Печат

Празни стадиони - мъртъв футбол

вкл. .

"Железни бригади" чрез своя сайт ibuu.org излязоха с позиция относно случилото се и продължаващото да се случва в българския футбол през последната година. От lokosf.info публикуваме текста без съкращения:

gravestad

Втора поредна година от БАФС* правят абсолютно всичко по силите си, за да доунищожат и без това жалките остатъци от родния футбол, който преди това бяха докарали "едва" до положение "партер". Втора година БФС се чуди как да върне (нещо като) ЦСКА в "професионалния" СИ футбол, като насрочва, пренасрочва, отлага и скопява всички футболни дивизии от регионалните аматьорски, до новата "Свръхгалактическа мултивселенна лига", само и само за да успеят някои лица (предимно с инициали) да нагодят едни схеми, с които да се сдружат, да прехвърлят, да изкупят, да прекупят и припознаят един определен отбор, който да играе в "професионалната" горепосочена Свръхгалактическа мултивселенна лига, като междувременно ощети "държавата" с едни 14 млн. лева. С любезното съдействие на БАФС и друго едно лице с инициали (22).

Към момента голяма част от клубовете извън Свръхгалактическата мултивселенна лига имат евентуална смътна идея кога ще започне сезонът всеки от тях, горе-долу в коя лига (или ниво) на "футбола" в България, но в какъв формат, срещу какви други клубове, на какви стадиони... това са дребни технически подробности, с които трябва да се оправят КЛУБОВЕТЕ, КОИТО СИ ПЛАЩАТ, за да участват в психо-формата на така нареченото от БАФС "футболно първенство" в България.

Но освен с клубовете, БАФС от няколко години вече започна тотално да се гаври и с колцината от година на година намаляващи останали зрители, които все още посещават мачовете на любимите си отбори в студ и пек, у дома и на другия край на "държавата". И не, въпреки "директивата" хулиганизъм, в случая той има най-малко общо с ранните мачове в делнични дни от 14:00 часа (!??), среднощните мачове с начало от 21:15 часа при нулева съгласуваност с общините за някакъв нормален транспорт, който да извози пътникопотока (междувременно често удобно задържан от господа милицаите средно 15 минути след мач) към дома след това - безумие!

Сега гаврата продължава - въпреки гръмките обещания за "ТОТАЛЕН-РЕСТАРТ-НА-БЪЛГАРСКИЯ-ФУТБОЛ", отново ставаме онемели свидетели на същите, че и още по-нагли компромиси към едни и вечната секира за други - в това число и феновете, които отново ще трябва да чупят залчета от хляба си (работното си време), ако искат да гледат мачове на любимия си отбор през седмицата. Дори тези мачове да са в "Б" група, където всяко едно дерби на кръга ще бъде играно... в понеделник!

Празни стадиони - мъртъв футбол.

Явно това е целта и от БАФС я постигат със замах.

А всички ние удобно мълчим...

 

* БАФС - съкратено от Български анти-футболен съюз.

 

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...

   
 • Хем сме най-красиви, хем сме най-добри :-)

  Прочетете още...