Печат

Георги Гаджев: Стана един от най-оспорваните турнири

вкл. .

bg kupa 2016

Георги Гаджев, треньорът на мъжете и на юношите старша възраст на „Локомотив Никола Нанов” не скри задоволството си от спечелената Купа на България на завършилия турнир на столичния басейн „Диана”.

Във финала „Локомотив НН” победи варненския „Аква Спорт” със 17:7.

„Стана един от най-оспорваните турнири за Купата на България в последните години – каза Гаджев специално за BGswim.com. – Регламентът позволява в мачовете за купата отборите да картотекират състезатели, които са играли другаде в първенството, ако досегашните им тимове не участват сега.
Така примерно сериозно се подсили отборът на КВС „Бургас”, който стигна до третото място за купата. Имаше поне 4-5 състава с изравнени сили от които всеки можеше да победи всеки. Най-добрият пример в това отношение е развитието на ситуацията в група „Б”, където в първия мач младият и много перспективен отбор на „Черноморец” победи убедително „Аква спорт” с 11:6.
След това обаче бургазлии записаха две загуби и останаха четвърти в групата, а „Аква спорт” пък с два успеха за втора поредна година стигна до участие във финала. Специално за „Локомотив НН” сега успяхме да спечелим трофея, защото събрахме всичките си най-добри състезатели и те играха в мачовете съобразно равнището си на подготовка, понеже някои не бяха във върховата си форма. Много силно се включиха и по-млади момчета от отборите ни за юноши старша и младша.

Създадохме сплав, което се оказа печеливш ход. Честитя на всички в клуба Купата на българия, която е трета за „Локомотив НН” в последните 4 години, след като триумфирахме с трофея и през 2013-а и 2014-а година.”
„За нас участието на финал е голям успех – каза Стефан Георгиев, старши треньорът на „Аква спорт”. – В този мач не успяхме да разкрием потенциала си и „Локомотив НН” заслужено спечели. 

Тази година е добра за нашия отбор – станахме четвърти само с по-лоша голова разлика в шампионата и втори за купата. Това доказва, че твърдо сме сред най-добрите отбори в България при мъжете.”

източник: http://bgswim.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ