Печат

Юли Петков: "Локомотив за мен е всичко"!

вкл. .

Iulian Petkov

Днес, едно голямо локомотивско сърце страхотен футболист, треньор, баща и приятел Юли Петков навършва 38! Да честитим рождения ден на Юли Петков и да му пожелаем още по-силно да носи и предава локомотивския дух на младите таланти! Много успехи в треньорската професия и да сбъдне мечтите си!
Точно на рождения си ден Юли Петков бе любезен да даде интервю за читателите на Loko Sf.info..

- ЧРД, ЮЛИ...Как се чувстваш вече на 38?
- Благодаря...Чувствам се прекрасно, няма как да бъде иначе, защото децата ме зареждат положително..Имахме днес последна тренировка и след нея, както стана традиция от както водя набор 2003-та на Локомотив София на 20 юни на рождения ми ден след заниманието има почерпка. Кебапчета, сокове, торта, всичко както си му е реда за един празник!
- Кой е най-ценния подарък който си получавал някога?
- Може би когато бях в Калиакра Каварна и по стечение на обстоятелствата точно срещу Локомотив София изиграх мач номер 150 в "А" група. Тогава Агитката на любимото Локо пропътуваха над 1000 км. ми направиха изненада и накрая скандираха името ми! По-голям подарък от това да заслужиш уважението и любовта на хората няма.
- Какво е за теб Локомотив?
- Както се пее в една песен "Локомотив за нас е всичко", аз бих казал: "Локомотив за мен е Всичко". Целия ми живот е свързан с Локо София и никога не съм го предал...... Връщал съм се в Локомотив винаги в най-трудните моменти и съм помагал на любимия си клуб..
- Кога един треньор изпитва истинско удоволствие от работата си?
- Разбира се, че когато децата играят добре и ни радват. Когато поех набор 2003-та, бяха останали само 5 деца, а сега имам 40. През тези повече от 2 години преминахме през много трудности, без нормални условия за тренировки, смяна на ръководители, но въпреки всичко децата останаха верни на мен и Локомотив. Изградихме един страхотен колектив и се радвам, че успях да го постигна! А, децата се отплатиха на турнира в Швеция с победи и непримиримата си игра! Накрая бяхме ощетени от съдиите и да гледаш след мача как 20 деца плачат е показателно, че милеят за Локомотив! Но, всички бяхме щастливи от победите и показания локомотивски дух...
- Липсва ли ти професията футболист?
- Не мога да кажа... ! Но, определено лагерите, тренировките и приятелските отношения донякъде ми липсват...Имал съм много хубави моменти като футболист, но и тежки контузии...Като футболист винаги съм усещал обичта на публиката..., което е най-ценното..
- Освен в Локомотив си играл и в Левски, Спартак Плевен и Каварна...
- В Левски станах Шампион и носител на купата на България и наистина това са хубави спомени от моята кариера. В Калиакра Каварна уважението, което получаваха всички и футболисти и служители от президента Цонко Цонев не бях виждал.. Помагаше на всички и никога никого не излъга..
- За какво мечтае Юли Петков?
- Честно казано за много неща мечтая. През всичите години и като футболист и сега като треньор съм бил сериозен и за мен уважението и признанието на хората и децата са много по-важни от парите. Една от мечтите ми е един ден да стана старши-треньор на любимото ми ЛОКО. Ще бъда много щастлив, ако това се случи, но има време за всичко.. Бъдещето ще покаже.

 

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ