Печат

Юношите на "Локо НН" четвърти на силен турнир в Скопие

вкл. .

lokonn iunoshi mladsha 2015

Ватерполистите на „Черноморец“ (Бургас) завършиха на трето място, а отборът на „Локомотив Никола Нанов“ - на четвърто, на силния турнир по водна топка в Скопие. Другите два отбора в състезанието бяха на сръбския „Раднички“ (Крагуевац) и на домакините от „Бета“ (Скопие).

Турнирът бе обявен за юноши старша възраст (родени 1998 г. и по-малки), но с отбор изцяло според изискването се яви само „Черноморец“. Поради участие на няколко състезатели в мъжкия отбор на клуба в мачовете за Купата на България, „Локомотив Никола Нанов“ участва с юношите си младша възраст (2000 г. и по-малки). „Раднички“, който е вицешампион на Сърбия при родените 1999 г., пристигна точно с този отбор, но без двамата си най-добри ватерполисти в същата възраст. А домакините от „Бета“ пък се явиха със сборна гарнитура, в която имаше и играчи родени 1997 г.

В първия ден на турнира (петък), след пътуването съответно от Бургас и София, българските отбори изиграха най-слабите си мачове. „Черноморец“ отстъпи със 7:17 пред „Раднички“, а „Локомотив Никола Нанов“ - с 10:19 пред „Бета“. В съботния ден столичани играха изключително силно срещу „Раднички“ и загубиха минимално с 4:5, като резултатът след третата четвърт бе равен (4:4), а накрая младите локомотивци пропуснаха възможността да изравнят. Това е и най-малката разлика (1 гол), с която българи са губили от сърби на водна топка в последните години. „Черноморец“ отстъпи със 7:9 срещу „Бета“, като резултатът до последно бе само гол преднина на домакините, но наивна грешка на бургазлии в заключителните секунди доведе до 7:9 вместо и до съвсем реалното 8:8. И в двата мача на „Бета“ македонските съдии сериозно подкрепяха своите сънародници в иначе много добре организираното състезание.

Двубоите в последния ден на турнира (неделя) определиха крайното класиране. Първо „Черноморец“ победи „Локомотив Никола Нанов“ с 8:3, като оформи успеха си в последната четвърт, преди която водеше с 3:2. После сърбите закономерно победиха и македонския „Бета“ с 11:9 и спечелиха турнира.

„Много полезен турнир за отбора ни – каза Петър Йонов, треньор на „Черноморец“ и президент на бургаския клуб. - Не са много състезанията, на които може да играем срещу сърби и като цяло надпреварата бе идеално място за трупане на опит.“

„Отдавна имаме добри връзки с македонската водна топка – каза Васил Нанов, треньор на юношите на „Локомотив Никола Нанов“ и президент на клуба. - Ние ходим на техния турнир, каним ги на нашия в София. Така се стекоха обстоятелствата, че сега трябваше да участваме с по-млад отбор, но това за него бе отлична възможност да се обиграва. Най-добрия си мач изиграхме срещу най-силните – загубата с 4:5 от „Раднички“ на практика си е победа за нас, защото момчетата видяха, че могат да играят успешно и срещу сърби, и то срещу един от най-класните отбори при съседите във възрастта. В същото време в двубоите с „Бета“ и „Черноморец“ се видя, че момчетата има още доста какво да учат във водната топка, липсва им най-вече опит и самообладание в решителни ситуации.“

Пламен Йорданов от „Черноморец“ получи приза за най-полезен състезател на турнира, а Артур Сирож от „Локо НH“ - за най-добър защитник. Локомотивци получиха още три индивидуални награди – за най-перспективен – Николай Кънев (вратар) и за най-млади играчи на турнира – Никола Плакунов и Владимир Костовски.

източник: http://loko-nnanov.com

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ