Печат

Огромна покруса за Драгомир Окука

вкл. .

dragomir okuka

Огромна трагедия сполетя бившия треньор на Локомотив – Драгомир Окука. 69-годишният специалист е загубил дъщеря си Жана, която е напуснала този свят на само 36-годишна възраст, съобщава пресата в Сърбия.

Поклонението пред дъщерята на наставника ще се проведе в гробищния парк „Орловача“ в столицата Белград.

Драган Окука беше начело на столичните „железничари“ в периода 2008-2010 година. След това кариерата му се развива главно в Азия и родината му, като за кратко води и гръцкият Кавала.

Изразяваме нашите съболезнования към Окука и близките му.

Печат

Почина Славчо Пеев

вкл. .

slavcho peev memorianПечалната вест съобщи във "Фейсбук" директорът на Сатиричен театър "Алеко Константинов" - Калин Сърменов. "Отиде си Славчо Пеев! Светлина, Славе, и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!", написа той.

Светослав (Славчо) Панайотов Пеев е български театрален, телевизионен и филмов актьор, режисьор и художник. Роден в София на 4 април 1939 г. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1964 г. Пеев работи в Драматичен театър „Йордан Йовков“ Толбухин, в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ (1967 –), където е директор до 1989, и в Дарик радио. Директор на театъра в Дупница.

Директор на Българската академия за култура в Рим, и на Централния студентски дом на културата (1992 –). Актьорската кариера на Пеев включва изиграни над 70 театрални и 100 телевизионни роли, както и участия в 23 филма. Измежду филмите с негово участие са „Конникът“ (1964), „Няма нищо по-хубаво от лошото време“ (1971), „С деца на море“ (1972), „Мисия Лондон“ (2010) и много други. Режисьорската му кариера е свързана с театъра и започва през 2006 г. Тогава Пеев поставя „Римска баня“ от Станислав Стратиев в Сатиричния театър. Други режисирани постановки от него са „Две сватби и едно прелюбодеяние“ от Рей Куни и „Таблата“ от Димитрис Кехаидис.

Пеев е един от най-известните привърженици на Локомотив. Бащата на Пеев е сред основателите на ФК "Левски", а той е съученик на Никола Котков.

Печат

Почина доайенът, локомотивецът Силвестър Милчев

вкл. .

silvestar milchev

На 92 години в дома си е починал един от най-уважаваните спортни журналисти в България Силвестър Милчев, съобщиха от семейството.

През последните години той избра "24 часа" за трибуна на увлекателните си история за романтичното начало на българския футбол, за което има издадени десетки книги.

Между тях са "Футболната романтика на България" в три части, "По хребета на българския футбол" в три части, "Български футболни корени", "Отломки от стари времена", историята на "Локомотив" (София), биографии на Манол Манолол, Георги Пачеджиев-Чугуна, Добромир Ташков – Мирко.

Той беше известен най-вече като ръководител на спортния отдел на в. "Работническо дело", а след това е работил и във вестниците "Спорт" и "Българска армия".

Журналистът-ветеран се гордееше и с факта, че е открил учредителния протокол на Локомотив (София) – неговият любим отбор. И "червено-черните" са единственият софийски клуб от сега съществуващите, който разполага с този документ.

Опелото вероятно ще бъде в сряда в 15 часа в църквата на Централните софийски гробища.

Вижте повече за големият Локомотивец на https://vitoshanews.com/2022/02/21/doaienat-lokomotivezat-uciteliat/

снимка: Витоша Нюз

Изказваме своите съболезнования на семейството и близките на Силвестър Милчев.

Печат

За много години Локомотивци!

вкл. .

train2024

За много години Локомотивци!

Това Българско пожелание събира в едно изречение много от нужното на един Човек! Бъдете здрави, добри, благословени и нека и годината за всички Локо спортове бъде такава!

Печат

Дни след като навърши 96 години, ни напусна Петър Милушев

вкл. .

petar milushev memorian

На 22 декември 2023 г., на 96 години почина Петър Милушев - дългогодишен спортен журналист основател на спортна редакция в БНР и железен Локомотивец. Легендарният журналист пет пъти е отразявал Олимпийски игри, инициатор е за старта на емблематичното предаване "Спорт и музика", което е имал честта да води в продължение на 20 години. Милушев е един от хората дали началото на традицията, локомотивци да са сред водещите спортни журналисти в България.

"Доайенът на спортните журналисти е роден в София и е израснал на един хвърлей разстояние от най-старото игрище на ЖСК, зад ЖП гара София, с телени мрежи на вратите. Не можеше още като дете да не се захласне и залюби локомотивската идея, чийто огън гореше в сърцето му до последно. Автор е на хиляди радиопредавания и 19 книги. Искрен израз на верността към любимия „Локомотив“ са две от последните му наскоро издадени книги „Явлението Начко“ и „Фурията Спиро Дебърски“.
 
Дълбок поклон пред светлата му памет.

 

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


ВИДЕО