Печат

"Необикновеният отбор на обикновения човек" става на 85 г.

вкл. .

 
1929 година в София се заражда един необикновен Отбор. Отбор, който винаги е бил на сцената не заради спечелени титли и купи, а заради самата игра, заради самата си философия. Отбор, който ни даде легендите Берков, Спиро, Начко, Котков и още десетки други футболисти, раздавали се на терена за червено-черната фланелка и за обикновения човек на трибуните! Отбор, който не можа да бъде затрит от БКП под обединеното има ЖСК-Славия! Отбор, който никога не е бил любимец на властимащите, отбор, чиято харизма ще бъде вечна!
 
85 years

За съжаление времената в момента са такива, че този Отбор вече двадесет години се "управлява" от едно лице. Едно лице, което (почти) успя да унищожи традиции, градени с десетилетия. Лице, за което "ветеран" (на Локомотив) е мръсна дума. Лице, което не знае на колко години е Локомотив и което само и единствено "взима мерки"...

В момента Локомотив не е това, което беше някога, не е това, което искаме да бъде. Да, под управлението на Николайчо Гигов Локомотив никога няма да бъде отбор, предизвикващ уважение. Ще бъде отбор без ясни цели, с разнебитена база и плачевна детско-юношеска школа. Отбор, в който се взимат футболисти на килограм, футболисти, които са много далеч от футбола. Отбор, който и в момента не дава шанс на собствените си кадри, излезли от все още произвеждащата някой и друг млад футболист школа. Млад футболист, който веднага щом блесне с нещо бива отмъкнат от някоя от водещите школи в страната. Отбор, чиято цел е буквално да стъпи на чертата над изпадащите, за да може да живурка поне още един сезон, в и без това трагичната ни "А" група.
 
Но всяко нещо има край.
 
Нека си пожелаем времето на Николайчо Гигов и неговата клика да е в края си и ако не този, поне следващия юбилей да имаме нови хори начело на Отбора, хора, които истински да милеят за Локомотив! Хора, които да върнат Локомотив там, където е създаден да бъде.

И ако си позволим да перефразираме старата поговорка, ще завършим така: притежанието е временно, г-н Гигов, любовта е вечна.
 
ЕДНА ЕМБЛЕМА, ЕДНО ИМЕ - САМО ЛОКО, САМО НИЕ!
Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

LokomotivSF
LokomotivSF Мачът в три думи: пропуски, лежане и равенство - 1:1. #lokosfinfo
 

ВИДЕО

начало 7:15

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...