Печат

Антоанета Стефанова завърши 9-а на Европейското в Пловдив

вкл. .

 

Рускинята Валентина Гунина стана европейска шампионка по шахмат за жени в Пловдив. В партия от последния, 11-и кръг рускинята Валентина Гунина завърши реми с Мария Музичук /Украйна/. Така международният гросмайстор Валентина Гунина събра 9 точки и спечели златния медал на 15-то индивидуално европейско първенство по шахмат за жени, което завърши днес в Новотел Европа в Пловдив.

На второ място и сребърен медал спечели Татяна Косинцева /Русия/ с 8,5 точки, а носителка на бронзовия медал стана Мелиа Саломе от Грузия с 8 точки.

Най-добре от домакините се представи бившата световна и бивша европейска шампионка Антоанета Стефанова, която се нареди на 9-то място с актив от 7,5 точки. В партия от последния кръг днес гросмайстор Антоанета Стефанова с белите фигури завърши реми на 11-тия ход с Нана Дзагнидзе от Грузия.

Ива Виденова /България/ се класира на 23-то място с 6,5 точки. В партия от последния кръг младата Ива Виденова победи с белите фигури Зоя Шлайнинг /Германия/. Адриана Николова /България/ е на 36-то място с 6 точки.

Нюргюл Салимова /България/ се класира на 90-то място с 4,5 точки. Габриела Антова е на 100-то мсто с актив от 4 точки. В 15-то индивидуално европейско първенство по шахмат за жени в Пловдив участваха 15 шахматистки, сред които и 15 българки./БТА

източник: http://gong.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...

   
 • Хем сме най-красиви, хем сме най-добри :-)

  Прочетете още...