Печат

Арестуваният за "черно тото": Измиват си ръцете с мен

вкл. .

Вчера гръмна пазеният в тайна скандал в родния футбол с опита за "черно тото" в юношеския национален отбор до 19 години. Излезе името на задържан - бившият вратар на Локомотив (София) и Видима-Раковски Даниел Гяуров. Прокрадна се и име на футболист, който той е опитал да вербува, заговори се за среща на бензиностанция с юношески национали... Гяуров застана пред камерата на TV7 и NEWS7, за да разкаже своята версия.

- Дани, каква е твоята версия за станалото? - Моята версия е, че съм напълно невинен. Не знам как моето име е попаднало в медиите. Мен ме натопиха много жестоко. Не знам кои хора, но ми опетниха името за цял живот и не знам как ще мога да се занимавам с футбол занапред. - Разкажи за тази случка в бензиностанцията. Какво стана там? - Аз и трима мои приятели тръгнахме от София, имахме среща в Етрополе, за да се видим и да сформираме отбор. Искахме да видим дали ще можем да играем за даден отбор, не искам да му цитирам името на отбора, нито с кого съм се срещал. Все пак се води следствие. Щяхме да пристигнем един час по-рано на дадената среща и затова спряхме на бензиностанцията, заредихме колата, взехме си по нещо.

- Бензиностанция до Правец, нали така? - Да, точно така. Там видяхме група футболисти, с които се знаем от терените, от националния отбор. Разменихме някоя и друга приказка. 2-3 минути да сме стояли, не повече. Нищо конкретно. Пожелахме им успех на европейското. Тръгнахме си - те отидоха към хотела, а ние си продължихме по нашия път и след две седмици идват цивилни полицаи в нас. Криминална полиция, така и така. Задържаме те тука за 24 часа. В районното ни казаха едва ли не, че аз съм босът на "черното тото". Притесняват и моето семейство, и мен. Аз от два дни не знам къде се намирам след тази случка. - Дойдоха във вас и те задържаха. Така ли е? - Да. Проведоха се и разпити в районното и след това ме задържаха за 24 часа. Просто отвратително е. Моето име е във всяка една медия и аз, ако искам да се занимавам с футбол, просто няма как. Не виждам как ще може да се изчисти моето име. - Ти казваш, че си бил с твои приятели на тази бензиностанция.

Колко човека бяха от юношеския национален отбор? - Бяха група. Не искам да казвам точно колко. Бяха група футболисти. Познаваме се от терените, години сме играли. Няма как да не ги познавам. Пожелахме си успех и това беше.

- Стивън Петков беше ли там? И неговото име е замесено. Вече гръмна навсякъде? - Не искам да коментирам кой е бил там. Води се следствие и не искам да казвам кой е бил там. - Оттук нататък ти какви стъпки ще предприемеш? Ще прибегнеш ли до съда, защото името ти е по всички медии? - Аз съм се срещнал с моя адвокат и сме преценили, че ако съдът докаже, че съм невинен, което е така, ще си търся правата в съда. Ще си търся правата в съда срещу всички телевизии, които обявиха моето име и сложиха черна точка на моето име и моята фамилия.

- Полицаите какво ти обясниха, след като те извикаха на разпит, че са те видели на тази камера да разговаряш с момчетата от юношеския национален отбор ли? - Да, точно така. Едва ли не, че аз съм навивал момчетата. Аз единствено с добри чувства им пожелах успех. Все пак знам, че им предстои европейско първенство. Познавам ги тези момчета от цял живот. Няма как да не им пожелая успех, като ги видя случайно.

- С други думи да разбираме, че ти никога не си бил в група за организиране на "черно тото" и манипулиране на мачове на каквито и да било формации в българския национален отбор. - Точно така. Даже много треньори могат да го потвърдят. Съвестен съм и просто няма как. Моето семейство така ме е научило - че принципите са пред всичко друго.

- Как приемат всичко това родителите ти. Какви хора са те, с какво се занимават? - Баща ми е държавен служител, майка ми е шивачка. Много зле се почувстваха. Много са разстроени психически и те, както и аз. Положението в семейството е много тегаво в момента. Но те ми вярват, че съм невинен и че положението ще се оправи.

- След тази случка ти разговаря ли с приятелите ти, които бяха с теб в тази бензиностанция? - Да и нищо. Само разговаряхме. Разказах им какво е станало. - Не е ли най-удачният вариант те да бъдат извикани като свидетели, за да обяснят, че няма нищо такова? - По принцип е така, обаче никой още не ги е извикал. Не знам. Нека ги извикат, ако трябва. Те ще потвърдят всичко, цялата моя версия, за да излезе всичко на бял свят. - Техните имена предполагам също не искаш да кажеш? - Не искам да цитирам никакви имена, защото се води разследване и е по-добре така.

- Говори се и за времетраенето на разговора, колко време продължи той? - 2-3 минути. Не повече, поне така си мисля. - А след като пристигнахте на мястото, там какво стана с отбора? - Според мен националният отбор си измиват ръцете точно с тази спекулация, защото те не направиха нищо на това европейско първенство. Имат 3 загуби от 3 мача. Нормално е да търсят причината някъде. Аз се чувствам жертва в този случай. - Познаваш ли се с треньора на юношите Александър Димитров? - Не, не го познавам, никога не съм се виждал с него даже.

източник: http://www.viasport.bg/

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...