Печат

РЕКВИЕМ ЗА БАФС

вкл. .

BAFS2

Има една организация в нашата мила татковина, която, може би единствена, след падането на тоталитарния режим в България, остана непокътната и недокосната в периода след 1989 г. Там все още работят "комисии на тъмно", разпределят се едни пари незнайно как, откъде и за какво, развиват се бутафорни и масови инициативи с цел усвояването на едни средства, като резултатът след това е не нулев, ами минимум отрицателен. Събират се такси, глоби, членски вносове и прочее. Изразходват се след това както организацията реши за добре и с потупване по рамото от някой си чиновник. Тази въпросна организация има устойчив и непреходен управленски "елит", който здраво е хванал юздите на най-популярния български спорт. Сетихте ли се за какво става въпрос?


Българският футболен съюз. Ние ще го наречем анти-футболен. Защо?

Ето хронология на един реквием за БАФС:

Пролетта на 2015г.

Столичните "железничари" печелят бронзови медали (при равни точки с втория, Берое), но за сметка на това биват изхвърлени от тогавашната "А" група заради дълг от 1 500 000 лв.

Въпреки че си бяха спечелили и квота за Европа, БАФС тогава не удължи срока за погасяването на сумата и извади Локомотив от елита. Само месец след това, същият този клуб със същите дългове и в общи линии със същата физиономия, получи лиценз от БАФС да се състезава в тогавашната "В" група. Естествено, тогавашните собственици-схемаджии Льосков и Касев бяха разкрити от самите привържаници на Локомотив и само след един кръг в третия ешалон, клубът прекрати участието си в тогавашния шампионат и започна от последното ниво на футбола ни - "А" окръжна група.

Само преди няколко седмици от един друг столичен клуб признаха "официално" за задължение в рамките на 18 милиона лева. Един друг клуб все още не е погасил нищо за Бог знае колко милиона задължения, но префасониран и преименован реално играе във "Висшата" ни лига в момента.

Нека да припомним, че БАФС не посмяха дори да дойдат на стадион "Локомотив" за да наградят отбора, който все пак, през 2015 г., по абсолютно спортен път си спечели третото място в първенството. Тогава се наложи феновете на отбора да наградят заслужилите футболисти. Чудим се дали има някъде другаде по света такова нещо?

С чувство на безпокойство, напоследък слушаме как отново се заражда идеята за строителство на национален стадион. Помним как преди да изхвърлите Локомотив от "А" група, че БАФС имаше апетит да унищожи ст. "Локомотив" и на негово място да построи "голям" и "хубав" национален стадион. Слава Богу, немската фирма се отказа (чудно защо ли) от проекта и нещата приключиха дотук. А още преди това помним как две години Локомотив трябваше да играе на пет различни стадиона в два различни града ("Армията", "Герена", "Славия", нац. стадион "Васил Левски" и ст. "Чавдар Цветков" в Своге). Какво "прекрасно" отношение към Локомотив, не мислите ли?

За съдийските отсъждания против нас няма смисъл да коментираме, защото няма привърженик на футбола в България, на който и да е отбор, който да не знае, че ние имаме най-слабите и най-корумпирани съдии в Европа. Поканите към наши съдии да ръководят мачове на световно и европейско ниво могат да се случат чат-пат, като изключение и на ниво аматьорско първенство по футзал, например. Хората от УЕФА не са слепци и виждат за какво става въпрос по родните терени.

Ще се спрем за кратко и за глобите, които всички клубове в страната плащат на организатора на БеГе футбола.

Уважаеми госпожи и господа от БАФС,

бихте ли извадили пред обществото един отчет, примерно за миналата година, колко хиляди левчета сте взели заради измислените си глоби и как и за какво сте разходвали сумите?

Не на последно място искаме да засегнем и т.нар. "покана" от страна на БАФС към Локомотив, когато той по спортен път спечели Четвърта лига и му беше предложено място във вече новосформираната Втора лига.

Остана едва ли не впечатлението, че "червено-черните" сме изкярили нещо от това, били сме подбутнати. Напротив! Фактът е, че БАФС тогава не можеха да си попълнят новосформираните групи и се принудиха да поканят 13-ия отбор в класирането на Трета лига - Левски (Карлово), който, забележете, играеше мачовете си в Хисаря - във Втора Лига?! Ровейки се не само в европейски, но и в световен мащаб, ние не намираме друг такъв аналог...

Май в такъв случай някой друг е длъжникът, ни се струва?

Защото всички сме наясно и с какво финансиране се играе в Трета лига и с какво във Втора.

Да не забравяме и друг абсолютен парадокс в наредбите и графиците на БАФС - два софийски отбора бяха изпратени да играят бараж в град ПЛОВДИВ и то при условие че пет (5) дни преди мача се знаеше, че със сигурност за този бараж ще се паднат два софийска отбора, като и двата заявиха желание мачът да се изиграе в София. От БАФС можеха да променят мястото на двубоя (предложен им беше стадионът в Бистрица, националния стадион "Васил Лески", "Септември" и кой ли още не софийски стадион), но не! Не можаха да сформират комисия. Сложно било.

Пловдив!

В този ред на мисли, това че Локомотив (Сф) е абсолютен рекордьор през последните 5 години за мачове в понеделник, в петък, в сряда или във вторник, в безумни и изцяло "футболни" часове като 12:00, 12:30, 13:00 или 14:00 ч. и разбира се култовите "вечерни" мачове от 20:00, 21:00 и 22:00 ч. не бива да ни учудва.

Отвращава ни обаче безочието, лицемерието и тоталната самозабрава на някои хора, които дори не помнят и не уважават националните ни състезатели и спортисти (наскоро почина вратарят Иван Деянов, бивш национал, с участие на СП), които дори от кумова срама не изпратиха едно цвете в знак на уважение.

За сметка на това от БАФС стоварват с двойна и тройна сила наказанията и наредбите си върху Локомотив (наказание за четири мача лишаване от домакинство (впоследствие намалено на два мача), при положение, че фенове на други клубове ежегодно поне веднъж правят доста по-големи поразии, но тези други клубове в такъв случай редовно получават наказанието "мъмрене").


Господа и дами от БАФС,

Не сте добре дошли на ст. "Локомотив"!
УО "ЖЕЛЕЗНИ БРИГАДИ"

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...