Печат

Мартин Василев спечели турнира Купа София

вкл. .

Мартин Василев стана победител в „А” турнира на Открития шахматен турнир за Купа София, който се проведе през уикенда в културния дом на Красно село, София. Организатори на надпреварата за деца бяха Локомотив (Сф), Столична община, Район Красно село и НЧ Средец-1926 г.


Състезанието беше разделено на две групи – турнир „А” за деца родени след 31.12.1999 г. и турнир „Б” за деца родени след 31.12.2003 г.


Мартин Василев събра 6 т. и завърши като победител при по-големите. На второ място с 5,5 т. е Матей Петков, а трети с 5 т. е Николай Чолаков.
Мартин Симеонов беше единственият участник над 12 години и завърши на 11-о място с 3,5 т.


Три момичета завършиха с по 4 точки. С по-добър втори турнирен коефициент и 6-то място в главното класиране победителка е Христина Иванова. Втора, на 7-мо място, е Елизабет Ангелова. Трета е Лора Симидчиева (8-мо място).


В „Б“ турнира победител е Лъчезар Колев (на снимката в средата) с 6,5 т., който се състезава до 10 години. На второ място в „Б“ турнира и първо място до 8 години е Константин Георгиев с 6 точки.


Виктория Стрендева е първа при момичетата до 8 години и е трета в основния турнир с 4,5 т. С 4,5 точки на четвърто и пето място са съответно Владимир Павлов (до 10 години) и Светлен Иванов (до 8 години).

Първа в групата на момичетата до 10 години и на 7-мо място в главната турнирна таблица е Надя Тончева с 4 точки. 

източник: http://viasport.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ