Печат

Присъдиха скандална загуба на Локо НН, от Черноморец подкрепиха червено-черните

вкл. .

lokonn iunoshi mladsha 2015

Ръководството на СКВТ „Черноморец" застава зад столичния клуб „Локомотив НН", на който му бе отсъдена служебна загуба с 0:5 от КПС „Варна" в мач от първия турнир във финалната шестица от държавното първенство по водна топка за юноши младша възраст, съобщиха медиите в Бургас. На столичния басейн „Диана", дежурният делегат на федерацията Антон Асенов, постанови служебния резултат поради закъснението на лекаря, който е бил дежурен за втория състезателен ден от турнира. Оказа се, че закъснението на доктора за мача „Локомотив НН" - КПС „Варна" е по уважителни и неотложни причини. Според столичани, делегатът не се е съобразил с Наредбата за провеждане на първенствата, като е дал начало на мача, а след десетина секунди и неговия край. А Наредбата е категорична - мач не може да започне без лекар на басейна и в този смисъл двубоят въобще не се е състоял, за да се записва служебна загуба в протокола. Очевидно Наредбата е нарушена от делегата Антон Асенов. Още повече, че в случая спортно-техническо наказание има само за единия от трите домакина на турнира, а другите са "Славия" и ЦСКА. Зад това становище застават и от „Черноморец".

„Наказанието е пресилено. Наказват се деца, които нямат вина за случилото се. Не е коректно. Случилото се е в контекст на това, което ние преживяхме със старшата възраст, когато поради форсмажорни обстоятелства отборът се яви за първия мач в непълен състав /поради повреда на микробуса на път за София - б.р./", коментира Петър Йонов.

„Би трябвало да имаме интерес от създалата се ситуация, но не искаме по този начин да се решават първенствата. Заставаме зад състезателите на „Локомотив НН"," е позицията на бургаския клуб.

Поради подадена жалба от „Локомотив НН" срещу служебната загуба, официално класиране след първия турнир няма. То ще бъде обявено, след като УС на БФВТ се произнесе по въпроса.

Освен това столичани настояват за спиране на делегатските и оценителски права на Антон Асенов.

В група „Б" за разпределение на местата от седмо до 11-о играят отборите на „Ботев 2000", „Аква спорт", „Тича" и „Локомотив" /Русе/.

Резултати в София: ЦСКА -Локомотив НН 10-16, КПС Варна - Черноморец 4-7, Славия - Комодор 13-9, КПС Варна - Комодор 4-1, Черноморец - Локомотив НН 7-11, Славия - ЦСКА 11-5, КПС Варна - Локомотив НН 5:0 (служебно), Комодор - ЦСКА 9-7, Черноморец - Славия 12-11, КПС Варна - ЦСКА 14-3, Локомотив НН - Славия 9-3, Комодор - Черноморец 3-4, КПС Варна - Славия 5-7, Черноморец - ЦСКА 15-12, Локомотив НН - Комодор 10-3.

източник: http://loko-nnanov.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ