U15 победиха Славия, U17 отиват на квалификации за държавните финали

U15 победиха Славия, U17 отиват на квалификации за държавните финали

Волейболиските от U15 се наложиха над тима на ВК Славия. След около час и половина игра,...

Контрола Локомотив - Ботев (Ихтиман) 14:00 ст. Локомотив

Контрола Локомотив - Ботев (Ихтиман) 14:00 ст. Локомотив

  ЩЕ СЛЕДИМ ПРЯКО РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ В СТРАНИЦА МУ (КЛКНЕТЕ ТУК ОКОЛО 14:00) По време на...

 Жените втори след първия кръг на шампионата

Жените втори след първия кръг на шампионата

Отборът на Ботев 2000 поведе във временното класиране след мачовете от първия кръг на...

Добро представяне за децата на Локомотив на

Добро представяне за децата на Локомотив на "Пирин Къп"

   Децата на Локомотив записаха добро представяне на традиционния футболен турнир...

Пътуване до Монтана

Пътуване до Монтана

  Фенклубът на Локомотив организира пътуване с автобус до Монтана за втория пролетен кръг...

 Александър Бранеков ще пропусне втория дял от сезона

Александър Бранеков ще пропусне втория дял от сезона

  Капитанът на Локомотив Александър Бранеков ще пропусне втория дял от сезона заради...

Мъжете от Локомотив Никола Нанов безапелационни в групата А

Мъжете от Локомотив Никола Нанов безапелационни в групата А

Мачовете в двете квалификационни групи от новото държавно първенство по водна топка за мъже на...

 • U15 победиха Славия, U17 отиват на квалификации за държавните финали

  U15 победиха Славия, U17 отиват на квалификации за държавните финали

 • Контрола Локомотив - Ботев (Ихтиман) 14:00 ст. Локомотив

  Контрола Локомотив - Ботев (Ихтиман) 14:00 ст. Локомотив

 • Жените втори след първия кръг на шампионата

  Жените втори след първия кръг на шампионата

 • Добро представяне за децата на Локомотив на

  Добро представяне за децата на Локомотив на "Пирин Къп"

 • Пътуване до Монтана

  Пътуване до Монтана

 • Александър Бранеков ще пропусне втория дял от сезона

  Александър Бранеков ще пропусне втория дял от сезона

 • Мъжете от Локомотив Никола Нанов безапелационни в групата А

  Мъжете от Локомотив Никола Нанов безапелационни в групата А

Печат

Отговорите на Кристиян Добрев.

вкл. .

Добрев
Снимка: БГНЕС

Въпрос от bulgarista01: Здравей, Кичо ! Аз имам три въпроса : 1. Смята ли клубът да представи програма за развитие на ДЮШ или поне някакъв план за действие, който да е дългосрочен и да се следва.Защото знаеш в какво плачевно състояние е школата.Моля, отговорът ти да бъде с да или не и ако да , каква е програмата ? 2. Като дългогодишен капитан на Локомотив мисля че заслужаваш един бенефисен мач. Какво мислиш по тази въпрос и според теб възможно ли е да се организира такъв мач с някой от старите играчи преминали през Локомотив, например Юл.Петков, Саша Антунович, Георги Борисов и много други с които сте играли заедно и сте носили радост на нас феновете? 3. Какво става със сектор "В" на стадиона Локомотив? Ще бъде ли отворен скоро и защо се бави отварянето му след като май месец на концерт на Депеш Мод целия сектор беше пълен с публика, а за мачове на Локо не може ? Поздрави и пожелания за успех и здраве ! Булгариста

Кристиян Добрев: 1. В момента се назначава директор на школата, който ще направи вид стратегия за развитието на ДЮШ и вътрешен правилник за треньорите, за да може те да са запознати в кой отбор тренират, играят и се опитват да се развиват прево като личности, а ако имат възможности и като футболист. В този ред на мисли с Явор Вълчинов бяхме изготвили подобна стратегия и я бяхме дали на президента Гигов, но след като напусна се забавиха нещата и сега сме в процес на доуточняване на детайлите. 2. Мисля, че този въпрос не е към мен, няма да е сериозно аз да се занимавам с подобно нещо за себе си. За всеки е приятно, ако някой счете за нужно, че такъв мач трябва да се организира. Видяхме Стилиян Петров какъв бенефис беше, то е ясно, че такъв мач в България не може да се направи. Но определено е приятно да получиш подобно признание. Мисля, че може да се помисли в тази насока. 3. Този въпрос е от компетенцията към Софийска община. Там има комисия, която лицензира стадиона и тя е направила определен брой препоръки, които трябва да се изпълнят. А Сектор В в момента се стопанисва от дружеството и може би те са по-запознати в детайли с препоръките от Общината. Защото стадионите в България се лицензират на общински принцип, а не от БФС. А относно провеждането на концерт - за мен също е непонятно, при положение че на нашите мачове има по 3000, да се разреши да има концерт с поне 30 000.

Въпрос от Toni Calvo: Не се ли напълни Локомотив (София) с прекалено много чужденци? Юношите сякаш остават на втори план

Кристиян Добрев: Наистина в момента общо взето в отбора, с изключение на вратаря Галев, няма нито един юноша, което е жалко. Знаем какви футболисти са излезли от тази школа. Ситуацията е такава, че надявайки се да се справим на работа, да излязат талантливи деца, които да могат да защитават локомотивската идея. Конкретно сега има един футболист - Георги Василев, набор 95, от нашата школа, много талантлив, който се надявам да продължи възраждането на локомотивския дух и да повлече крак и други момчета от школата да се наложат в първия отбор.

Въпрос от lokosf: Ще въведете ли по-евтини 2-3 лв. билети за деца и пенсионери, които не могат да си позволят да отделят 60 лв. за сезонна карта.

Кристиян Добрев: Пак се връщаме на старата тема със стадиона. По наредба на БФС, след като имаме отворени 2 сектора, няма възможност за различно ценообразуване на билети. Затова цените се определят мач за мач, наистина билетите са скъпи, но за всеки желаещ клубът е направил абонаментни карти, за 60 лева, което средно за около 20 домакинства за целия сезон, билетът излиза 3 лева.

Въпрос от lokosf: Кой от директорите в Локомотив за какво отговаря?

Кристиян Добрев: В момента в Локомотив има двама директори - Георги Марков е изпълнителен директор, аз съм спортно-технически. Аз мога да говоря конкретно за мен - отговарям за спортно-техническата част, което включва представителния отбор и Детско-юношеската школа. А за изпълнителния директор мисля, че само г-н Гигов може да държи сметка кой за какво отговаря. Аз знам за себе си.

Въпрос от lokosf: Ще се ремонтира ли терена на помощното игрище на ст. Локомотив?

Кристиян Добрев: Надяваме се да се подобри теренът. За основен ремонт в този момент трудно може да се говори, най-малкото сезонът не е подходящ. Миналата година г-н Иван Василев хвърли доста сериозна сума за рехабилитация на терена, но поради липсата на други терени, натовареността е доста сериозна от цялата школа и затова в момента теренът не е в добро състояние. Но детско-юношеската школа е със сключен договор за ползване на базата в квартал Тръбич, която в момента разполага с два бих казал много добри терена, на които се водят тренировки и официални мачове. Като договорът е срещу заплащане от футболния клуб и средствата идват от г-н Гигов.

Въпрос от lokosf: По наредба на БФС, след като имаме отворени 2 сектора, няма възможност за различни ценообразуване на билети. Защо тогава на други стадиони (например на Локомотив Пловдив) в едни и същи сектори има и билети за пенсионери и ученици?

Кристиян Добрев: Нямам отговор на този въпрос. Не съм запознат с политиката на Локомотив Пловдив. Аз знам, че по наредба, след като има отворени 2 сектора, билетите трябва да бъдат еднакви за привърженици на домакините и гостите.

Въпрос от lokosf: Как ще бъдат изхарчени средствата набрани от сезонните карти и ще се обяви ли публично за какво са отишли?

Кристиян Добрев: Средствата аз лично съм се наел и съм се разбрал с Георги Марков да отиват единствено и само за школата. Като до момента са инвестирани за закупуване на топки, помощни средства, които са необходими за нормалното провеждане на тренировъчния процес.

Въпрос от lokosf: Колко е месечния бюджет на ПФК Локомотив?

Кристиян Добрев: Този въпрос не е в моята компетенция.

Въпрос от бероец: Вашите очаквания за мача с Берое?

Кристиян Добрев: Искрено се надявам да се поздравим с една победа, защото е жизнено-важно за нашия отбор да се отлепим от това незавидно 13-о място, на което сме в момента. Надявам се всички привърженици, които обичат Локомотив, да проявят малко търпение, защото общо взето сега тече един процес на изграждане на отбор в движение, което не е най-добрия начин за постигане на резултати. Но, времето ни притиска и мачовете валят, така че всяка победа е жизнено важна за нашия отбор.

Въпрос от botev vraca: Искам да ви попитам какво мислите за оставането ви във А група и не трябваше ли да изпадне Локомотив София ? Не ви ли е срам след такова оставане г-н Добрев ?

Кристиян Добрев: С цялото ми уважение от отбора на Ботев Враца, мисля, че те единствено са си виновни, че не успяха да запазят мястото си в А група. При една тяхна победа във Варна срещу Черно море в последния кръг, Локомотив София щеше да загуби абсолютно всички шансове за спасение. Така че не виждам нищо срамно в нашето оставане в А група.

Въпрос от The GoDfaThEr: Няма ли да направим нечувана глупост, ако в момента заменим Пенев с Балъков (както се пише в медиите)? Какво мислиш за националния?

Кристиян Добрев: Според мен Любо Пенев в момента се справя повече от добре със задачата си. И не знам кой пуска тези информации за смяна на треньора. Просто с наличния потенциал, според мен той извлича повече от максимума, който този отбор може да даде. В момента сме в позиция да играем на бараж за Световно и дано в оставащите 2 мача да постигнем успехи. Достигането до бараж мисля, че ще бъде равносилно на подвиг.

Въпрос от The GoDfaThEr: Кой формат на първенството според теб е най-подходящ и защо?

Кристиян Добрев: Лично мое мнение, е че сегашният формат не е подходящ, защото подобен вариант съществуваше преди десетина години и само след 1 сезон беше върнат стария (с 16 отбора). Също така не съм убеден, че намаляването на броя на отборите в А група ще доведе до повишаване на качеството. Дълги години в България шампионатът се провежда с 16 отбора, което според мен е най-удачният вариант. Защото доста футболни центрове, с дългогодишни традиции, в момента нямат възможност да се състезават в А група, а мисля, че спокойно могат да се сформират едни добри отбори. Визирам градовете Русе, Плевен, Хасково.

Въпрос от lokosf: Ще започне ли ПФК Локомотив да отстоява позиция срещу определени медии, които имат целенасочени обиждащи клуба публикации?

Кристиян Добрев: Не знам точно кои медиите визирате. Мисля, че Локомотив София като клуб е бил коректен към абсолютно всички медии и се надявам те да отвръщат със същото. В този ред на мисли беше направен сайт към клуба, който известен период от време не функционираше и в лицето на нашето пресаташе Кирил Петров имаме човек, който работи абсолютно коректно с всички медии. А некоректните журналисти пишат материали в печатни издания, при което не дават възможност да се проведе диалог. Те използват възможността, която им е предоставена - да пишат каквото те мислят, че е правилно, а не търсят обратната връзка с представител в клуба.

Въпрос от vench: Ако имате възможност да продадете български футболист на по-ниска цена в Германия или на по-висока цена в Турция, коя оферта ще предпочетете? Вдигат ли класата на А група многото чужденци, които играят в българското първенство?

Кристиян Добрев: 1. Сравнението е лично за мен неуместно. Осъществяването на един трансфер без съгласието на футболиста е невъзможно. Но ако аз имам възможност да му дам съвет винаги ще му кажа, че по-добре за неговото развитие ще бъде да играе в Германия, където условията за тренировки и работа са най-добри в Европа. Но футболистът ако има желание да играе в други страни, аз няма как да го насоча. 2. Според мен чужденците, които се подвизават в родния шампионат, не превъзхождат с нищо по-голямата част от българските футболисти. И си мисля, че ако в един отбор преобладават българските играчи, отборът ще бъде много по-силен. Ако и тези играчи пък са продукт на школата на самия клуб, тогава можем да говорим за пълно щастие.

Въпрос от The GoDfaThEr: На какво отдаваш спада в представянето на софийските отбори, което е особено видно този сезон?

Кристиян Добрев: Конкретно не мога да дам точна причина на какво се дължи. Но е факт, че и 4-те софийски отбора в момента заемат места, които не отговарят на техните дългогодишни амбиции и традиции. Но надявам се, конкретно в нашия отбор, все пак са изминали само 7 кръга, да направим една добра серия от победи и Локомотив да се намира на такова място, на което всички ръководители, треньори и привърженици, искат да виждат клуба.

Въпрос от Долап_на_ ЮНЕСКО: Здравейте, какво ви е мнението за забранените стимуланти във футбола и спорта като цяло? Благодаря .Желая ви успех !

Кристиян Добрев: Използването на забранени стимуланти е наказуемо във всеки един вид спорт. Така че хората, които използват, се опитват по нечестен начин да извлекат някакви дивиденти. Дали спортно-технически, или финансови.

Въпрос от lokosf: В 7 дни спорт постоянно наричат Локомотив жепейци, това не ви ли дразни?

Кристиян Добрев: Локомотив все пак е най-старият железничарски спортен клуб, така че "жепейци" според мен не е чак такава обида.

Въпрос от lokosf: Плаща ли се навреме в Локомотив и има ли глоби свързани със заплатите на футболистите предвид ужасното представяне до момента?

Кристиян Добрев: До момента всички заплати са изплатени своевременно. А за глоби - няма наложени до момента.

Въпрос от Toni Calvo: Има ли представа какво се случва с тази култова фигура Цоко Антунович? Къде е какво прави няма ли място в управата на Локо или поне в скаутското звено на клуба

Кристиян Добрев: Нямам представа къде се подвизава Саша Антунович. Бях чул, че иска да се занимава с мениджърска дейност, но какво се случва с тези негови намерения не знам.

Въпрос от Toni Calvo: Има ли конфликт Александър Бранеков с ръководството на клуба? Напоследък се забелязва сериозен спад в играта му и вярно ли е, че е бил пред трансфер в Славия?

Кристиян Добрев: Няма как да има конфликт между футболист и ръководство. Конкретно Бранеков имаше проблем свързан с неговия ахилес. И си мисля, че неговите колебливи игри се дължат на недоброто му здравословно състояние. В сегашния момент няма никакви проблеми, надявам се да покаже стабилната игра, която показваше миналия шампионат. Нямам представа за интерес от Славия към него.

Въпрос от Розова Dолина: На кой чуждестранен отбор си привърженик?

Кристиян Добрев: На Барселона.

Въпрос от lokosf: Не считате ли че допускането на фенове на други отбори в А сектор няма да доведе до ексцесии в скоро време?

Кристиян Добрев: Това беше единичен случай за мача с ЦСКА. Така че от тук нататък в следващите домакински срещи до края на полусезона няма да се случи. Надявам се, че нашите привърженици са били винаги известни със своето толерантно поведение, както към отбора, така и към противниковия лагер и ако се стигне до провокация няма да отговарят.

Въпрос от Zezo_10: Защо в Локомотив е занемарена детско-юношеската школа и защо продължава да се търсят "звезди" от чужбина, при положение, че в България има толкова млади футболисти с качества принудени да играят в окръжните групи където след 1-2 години или се пропиват или им чупят краката? Цветозар Иванов

Кристиян Добрев: Наистина условията в нашата школа в момента не са най-добрите, но с общи усилия, на президента г-н Гигов, надяваме се да се подобрят. В минали години условията не са били много по-различни, а за школата на Локомотив тогава се говореше като еталон за работа. Причините сигурно не са една и две, за да се стигне до състоянието в момента, в който в представителния отбор има не повече от 2-3 имена, които са излезли от нашата школа.

Въпрос от Димитър Везалов: Кога Локо /Сф/ ще се оправи? Какво трябва да стане, за да заиграе добре тима, да радва феновете си, и да не е проблем класирането в първата половина на таблицата? Ще изпадне ли Локо от А група през този сезон??

Кристиян Добрев: Мисля си, че в най-скоро време отборът ще изглежда по коренно различен начин от досегашния. А преди около десетина години отборът беше в подобно състояние, с назначаването на Стефан Грозданов за треньор, отборът придоби коренно различен облик и за по-малко от 2 години от отбор, борещ се да не изпадне, се превърнахме в отбор, който се бореше за титлата. И записахме поредица от участия в турнира за Купата на УЕФА, по мое скромно мнение се представихме повече от добре. Надявам се сегашният старши-треньор Стефан Генов да надмине постиженията на предишния Стефан - Грозданов. Ще изпадне ли Локо - не.

Въпрос от Кравеморец: С колко ще ви бием в неделя?

Кристиян Добрев: Не знам за какъв бой става въпрос, но след мача победата на терена да бъде за Локомотив.


източник: topsport.bg

 

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...