Печат

"ЖЕЛЕЗНИ" МЕДАЛИСТИ

вкл. .

bronz
Когато в един отбор се съберат качествени и като хора, и като професионалисти, футболисти, тогава се работи лесно. Спомнете си началото на сезона, спомнете си какви бяха настроенията, прогнозите и песимистичните нотки, които бяха обзели почти всички свързани по някакъв начин с Локомотив. С един единствен лъч надежда.

Лъчът надежда на име Митко Васев!

Искрицата вяра, че Локомотив ще бъде приличен, ако не стабилен отбор, беше точно завръщането на бившия капитан на Локомотив. И той доказа, че Любовта към футбола и към Клуба, който го е изградил като личност е много, много важна за успеха.

Сезонът 2014/2015 г. бе един изключителен сезон, който ще се помни дълго от всички фенове на Отбора. Той започна силно още есента миналта година и не спря да е такъв до началото на лятото тази година, сезон, изигран от футболисти, някои от които надскочиха себе си. И тук е мястото, където задължително трябва да отбележим, че въпреки постоянството в отбора, прекрасният колектив и добрите резултати, близките до футболистите знаят, че настроението на всички тези Играчи през по-голямата част от петте футболни месеца в България, беше минорно заради финансови неуредици и скандални условия за работа.
 
Но всичко това бе преодоляно със стиснати зъби и мъжко поведение, без бойкоти и клинчене.

Първенството на България завърши и за поредна година "националната кауза" е шампион, след нея на втора позиция се нареди държавния отбор на Берое, а като в приказка, бронзовите медали бяха спечелени от Локомотив, който заради едно подхлъзване в края на сезона завърши на равни точки точно със спонсорирания от държавата отбор от Стара Загора.
 
ДА! Няма грешка - предните години Локомотив беше трети отзад напред, но този шампионат с гръм и трясък ЕКСПРЕСА прегази почти всичко по пътя си. Трудно някой може да се пребори с милионите на Домусчиев или държавните пари и условия, усигорени на Берое, но столичното ЛОКО, клубът с 85 годишна история, успя да се закичи с медал!
 
И не само - Локомотивът на безпрекословния треньор на годината Димитър Васев, стана също така столичен шампион, както и завършилият най-напред в класирането софийски отбор. След целия този луд сезон и всички трудности, през което минаха играчите и треньорския щаб, това е най-малкото, което заслужаваха всички в Локомотив. Защото със страхотни мачове, уникални победи над ЦСКА, Литекс и Берое, и още куп положителни емоции, до последната минута на последния двубой с "Ботев", Мъжете от ЕКСПРЕСА на Васев се раздадоха до край, за да завоюват това, което им се полагаше заради сърцето и душата, които вложиха от есента насам.
 
Сега някой ще каже, а някои дори вече го казват: "Ей, какво толкова - трето място, някакви си бронзови медали, голяма работа!", но този някой никога няма да разбере, че Локомотив и феновете на отбора не се интересуват толкова от резултатите, колкото от това, което показва Отбора. А този сезон имаше някаква Магия, положителното надделя, химията между отбор и публика бе факт, и точно това донесе и успеха! Без да се шуми, без да се тръби и прокламира, както някои други слагат каруцата пред коня и накрая се вайкат, защота пак са се о~акали, цяла година Истинските Професионалисти на Митко Васев показаха как трябва да играеш и да се бориш за крайната цел в Истинския Футбол. И целта е постигната! Локомотив бе Възроден като единствения софийски отбор, който стои с гордо вдигната глава след края на сезон 2014/2015. На другите им останаха само големите приказки и самочувствието без покритие.
 
Сега остава да се намерят хора, които да не позволят този отбор-мечта да се развали, а по възможност дори да се надгради, та догодина ЕКСПРЕСА да развие още по убийствена скорост, защото заради странично-вътрешни фактори, оттук нататък бъдещето на "професионалния" клуб на Николайчо Гигов не е ясно, но футболната лекция, която изнесе Локомотив тази година ще се помни дълго.
 
Това сме ние - това е Локомотив!
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

начало 5:00

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Здравейте, моля обадете се на тел. 02/936 52 22 или 02/936 05 35 или пишете на email: office@fclokomotiv1929.com ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, дали набирате момчета набор 2006г? Може ли за отговор на vesela_19@abv.bg. Благодаря за ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, бих искал да закупя шапка и шал от юбилейната серия. Ако случайно имате и фанелка с цветовете ...

  Прочетете още...

   
 • Как се става член на Виена - Локос?

  Прочетете още...