Печат

Невъзможните Трети

вкл. .

treti
Можете ли да си представите това?
 
Локомотив на трето място  през зимната пауза - ако само преди няколко месеца някой беше споменал това като опция, то този някой щеше да бъде облечен в една от тия ризи с много дългите ръкави и вкаран в съответното тапицирано заведение. Три поредни години Локомотив завършваше с кански мъки над чертата, а тази година възнагражденията (разбирайте заплатите) на играчите за пет (5) месеца бяха изплатени преди последния мач за годината. Под вещото и респектиращо ръководство на Митко Васев и лудият-луд Диян Петков до него, играчите стиснаха зъби (или се озъбиха?) на мизерията на стадион "Локомотив" и въпреки никаквите условия, вечните обещания за "светло бъдеще", напук на всички признаци за нищо, те зимуват на трето място в групата. Пред отбори с инвестиции и бази като Литекс и Берое, пред отбори като вечната "държавна поръчка" "Левски" (единствените два "мача", които очевидно бяха "играни" с наложен декрет), крахът на КТБ пък подхлъзна друг един финансово "надут" отбор като "Ботев" с неговите бази и строящи се бази и терени... а Локомотивците стискаха зъби, играеха футбол и печелеха точка след точка, отбелязваха победа след победа, в кал, в сгурия, в прах. Без гръмки изказвания и изявления, без гръмки победи (то и как да победиш с повече от 1:0 като нямаш един нападател в състава) - НО С ПОБЕДИ.
 
Не си правим илюзии - наистина трудното тепърва предстои, не само като мачове (напролет започваме с домакинства на ЦСКА и Черно море и за "капак" отиваме да завършим полу-или-както-там-му-се-вика сезона в Стара Загора, но както казах - не това е Проблемът (точно така, с главно "П") - Проблемът ще е за Димитър Васев в опитите му да задържи повечето футболисти, ядрото на Отбора. Защото въпреки, че след пет месеца са си взели дължимото, дали ще имат нерви да устискат още един такъв полу-сезон при нас или ще решат "да си поемат дъх" някъде другаде, където финансирането не те натиска да живееш със семейството си "назаем" (не, не говорим за "Левски", нали?)... това предстои да видим.
 
Предстои да видим и обещанието на Кайчо Сладоуст (познат като Николайчо Гигов), който бе споменал, че ако отборът зимува в шестицата щял бил да отпусне пари за селекция. Ха сега да видим!
 
И последно, но не по важност:
 
БЛАГОДАРИМ!
 
 
БЛАГОДАРИМ
 
на тези играчи и треньори, които ни накараха отново да вярваме, че има някаква искрица в този Локомотив, която все още мъждука, жива е и само чака благодатна "почва", за да избухне в пламък. Жива е въпреки всички опити да бъде стъпкана. Жива е и гледа напред, въпреки всичко (и всички).
 
ТРИЖДИ БЛАГОДАРИМ
на тези Играчи и на този Треньор, които ни върнаха Вярата в Емблемата!
 
 
 
Поклон пред Вас.
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ