Печат

Позиция от Локомотив, лъжливо твърдение от Плевен

вкл. .

pozitsia

ФК Локомотив излезе с достойна позиция за нападението в Плевен

СКАНДАЛНО: Охранителна фирма нападна фенове на Локомотив в Плевен

Ръководството на „ФК Локомотив София 1929” изразява своето възмущение и недоумение от поведението на охранителната фирма по време на срещата от 1/16 финалите за Купа България между отборите на ФК”Спартак” Плевен и „ФК Локомотив София 1929”, която вместо да охранява и предотвратява инциденти, нахлува в сектора на гостуващите привърженици и започват да удрят и бият жестоко хората дошли да подкрепят
отбора си.

        Смятаме, че подобни действия са абсолютно недопустими и в никакъв случай не трябва да останат безнаказани.

https://www.fclokomotiv1929.com/

От Спартак (Плевен) също направиха това, но с откровенно лъжловото твърдение, че са влезли да помагат в сектора. Не, охраната влезе с разбиване на вратата, въоръжена и нападаща. Пострадалите "охранители" или по-скоро нападатели са пострадали в резултат на мелето предаварително организирано от служителите на Атила. Без стюард жилетки и с фланелки на софийски отбор, изпълняващи нападение, за което се говори в Плевен отдавна. Иззетите палки и ножове бяха на нападателите. От пълните записи от охранителните камери ясно ще се види кой кого напада.

Георгиев да се замисли и каже защо при предишната фирма охраняваща мачовете на Локомотив в Плевен нямаше подобни проблеми?

Обръщение на Борислав Георгиев, член на Управителния съвет на плевенски клуб.

Локомотив (София) е не само сред най-големите футболни клубове в България, но винаги се е отличавал с феърплей, на и извън терена. Със сигурност тази хуманност, наред безспорните спортни успехи, са привлекли през десетилетията толкова много поддръжници на „червено-черните“. Убеден съм, че тази групичка от 40-50 души, която уж ги подкрепяше на 19 ноември на мача в Плевен не е от истинските фенове на Локомотив. Няма как да е от нормалните запалянковци на „железничарите“ щом от тях полицията е иззела палка и нож, които са предадени на дежурния делегат на мача. Ненормално поведение провокира разразилия се инцидент, за щастие завършил без жертви. Полицаи и служителите на охранителната фирма, стоящи пред сектора на гостите са забелязали паднал на земята привърженик на Локомотив. Двама от охранителите са влезли в сектора за да разберат какво е състоянието на пострадалия и да му помогнат. Докато се опитват да му окажат помощ, част от другите фенове на гостите започват да нанасят удари по въпросните двама охранители. Само бързата намеса на присъстващите служителите от МВР-Плевен е предотвратила нещо ужасяващо. Полицаите разполагат със снимков материал от разигралия се грозен инцидент. Единият служител на охранителната фирма е със счупена ръка и аркада на веждата. Това го видяха всички на стадиона, защото на място му беше оказана медицинска помощ. Стана ясно, че сред нападателите има криминално проявени лица.

Спартак (Плевен) не е случаен футболен клуб. Доказва го статистиката – 35 сезона в елита, близо 1000 спечелени точки, 1150 вкарани гола в надиграване с най-добрите и над 20 футболисти за А националния отбор на България. В Плевен са провеждани много емблематични футболни срещи. Страстите в тях обаче винаги са се разгаряли на терена и са разрешавани със спортни достойнства. Гостуващите фенове винаги са добре дошли да подкрепят своя любим отбор. Никога досега не е имало дори малки инциденти, нарушаващи обществения ред и сигурност. Повод за такава гордост е последното участие на Спартак (Плевен), макар и преди 20 години. Тогава гостуваше ЦСКА (София), стадион „Плевен“ беше изпълнен до краен предел, а сред феновете имаше над 3-хилядна агитка от столичани, подкрепящи армейците. Секторът за гости се оказа в пъти по-малък и тези хора бяха допуснати на свободни трибуни. Бурно подкрепяха любимия си тим, но както дойдоха кротко и мирно, така и си тръгнаха след последния съдийски сигнал. Вярвам, че повече няма да ставаме свидетели на покъртителната гледка от последния ни мач“.

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...