нямаше драми. Абсолютен лидер бе тимът на Левски, който зае първа позиция с четири победи с по 2:0 гейма над съперниците. Втори се наредиха представителките на Спартак (Варна), които постигнаха три успеха.

Трети е тимът на Звезди 94 с две победи, четвърти е Раковски (Димитровград) с една победа , на пето място остана Пирин (Разлог) без победа в турнира.

 

Така първият полуфинал на 8 май ще противопостави отборите на Левски и Славия. Двубоят е от 09:00 ч в зала „Христо Ботев“.

Във втория полуфинал един срещу друг ще застанат тимовете на ЦСКА и Видин, а двубоя е от 10:00 ч в същата зала. По същото време в залите на НСА ще текат мачовете за разпределение на местата от 5-о до 20-о.

 

BGvolleyball.com, Viasport.bg и Sportmedia.tv ще предават на живо срещите за 1-2 и 3-4 място, които са съответно от 14:00 и 13:00 ч в зала „Христо Ботев“.

Регламентът предвижда вторите в групите да играят за 5-8 място, третите отбори за 9-12, четвъртите отбори за 13-16 и заелите пето място за 17-20 в крайното класиране.

Как Владо Николов покани 300-те състезателки от Скаут лигата за днешния си бенефис, ЧЕТЕТЕ ТУК.

източник: http://viasport.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ