Печат

Завръщането в Сектор "В" - реалност или утопия?

вкл. .

choreo 80 godini

Във фенството в България открай време има една традиция, която е спазвана винаги с годините - най-верните привърженици на "Левски" винаги сядат в сектор  "Б", тези на ЦСКА в сектор "Г", на Славия заемат сектор "А", а феновете на Локо (София) винаги са били неразделна част от Сектор "В".

Ясно е, че качеството и нивото на футбола в България тотално се срина в последната декада и този факт обяснява защо стадионите в момента са полупразни, но въпреки това има заклети фенове на своите отбори, които е невъзможно да бъдат изгонени от техните "домове". И като стана дума за изгонване, в това направление може би най-много негативни емоции се струпаха на привържениците на Локомотив (София). Още преди клубът да беше изхвърлен тенденциозно от "А" група, те бяха принудени с години да "домакинстват" на ст. "Васил Левски", а когато най-накрая Локомотив се завърна в своя дом, поради някакви имагинерни и очеизвадно чисто субективни причини, на феновете им бе отнето правото да бъдат там където им е мястото - в Сектор "В".

След идването на Иван Василев като президент на клуба, по базата се направиха много ремонти и подобрения - нови терени, прекрасна VIP ложа, ограда-мечта пред сектор "А", широка пътека за влизане в сектора, паркинг, съблекални... Стадионът започна да прилича на нормално спортно съоръжение.

Въпреки всичко това, болната за привържениците тема "Сектор "В" така и не може да бъде разрешена. Уж причината бяха въжетата, но този проблем се реши още преди години. Как е възможно в Окръжните групи експлоатацията на сектор "В" да е разрешена, а в "професионалната" Втора лига - не?! Нали ако е опасно, ще бъде еднакво опасно както за 20 000 (!!!) на концерт на Depeche Mode, така и за мач с Негован или Оборище (Панагюрище). Дори в един момент феновете на ЦСКА напълниха голяма част от същия сектор "В" в мача на 1-ви март 2015, спечелен от момчетата на Митко Васев с 2:0!

Под същия сектор се помещават и офисите на Спортното дружество, реиновирани зали за волейбол, баскетбол, бокс... за тях няма ли опасност Сектор "В" да се срути отгоре им?

Едва ли някой ще даде отговор на въпроса: реалност или утопия е пускането на Сектор "В" в експлоатация за феновете на Футболния клуб... Но този сектор Е емблематичен - там се зародиха не една и две хореографии, опъвани са стотици знамена, създавана е атмосфера, която от сектор "А" е невъзможно да се постигне. Акустиката на сектора под козирката е предимство, с което не може да се прави сравнение и в един момент то се оказва предимство за гостуващата агитка, която бива настанявана точно там (??!).

Засега (дай Боже не и завинаги) може само да си спомняме как кънтеше сектора, когато стотици локомотивски сърца изригваха в "Катеричка-рунтавелка, се качила на табелка и написала с молив:

ЛОКОМОТИВ!!!

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...