Печат

БК Локомотив с отлично представяне на Странджа, Петрова с титла.

вкл. .

s loko se rodihme c

Боксов клуб "Локомотив"  взе участие с трите свои състезателки -

Световната и Европейска шампионка СТАНИМИРА ПЕТРОВА (54 кг.), Европейската шампионка и бронзова медалистка от СП - ДЕНИЦА ЕЛИСЕЕВА (60 кг.) и Бронзова медалистка от ЕП за девойки - РОЗАЛИЯ ПАЙЧЕВА (54 кг.) на най - стария боксов турнир в Европа "Странджа".

Станимира Петрова 54 кг.  завоюва златен медал за трета поредна година и бе одостоена с купа "СТРАНДЖА" като първа подгластничка в турнира.

stanimira petrova strandzha 2017

Деница Елисеева 60кг. отстъпи на финала на Вицеолимпийската шампионка (Рио 2016) от Китай по точки, но както винаги се раздаваше до последният гонг на мача.

Розалия Пайчева напусна турнира достойно като остави добри впечатления за своето бъдеще в женският бокс.

stanimira petrova strandzha 2017 medal

Станимира Петрова: Съперничката ми на финала ме бе разучила много добре, тъй като ние с нея играхме два мача преди това, а последният бе през есетна на европейското в София. И сега тя бе много мотивирана да вземе реванш от мен, затова ми бе и по-трудно. За мен е важно, че играх според треньорските указания, макар да се наложи по време на мача да сменим тактиката. Не съм доволна, че не я победих категорично, а с 3:2 гласа, но по-важен все пак е крайният успех.

 

Борислав Георгиев, треньор на Станимира: Тактиката във финала срещу Алимарданова бе да се играе с удари в трупа и да я дразним. Защото видяхме на полуфиналите, че рускинята, която е много добра боксьорка, не успя да се справи с нея. Силата на азерката е да играе на контра. Като цяло повторихме тактиката от европейското, но натиснахме малко по-агресивно във втория и третия рунд и ги спечелихме убедително. В сравнение с европейското Станимира е доусъваршенствала някои неща – лявото кроше, например. Базовата сила на удара също подобрихме. По принцип ни беше малко по-трудно с килограмите, защото по време на силовата подготовкя тя качи до 61 кг и по-турдно свали, защото остана само мускул. Но пък сега удря много по-силно и мощно.

по материали и от: http://www.bgboxing.org

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

LokomotivSF
LokomotivSF Мачът в три думи: пропуски, лежане и равенство - 1:1. #lokosfinfo
 

ВИДЕО

начало 7:15

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...