Печат

Гигов, дори дъщеря ти не те иска в Надежда (7 дни спорт)

вкл. .

gigovi
С Николайчо начело този клуб е обречен. И последният бунт показа защо
 
Цяла България се смее на фамилия Гигови! Едната част на щерката, която за хонорар във “ВИП Брадър” си завря носа в потен, мъжки пъп. Другата част на баща и Николайчо. Как не разбра този човек, че в Надежда никой не го иска? Нито феновете, които изгони. Нито футболистите, на които не плаща. Нито приятелите му, които се дистанцираха от него. Не го ще там дори дъщеря му!

Тази седмица край Илиянци пак вдигнаха бунт. Сега вече официален. Играчите отказаха да тренират, защото имат да взимат пари. На другия ден негово оръжейно превъзходителство пристигна ядосан. Откъде накъде някакви Бранековци, Томчета и Романовци ще си искат обещаните премии. То това обещанието да не е като завещанието. Влезе Николайчо в съблекалнята заедно с двамата си ведомствени журналисти и разигра пред или с тях истински цирк. Циркът се оказа и финансов. Онова, дето взели през септември като премии едни хора, било всъщност двете половинки от заплатите им за май и миналия октомври, поради което няма какво да си искат тези за ноември. Оставяме настрана въпроса, че в Локомотив май има прекалено неумни играчи, подписали договори, с които да взимат по 600 лева, но не сключили анекси за останалите, които им се полагат. И сега най-вероятно ще духат супата така, както дори Любослав Пенев не си е мечтал!

Въпросът обаче е друг. За първи път от много време насам в Надежда поне има футбол. Затова и отборът е шести в момента. Може дори по-нагоре да стигне. Но не и с Николай Гигов. Какъв е от тук нататък мотивът на тези момчета да играят. Та те се чувстват измамени като камилчета. При това едногърби.

Напъвали се, играли футбол, взели отписан мач със Славия, ударили Литекс, направили чудеса във Варна. И когато трябва да получат съответното възнаграждение за това, им казват, че са... тъпанари. Защото, като подписвали договорите, го направили на юнашко доверие в Николайчо Гигов. И сега същия този г-н Николайчо Гигов им обяснява в съблекалнята, че те не му трябват. Щял да сложи дъщеря си на вратата, двама юноши пред нея и сам да вземе мачовете с Хасково и Марек. Хубаво, но след това? Ами зимата, когато Локомотив най-вероятно точка няма да вземе в оставащите три последни кръга?

Дори и това обаче не е въпросът. В първата, втората или третата шестица е Локомотив днес няма значение. Важното е, че този клуб не просто вегетира, той съществува, за да измами тази година едни хора, догодина други хора и така, докато ни търпят. Продължавам да вярвам, че най-хубавото нещо за Локомотив бе да изпадне по-миналата година в “Б” група и да започне на чисто. Без Гигов, без гиговица. Само че БФС не разреши това да стане. Изпълкомаджийска афера остави Локото в елита за сметка на Ботев Враца. Защо? За да има основание Николайчо Гигов да се кипри като член на бобиното Политбюро. Вие разбирате ли какво е в момента Локомотив? Клуб, благодарение на който присъства в пространството Николайчо Гигов! Защото без него я го чуем по радиото, я го видим по телевизията, я не.

Ама бил дал много пари! Хубаво, но и немалко имидж е спечелил. В крайна сметка, преди да дойде в Надежда, Николайчо Гигов бе онзи палав бизнесмен, който президентът на Славия Божидар Григоров изгони от кабинета си. Откакто кракът му стъпи в най-стария железничарски клуб на Балканите, Николайчо стана Николай, а Гигата – г-н Гигов. Стана уважаван богаташ, солиден бизнесмен, “Делта Г” от обикновена оръжейна фирма се превърна в “могъщата” “Делта Г”! Т.е. бракът по сметка е изконсумиран. Локомотив легитимира Гигов в обществото, той пък похарчи стотина милиона. Това, че срещу тях за 20 години е спечелил една единствена купа на България, си остава негов проблем. Най-вече на футболната му некадърност, на глуповатата му на моменти щедрост, на ортодоксалната му самовлюбеност.

Апропо, за случващото се в Надежда може да се съди и по нещо друго. Николайчо Гигов бе изоставен от всички онези, благодарение на които Локомотив оцеляваше. Първи си тръгна Иво Тонев, след като се оказа, че някой зад гърба му урежда мачове на червено-черните. После пък Петко Димитров изостави анблок цялата фамилия Гигови. Нежелан в Надежда е архитектът на най-силния Локомотив този век – Стефан Грозданов. Прокуден бе специалист като Стойчо Стоев. Даже съдружникът на Николай Гигов - Цветан Генков, осъди Локомотив за мижава сума само и само да натрие носа на бизнесмена, заради “врътка” в столичен клуб.

За съжаление днес ФК Локомотив е докаран дотам, че днес лицата му са Николайчо Гигов, личното му Ренде и още по-личното му кърканде. А с такива лица Локомотив бъдеще няма. Всъщност няма Локомотив!
 
Владимир Зарков (7 дни спорт)
Share

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...