Печат

Балканската Суперлига

вкл. .

balkan super league 2019

Най-географски разпространеното клубно международно първенство по ръгби лига, Балканската Суперлига ще започне през април 2019 година.

В третата година на турнира ще участват 14 клуба разпределени в две дивизии, като за първи път турнира обхваща отбори от 8 държави, след включването на италианския отбор Lignano Sharks.

Първата дивизия ще бъде разделена на две групи с по четири отбора, като шампионите на последните две издания на турнира Цървена Звезда и Партизан, са разпределени в две различни групи. Lignano Sharks ще бъдат в група заедно със сръбските Цървена Звезда Белград , Доркол Белград и гръцкия клуб Aris Eagles.

Шампионът на първия турнир Балканска Суперлига и вицешампион от втория, Партизан Белград (Сърбия) и ще бъде в една група с Локомотив София (България), Kadikoy Bulls Istanbul (Турция) и Раднички Ниш (Сърбия).

Във втората дивизия група A ще се включат South Region Bar, Tivat (Черна гора), FIS VItez (Босна и Херцеговина) и CR Tirana (Албания). В група B ще участват отборите Red Kangaroo Belgrade (Сърбия), Раднички Нови Београд (Сърбия) и Ankara Phrygians (Турция).

"След месеци на открита дискусия между участващите клубове и федерации, ние оформихме тазгодишния формат и сме уверени, че това ще бъде най-доброто първенство досега", сподели комисарят на BSL Драган Павлович. "Ще участват всички традиционни страни, плюс италианския ръгби клуб Lignano."

"Ние сме много щастливи, че можем да влезем в толкова престижен турнир на толкова високо ниво," отбеляза мениджърът на Lignano Sharks Давид Макор. "Турнирът за нас несъмнено ще бъде голям опит, както спортна гледна точка, така и от човешка. Ние работим усилено, за да гарантираме на привържениците си, че ще се представим възможно на най-високо ниво. Амбициозни сме, но също така сме наясно, че ще се сблъскаме с доста силни противници. Ние приемаме това предизвикателство със голямо желание и ентусиазъм.”, каза още той.

Основателят на BSL и регионалният директор на RLEF Central & Eastern, Йован Вуйошевич, коментира: „Много се гордеем, че първоначалната ни идея да разпространим духа на ръгби лигата в региона нараства до сериозно първенство. Има интерес и от други страни и в бъдеще ние виждаме BSL като най-големия двигател за повишаване нивото на спорта в региона.”

Двата най-добре класирали се отбори от всяка група ще влязат в плейофите и ще се състезават в полуфиналите, като домакин на големите финали, ще бъде страната на отбора с най-силно класиране в редовния сезон.

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ