Печат

Българите нижат победи на „Никола Нанов“

вкл. .

vt LokoSf Slavia 11 4 2000 16

Днес е последният ден на турнира за купа "Никола Нанов". В първия мач за деня един срещу друг ще се изправят гръцкия и сръбския тим в 8:30 часа сутринта, а домакините ще спорят с националния отбор от около 9:30 часа. И двата ще се предават пряко на Sportmedia.tv и Viasport.bg.

На специализирания басейн на комплекс „Диана“ в София продължава битката за отличията в 12-ото издание на турнира по водна топка за юноши родени 2000 година (и по-малки) за купата „Никола Нанов“. Срещите се предават пряко на Sportmedia.tv и Viasport.bg.

Надпреварата ще продължи до четвъртък, а в нея участват 4 отбора - на домакините и организатор на надпреварата Локомотив Никола Нанов, националният отбор на България за юноши 2000+, сръбският Расина (Крушевац) и гръцкият Оксижен (Солун).

Състезанието е подкрепено от Столична община и е част от инициативата „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Именно с проект по тази програма от Локомотив спечелиха финансиране за организацията на юношеската надпревара.

Любопитното е, че на този басейн, който е предвиден специално за водна топка, не са играни мачове от 11 години. За последно тук се е провело първото издание на купата „Никола Нанов“, но тогава състезанието е било само с български отбори.

Първият двубой от втория ден на турнира между съставите на България и Оксижен завърши с разгромна победа за националите с 23:2. Във втората среща, която се игра около 19:00 часа пък Локомотив спечели срещу сръбския Расина с 13:6. Мачовете днес бяха изтеглени с половин час по-рано, за да се осигурят по-добри условия на състезателите.

В първия ден на надпреварата с победи се поздравиха и двата български отбора. Националният тим спечели в оспорван двубой срещу гърците с 10:8, а домакините от Локомотив надиграха безапелационно Оксижен с 16:5.

Малко след срещата днес тимът на България от набор 2000 (и по-големи) ще отпътуват за Белград заедно с тима на девойките в същата възраст. Двата ни отбора ще се включат в Балканиадата в Сърбия, която ще се проведе от 8 до 10 юли.

източник: http://viasport.bg

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ