Печат

88 години ЛОКО СОФИЯ!!! Една история, която никога не може да бъде заличена!!!!

вкл. .

88godiniLokomotiv

Днес празнуваме създаването на един Велик клуб оставил трайна следа в българския футбол през цялата си история до сега!


И ако, някой се чуди за кой футболен клуб иде реч веднага ще бъде разяснено... На 02.09.1929 е създаден отбора на ЛОКОМОТИВ СОФИЯ!
Клуб дал не една и две легенди на футбола, клуб който винаги е бил за пример и уважение, клуб който никога не е бил с никоя власт. Или по-точно казано необикновения клуб на обикновения човек!


88 години Локо София! Една история, която никога не може да бъде заличена! Това дълголетие на софийското ЛОКО е изпъстрено с върхове и спадове, а преди 2 години "големите глави" от БФС безцеремонно изпратиха тима от "Надежда" в селската група....! Но, въпреки всичко и всички Локомотив го има...!Вече на 88...и ще го има докато ги има тези, които Обичат най-стария "железничарски" клуб в Европа!
Тези, които помнят и знаят, кой е Стою Недялков, тези които говорят още за подвизите на Спиро Дебърски и Никола Котков. Тези, които са били свидетели на Шампионската титла от 1964 и последната титла през 1978 год, за която основна заслуга има капитана и идол на цяла България Начко Михайлов..
Рефрена "От София до Мароко": "САМО ЛОКО" и култовото скандиране: "Катеричка рунтавелка се качила на табелка и написала с молив": "Л О К О М О Т И В".... се предават и ще бъдат предавани от поколение на поколение ....Локомотив ще го има, защото ЛОКО СОФИЯ е марка, Локо СОФИЯ е име! Локо София е символ на сила и не случайно не отдавна се скандираше след поредната победа: "ЖЕЛЕЗНИ ЮНАЦИ"!
Да си пожелаем още по-добри дни за любимото ЛОКО и неговите фенове... И нека до 100 годишнината отново да сме на върха!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЛОКОМОТИВЦИ!!!

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ