Печат

Композициите на Радина Томова в националния отбор

вкл. .

radina tomova 2022

Българска федерация художествена гимнастика представи избора на новата музика, под звуците на която ще играят тази година националните състезателки. ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ МУЗИКАЛНИЯ ИЗБОР ЗА КОМПОЗИЦИИТЕ НА ВЪЗПИТАНИЧКАТА НА СКХГ ЛОКОМОТИВ РАДИНА ТОМОВА.

ЗА ОБРЪЧ  треньорският щаб  се е спрял на песента
Summertime (From "Porgy & Bess")
Изпълнител - Raphael Gualazzi
Песента е от албума "Love outside the window", издаден през 2004 г. от Edel в изпълнение на Рафаел Гуалаци -  италиански певец и пианист. Това е кавър на  "Лятно време“ - ария , композирана през 1934 г. от Джордж Гершуин за операта
„ Порги и Бес “.  Песента по-скоро се превърна в популярен джаз стандарт, който брилянтно смесва елементи от джаза и стиловете на черните песни в югоизточната част на Съединените щати от началото на ХХ век.
Този музикален съпровод пасва отлично на характерния екзотичен стил на Ради, всяко движение с тяло е подчертано от музиката и е изключително подходящ точно за начинът, по който Радина присъства на килима.


ТОПКА - тук изборът за музика е много интересен - песента "The Diva dance from film”The fifth element”, изпълнител - Inva Mulla Tchako
Треньорите тук са заложили на арията на Дива във филма "Петият елемент", която е всъщност е арията на Лучия де Ламермур от едноименната опера на Гаетано Доницети.
Арията във филма  се изпълнява от Инва Мула, албанска певица - сопрано. Гласът и е невероятен, изключително силно въздействащ и е сравняван от зрителите с извънземно присъствие при звученето му. Авторът на музиката към филма "Петият елемент" Ерик Сера споделя, че е модифицирал арията с елементи, които просто не е възможно да се пее. Той вярва, че певицата ще пее поне 60%, останалото ще бъде изпълнено от компютър, но тя пее 80%. и пленява сърцата на милиони почитатели по света.
Тази музика, съчетана с изпълнението на Радина на топка - меките, гладки, преливащи движения на гимнастичката и звученето на съпровода пренасят залата наистина в друго, космическо измерение.

БУХАЛКИ - В това съчетание Радина и треньорският щаб залагат на българския фолклор. Песента, която е избрана е "Пустоно лудо и младо", но  в съвременен аранжимент, в изпълнение на Устата
Песен
Пусто лудо и младо
Изпълнител
Ustata
Албум
Пусто лудо и младо
Тук  българската народна песен и танц, съвременното звучене, съчетано с РАП е много харесвано от публиката.
Това съчетание дава възможност Радина да наблегне  както на характерните фолклорни стъпки, така и на виртуозно жонглиране с уреда, а публиката несъмнено аплодира изключително много магията, която носи нашата фолклорна музика, която е харесвана и обичана по цял свят.

ЛЕНТА: музикалният съпровод  на лента е песента "The final countdown (Swing Metal Cover)
Композитор:Joey Tempest
Изпълнител: Connor Engstrom
Брилянтно попадение за лентата на Радина Томова. Отлична комбинация на джаз и рок, закачлив танц, съпровод, който предполага своеобразен флирт с публиката, емоционалност и много свобода на движенията с тяло и танцови стъпки.

текст Юлиана Кесарова, Стоил Миланов
Фото Анна Недкова

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...

   
 • Хем сме най-красиви, хем сме най-добри :-)

  Прочетете още...