Печат

Тимовете от Втора лига поискаха промени

вкл. .

bfs

Стана ясно, че във вторник общо 11 клуба от състава на Втора професионална лига са внесли искане във футболната ни централа с  предложения за промени, най-вече около формата на елитната група.

Идеята им е, че поради изключително трудната възможност в момента тим от Втора лига да пробие и да бъде промотиран в Първа лига да бъдат направени еднократни промени, които пък от своя страна ще доведат до разширяването на Първа лига във формат от 16 тима – каквато идея вече заявиха някой от босовете, а най-активен в това отношение бе Венци Стефанов.

В предложението се описва вариант в който настоящия сезон във Втора лига запазва броя на участниците си, но в края директна промоция да получат не един, а цели три тима, като дори четвъртия и петия играят допълнителни баражи. 

По този начин да влязат с два отбора повече и Първа лига да възвърне предишния си облик от 16 отбора. Сред по-голяма част от собствениците на тимове във Втора лига битува мнението, че години наред мнозина от тях хвърлят значителни средства за подръжката на едно високо ниво, но в крайна сметка само един получава възможност за директна промоция, а другите два подгласника отиват на бараж. 

От своя страна „ножицата“ между Първа и Втора лига все още е чуствително в полза на тимовете от елита и така достигналите до бараж от Втора лига трудно успяват да се преборят. По този начин мнението е, че мнозина от собствениците принудително ще загубят интерес да подържат високи бюджети и отбори на добро професионално ниво.

От страна на босовете във втория ешалон има надежда, че на предстоящия днес Изпълком ще бъде обърнато внимание на това тяхно предложение.

източник: https://gong.bg/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...