Локомотив НН поведе убедително след първия финал при мъжете

Локомотив НН поведе убедително след първия финал при мъжете

Отборът на Локомотив Никола Нанов стана убедителен лидер във временното класиране след първия...

ГАЛЕРИЯ: Карате клуб Локомотив с 11 медала от

ГАЛЕРИЯ: Карате клуб Локомотив с 11 медала от "Светослав Иванов"

Каратеките от карате клуб Локомотив  спечелиха 11 медала от 7-мия международен турнир...

Mомичетата от U17 и U15 продължават на напред към квалификациите за държавните финали

Mомичетата от U17 и U15 продължават на напред към квалификациите за държавните финали

След здравата работа, се завърна и настроението във възродения волейболен клуб Локомотив. През...

БК Локомотив с 6 медала от ДЛШ за младежи и девойки

БК Локомотив с 6 медала от ДЛШ за младежи и девойки

Състезателите на боксов клуб Локомотив спечелиха 6 медала от ДЛШ за младежи и девойки. Ергюнал...

СKДС Локомотив е номер едно при младежите и юношите

СKДС Локомотив е номер едно при младежите и юношите

На ДЛОШ  за младежи и девойки до 20 г, Спортен клуб по Джудо и Самбо "Локомотив София"...

Том е футболист на полусезона - ЕСЕН 2017

Том е футболист на полусезона - ЕСЕН 2017

Традиционната анкета за футболист на полусезона сред привъжениците на Локомотив бе спечелена от...

 • Локомотив НН поведе убедително след първия финал при мъжете

  Локомотив НН поведе убедително след първия финал при мъжете

 • ГАЛЕРИЯ: Карате клуб Локомотив с 11 медала от

  ГАЛЕРИЯ: Карате клуб Локомотив с 11 медала от "Светослав Иванов"

 • Mомичетата от U17 и U15 продължават на напред към квалификациите за държавните финали

  Mомичетата от U17 и U15 продължават на напред към квалификациите за държавните финали

 • БК Локомотив с 6 медала от ДЛШ за младежи и девойки

  БК Локомотив с 6 медала от ДЛШ за младежи и девойки

 • СKДС Локомотив е номер едно при младежите и юношите

  СKДС Локомотив е номер едно при младежите и юношите

 • Том е футболист на полусезона - ЕСЕН 2017

  Том е футболист на полусезона - ЕСЕН 2017

Печат

Гигов, дори дъщеря ти не те иска в Надежда (7 дни спорт)

вкл. .

gigovi
С Николайчо начело този клуб е обречен. И последният бунт показа защо
 
Цяла България се смее на фамилия Гигови! Едната част на щерката, която за хонорар във “ВИП Брадър” си завря носа в потен, мъжки пъп. Другата част на баща и Николайчо. Как не разбра този човек, че в Надежда никой не го иска? Нито феновете, които изгони. Нито футболистите, на които не плаща. Нито приятелите му, които се дистанцираха от него. Не го ще там дори дъщеря му!

Тази седмица край Илиянци пак вдигнаха бунт. Сега вече официален. Играчите отказаха да тренират, защото имат да взимат пари. На другия ден негово оръжейно превъзходителство пристигна ядосан. Откъде накъде някакви Бранековци, Томчета и Романовци ще си искат обещаните премии. То това обещанието да не е като завещанието. Влезе Николайчо в съблекалнята заедно с двамата си ведомствени журналисти и разигра пред или с тях истински цирк. Циркът се оказа и финансов. Онова, дето взели през септември като премии едни хора, било всъщност двете половинки от заплатите им за май и миналия октомври, поради което няма какво да си искат тези за ноември. Оставяме настрана въпроса, че в Локомотив май има прекалено неумни играчи, подписали договори, с които да взимат по 600 лева, но не сключили анекси за останалите, които им се полагат. И сега най-вероятно ще духат супата така, както дори Любослав Пенев не си е мечтал!

Въпросът обаче е друг. За първи път от много време насам в Надежда поне има футбол. Затова и отборът е шести в момента. Може дори по-нагоре да стигне. Но не и с Николай Гигов. Какъв е от тук нататък мотивът на тези момчета да играят. Та те се чувстват измамени като камилчета. При това едногърби.

Напъвали се, играли футбол, взели отписан мач със Славия, ударили Литекс, направили чудеса във Варна. И когато трябва да получат съответното възнаграждение за това, им казват, че са... тъпанари. Защото, като подписвали договорите, го направили на юнашко доверие в Николайчо Гигов. И сега същия този г-н Николайчо Гигов им обяснява в съблекалнята, че те не му трябват. Щял да сложи дъщеря си на вратата, двама юноши пред нея и сам да вземе мачовете с Хасково и Марек. Хубаво, но след това? Ами зимата, когато Локомотив най-вероятно точка няма да вземе в оставащите три последни кръга?

Дори и това обаче не е въпросът. В първата, втората или третата шестица е Локомотив днес няма значение. Важното е, че този клуб не просто вегетира, той съществува, за да измами тази година едни хора, догодина други хора и така, докато ни търпят. Продължавам да вярвам, че най-хубавото нещо за Локомотив бе да изпадне по-миналата година в “Б” група и да започне на чисто. Без Гигов, без гиговица. Само че БФС не разреши това да стане. Изпълкомаджийска афера остави Локото в елита за сметка на Ботев Враца. Защо? За да има основание Николайчо Гигов да се кипри като член на бобиното Политбюро. Вие разбирате ли какво е в момента Локомотив? Клуб, благодарение на който присъства в пространството Николайчо Гигов! Защото без него я го чуем по радиото, я го видим по телевизията, я не.

Ама бил дал много пари! Хубаво, но и немалко имидж е спечелил. В крайна сметка, преди да дойде в Надежда, Николайчо Гигов бе онзи палав бизнесмен, който президентът на Славия Божидар Григоров изгони от кабинета си. Откакто кракът му стъпи в най-стария железничарски клуб на Балканите, Николайчо стана Николай, а Гигата – г-н Гигов. Стана уважаван богаташ, солиден бизнесмен, “Делта Г” от обикновена оръжейна фирма се превърна в “могъщата” “Делта Г”! Т.е. бракът по сметка е изконсумиран. Локомотив легитимира Гигов в обществото, той пък похарчи стотина милиона. Това, че срещу тях за 20 години е спечелил една единствена купа на България, си остава негов проблем. Най-вече на футболната му некадърност, на глуповатата му на моменти щедрост, на ортодоксалната му самовлюбеност.

Апропо, за случващото се в Надежда може да се съди и по нещо друго. Николайчо Гигов бе изоставен от всички онези, благодарение на които Локомотив оцеляваше. Първи си тръгна Иво Тонев, след като се оказа, че някой зад гърба му урежда мачове на червено-черните. После пък Петко Димитров изостави анблок цялата фамилия Гигови. Нежелан в Надежда е архитектът на най-силния Локомотив този век – Стефан Грозданов. Прокуден бе специалист като Стойчо Стоев. Даже съдружникът на Николай Гигов - Цветан Генков, осъди Локомотив за мижава сума само и само да натрие носа на бизнесмена, заради “врътка” в столичен клуб.

За съжаление днес ФК Локомотив е докаран дотам, че днес лицата му са Николайчо Гигов, личното му Ренде и още по-личното му кърканде. А с такива лица Локомотив бъдеще няма. Всъщност няма Локомотив!
 
Владимир Зарков (7 дни спорт)
Share

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...