Печат

ОБЗОР НА СРЕЩАТА С ЧАСТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПФК ОТ НЕДЕЛЯ

вкл. .

ещадио 1
Тази неделя след поднасянето на венец на паметника на Никола Котков, имахме насрочена среща с част от ръководството на ПФК Локомотив - а именно спортият директор Кичо Добрев и изпълнителният директор Георги Марков, на която среща обаче може би малко изненадващо присъства и Иван Василев (може би като миротворец?). Събитието протече общо взето в добър тон и продължи поне час повече от предвиденият половин час, като се обсъдиха някои от най-наболелите в последно време въпроси, които ще опитам да възстановя тук:
 
 1. Състоянието на школата - може би най-наболелият въпрос. Засега целта е най-накрая тази година, на мястото на сгурията да се построи прословутият изкуствен терен. Всички са на мнение, че с настоящите си условия, тази школа не само не може да привлича деца (от набор 2003/2004 тази година са дошли едва 12 хлапета!), ами директно ги отблъсква и по въпроса бързо трябва да се направи нещо, като според тримата представители на ПФК, панацеята за това нещо е именно изкуственото игрище, с което ние нямаше как да сме напълно съгласни, но на този етап това са (най-вече) финансовите възможности. Даде се и друга идея, за която обаче трябва да се говори с Даме Стойков от СК (спортния клуб), който да отпусне някоя зала за тази цел. В този ред на мисли, от ПФК искат да организират среща с Даме, на която да присъстват и наши представители, за да може двете дружества да изяснят взаимоотношенията помежду си и какъв ще бъде общият план за развитието на стадиона, тъй като до момента (както е известно) ПФК и СК не мелеха брашно помежду си. Стана ясно и за нещо като мини-конфликт относно това къде какъв терен ще се строи до стадиона и кой ще го ползва (става въпрос за новото игрище за ръгби до стадиона). Има плахи идеи за асфалтиране пред "А" сектор, но за тази цел трябва да се предизвика среща и с кмета на община "Надежда".
 2. Отношението на агитката и голяма част от феновете към ръководството на ПФК - както споменах в началото на статията, срещата премина мирно и в добър тон. Половин час ни се оясняваха познатите приказки, че ако го няма Гигов няма да има кой да дава пари за ФК Локомотив и отборът ще изчезне от "професионалната" футболна карта на България, нещо, с което ние продължаваме да не можем да се съгласим (даде се пример с ЦСКА... макар че техните задължения са в рамките на десетки милиони, а не на (както изяснихме на място) нашите 1-2 милиона лева). От представителите на ръководството опитаха да инициират да се срещнем с Николайчо Гигов, което бе посрещнато с групово сумтене, дюдюкане или просто казано - присмех. Обясни им се, че колкото и да сме срещали с него досега (поне четири пъти за последните три години), от това не са произтичали нищо друго освен постоянните тупания в гърди и впоследствие лъжи и неизпълнени обещания от негова страна, поради което и отношението ни към него. С течение на разговора стигнахме до темата за спирането на протестите и скандиранията ни от последната година и половина... или поне временното им прекратяване, докато не видим, че в този клуб наистина нещо започва да се случва. За кризата от последните години бяха намесени факторът, за който всички знаем - властта на правителството на ГЕРБ и това как Бойко Борисов има лична неприязън към Гигов.
 3. Състоянието на сектор "В" и кога ще можем наистина да се върнем "у дома" - Георги Марков побърза да ни увери, че няма проблеми да се завърнем в него още на първия мач... при което моментално бе прекъснат от Иван Василев да не дава така лекомислено обещания, ами първо да направи проучване по въпроса. Доколкото ми стана ясно имаше обаждане до небезизвестият комисар Антон Златанов, в което се изясни, че секторът щял да бъде отворен след (според мен и не само мен) драконовски ремонт - изцяло пребетониране, така че под седалките да не се вижда никаква арматура, заменяне на стъклените блокчета на гърба на сектора, изолирането на самата козирка, поставянето на поне една камера, на която да се усмихваме при влизане на стадиона. Нещо, което е пълно безумие и бих искал от МВР да посочат на колко от лицензираните стадиони в цяла България тези мерки са спазени (бих посочил директно стадиона на Славия, с неговите чугунени седалки от началото на 80-те години). Говори се за намирането на материали за нова ограда, която ние да си поставим, но предвид разговора със Златанов темата замря. Даде се идеята за кръщаването на сектор "А" и секторо "В" съответно в трибуна "Атанас Михайлов" и трибуна "Никола Котков", която идея бе по-скоро добре приета от представителите на ръководството.
 4. Сезонни карти за мачовете на ПФК Локомотив - да! Сезонните карти се завръщат, като с доводи успяхме да се преборим за цена от 60 лв на бройка (първоначалната идея на ръководството бе тази цена да бъде 80 лв). Обсъди се идеята цените на билетите за сезона да бъдат на цена 10 лв, като ще се провери дали ще може чрез мрежата на Евентим тази дена да бъде в деня на мача, а преди него билетите да се продават в мрежата на Евентим за 6-7 лв. Също така всички са съгласни, че клубът има нужда от реално работещ феншоп, с реално работно време... но темата остана плаваща. Единственото ясно в частта за приходите от картите бе, че първоначално всички те ще отидат за текущите нужди на ДЮШ. На ветераните на Локомотив ще бъдат раздадени безплатни карти, а тези във ВИП ложата ако не се бъркам (не слушах много внимателно тук), ще бъдат на цена 400 лв.
 5. Липсата на официален сайт на ПФК Локомотив - доста болезнена тема, за която, смея да твърдя, не получихме подобаващата чуваемост. От публика и ръководство сме на едно мнение, че такъв сайт е кощунствено да няма, но от феновете сме на мнение, че ще е по-добре за него да се отделят малко повече средства, за да бъде лесен и удобен за поддръжка и ръководене, а не предлаганият от ръководните органи бърз, кръпка-план. Това остана тема, по чието значение явно в най-скоро време ще трябва още да говорим и набиваме в главите на ръководството.
   
От агитката държим ръководните органи да са наясно, че ако не видим конкретни резултати по набелязаните точки, протестът ни ще се завърне по-шумен и по-видим от всякога!
 
 
САМО НИЕ! САМО ЛОКО!
 
 
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Коментари   

 
0 #7 парци 03-07-2013 09:46
Това за чича ми Пенча го отбелязахме, спомена се нещо за намаления за ученици (борим се да стане "за учащи") и пенсионери, но към момента тази стратегия още не е съвсем изяснена (сефте).
Цитиране
 
 
0 #6 Martin 02-07-2013 08:45
С картите добре - 60 лв. Идеята е добра.
Но чичо ти Пенчо от 21 блок в "Свобода" надали може да ги извади накуп.
За да знаят хората, които не използват интернет, че могат да си купят карти, трябва да има статии и по вестниците. Спортни, 24 часа, Труд, Телеграф, Трета възраст и т.н.
Много е сложно. Или просто на касите пред стадиона да има добре обяснено, с големи букви, за какво става въпрос. Въпреки, че това много ме съмнява.
Цитиране
 
 
+1 #5 парци 02-07-2013 06:51
За асфалтирането има плаха надежда, че може да се случи, затова и този стресиран опит да се започне нещо като инициатива по въпроса. Все пак по-добре пъпешите горе да се опитват да се пънат за нещо, отколкото само да си бъркат по дупките.

За билетите още го мислят, първоначално са мкислели да са по 7 лв, но последно идеята е да са по 10, (поради една специфична причина). Както Метала отбеляза, при това положение с 60 лв за карта сте си избили парите за 6 мача.
Цитиране
 
 
-1 #4 metala 01-07-2013 23:58
Че едно кино е 12 лв, а за любимият отбор два пъти в месеца, все ще могат да се отделят две по 10лв.А за който не му отърва - има карти от 60лв...Баси при увеличения брой мачове като цяло ще се вдигне и броя на домакинските ,респективно цената за мач ще падне яко.
Иначе за срещата - само контрол и даване на зор му е майката ;-)
Цитиране
 
 
+1 #3 Pride 01-07-2013 20:12
Цитат:
Има плахи идеи за асвалтиране пред "А" сектор, но за тази цел трябва да се предизвика среща и с кмета на община "Надежда".
Това няма как да стане, стадиона е държавен и общината не може да помогне за преасфалтиране.
Цитиране
 
 
+1 #2 Pride 01-07-2013 20:11
Цитит от Христов:
Браво!!!
Не разбрах, само, за цените на билетите. 10 лева за мач? Струва ми се много. Не много хора могат да си позволят. Нека някой, ако може да обясни по-добре.


Не съм бил на срещата, но май това ще е цената в деня на мача, а преди това ще се по-евтини. А и картата ще е 60 лв. за целия сезон.
Цитиране
 
 
-1 #1 Христов 01-07-2013 16:06
Браво!!!
Не разбрах, само, за цените на билетите. 10 лева за мач? Струва ми се много. Не много хора могат да си позволят. Нека някой, ако може да обясни по-добре.
Цитиране
 

ВИДЕО

 

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...