Печат

Служебната загуба не даде шанс за титлата на юношите на Локомотив НН

вкл. .

07.06.2016 г.

Отборът на Локомотив Никола Нанов за юноши младша възраст 2000+ спечели сребърните медали в завършилото държавно първенство, в което вторият финален турнир на първата шестица се игра в Бургас.

Преди мачовете на басейн „Флора” в Морската градина на града локомотивци бяха поставени в много тежка ситуация от неадекватните действия на дежурния делегат на БФВТ Антон Асенов, който заради закъснение по уважителни причини на дежурния лекар на първия финален турнир в София присъди служебна загуба на Локомотив НН от КПС Варна с 0:5. Така от актива на отбора бяха отнети и 3 точки. Затова преди двубоите в Бургас Локо НН трябваше задължително да спечели и петте си мача, ако иска да вземе титлата, което обаче се оказа непосилна задача за тима.

В решителния мач за златните медали младите локомотивци, водени от треньора Васил Нанов, отстъпиха пред силния отбор на Черноморец със 7:8, когото бяха победили в София с 11:8. Така бургазлии спечелиха златните медали, а Локомотив НН, за когото това бе единствената загуба във водата в цялото първенство, остана втори. Прави чест на отбора на „Черноморец”, че в лицето на неговия президент и главен треньор Петър Йонов се оказа единственият клуб, който освен Локомотив НН, апелира публично пред БФВТ още след турнира в столицата и далеч преди двубоите в Бургас, че мачовете между подрастващите задължително трябва да се решават само във водата, а не със служебни резултати. Това бе честно и морално поведение, което клуб Локомотив НН адмирира, но за съжаление становището на клуба от Бургас остана самотно и не получи подкрепа от други клубове. Сега Локомотив НН честити титлата на достойния си съперник Черноморец.

Още преди двубоите в Бургас Локомотив НН декларира, че по скандалния случай ще потърси правата си в Инспектората на Министерството на младежта и спорта, както и в съда за накърнени права и репутация, след като от БФВТ не отговориха два месеца на жалбата му по повод служебната загуба, а след това набързо не приеха протеста и наказаха много меко – само с „мъмрене и обръщане на внимание”, делегата Асенов. Независимо, че той грубо наруши Наредбата за провеждане на първенствата. Като даде начало на мача Локо НН – КПС Варна в София в отсъствието на дежурния лекар и веднага след това го прекрати, назначавайки служебна загуба. Така Асенов създаде и предпоставки за инциденти във водата между двата отбора при отсъствието на лекар, които слава Богу, не се случиха.

В същото време Локомотив НН декларира, че няма да протестира крайното класиране в първенството, което приема за окончателно.

Играчите на Локомотив НН излязоха на официалното закриване на шампионата в Бургас с фланелки с лика на треньора си Илия Михайлов - Бомбата, починал през есента на 2015 г.

 

Крайно класиране в първата шестица

1. Черноморец (8 победи и 2 загуби) 24 т.

2. Локомотив НН (8 победи и 2 загуби) 21 т.

3. КПС Варна (6 победи и 4 загуби) 18 т.

4. Славия (5 победи и 5 загуби) 15 т.

5. Комодор (1 победа, 1 равен и 8 загуби) 4 т.

6. ЦСКА (1 победа, 1 равен и 8 загуби) 4 т.

Забележка: На Локомотив НН са отнети 3 точки за присъдената служебна загуба с 0:5 в София от КПС Варна поради закъснение на дежурния лекар на мача.

Класиране в група “Б” (7-10 място): 7. Аква спорт, 8. Тича, 9. Ботев 2000, 10. Локомотив (Русе).

 

Резултати в Бургас

Петък, 3 юни 2016 г. – Черноморец- ЦСКА 16-7, КПС Варна – Ководор 5-4, Славия – Локомотив НН 4-7

Събота, 4 юни 2016 г. – Черноморец – Комодор 12-7, ЦСКА – СЛавия 12-16, КПС Варна – Локомотив НН 5-9, Славия – Черноморец 10-11, Комодор – Локомотив НН 3-9, ЦСКА – КПС Варна 9-7.

Неделя, 5 юли 2016 г. – Черноморец – Локомотив НН 8-7, Славия – КПС Варна 6-9, Комодор – ЦСКА 8-8, Славия – Комодор 16-8, ЦСКА – Локомотив НН 4-13, Черноморец – КПС Варна 2-4.

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ