Печат

Отборите на Локомотив-93 на силен Международен турнир в Австрия

вкл. .

03-04-2015 17:09

Българско участие с три отбора в силната надпревара

 

Столичният клуб Локомотив-93 участва на силен Международен турнир за подрастващи в Австрия. Българският клуб, воден от старши-треньор и президент на клуба Стоян Славов, е представен от три отбора (един 14-годишни момчета и два за 12-годишни), а в надпреварата участват над 5,000 състезатели от 21 държави. Състезанието се провежда от 31-5-ти април в австрийската столица.

Турнирът в Австрия е с огромен мащаб като 14-годишните момчета са разделени в 18 групи по 4 отбора. Младите състезатели от София заемат второ място в групата си до момента като имат две победи и две загуби. Те постигнаха успехи си над италиански тим от гр.Падуа и над един немски.

По-малките – до 12 години са разпределени в 11 групи по 4 отбора. Отборите на Локомотив-93 до 12 годни са без успех, но за тях това са първи състезания с международен мащаб и опитът, който получават навън е безценен. Малките състезатели на столичния клуб срещнаха до момента четири отбора от Австрия и Германия, сред които отбор на АЛБА Берлин.

Режимът на игра е различни във връзка с това от колко отбори е представен даден клуб. Този клуб с повече отбори, участва на квалификации, а тези с по-малко не. Българският клуб има три отбора  и участва в квалификационния кръг.  Първите два отбора от всяка група и най-добрите три (във връзка с точковия актив) продължават напред, останалите биват разпределени в по-нисък клас. От високия клас отборите ще играят всеки срещу всеки в групата си, а първия отбор ще отиде на плейофи на четвъртия ден.

В турнира участват още отбори от САЩ, Испания, Русия, Дания, Сърбия, Македония, Румъния дори екзотични страни като Индонезия, Уганда и Конго. Финалът ще бъде в неделя на 5-ти април.

Това не е първо участие за столичния тим на международна сцена, , тъй като в края на миналата година те взеха участие на още един силен турнир в сръбската столица Белград.

Всички снимки са предоставен от Румен Рамунски, доктор на българските отбори.

източник: http://bgbasket.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...

   
 • Хем сме най-красиви, хем сме най-добри :-)

  Прочетете още...