Jakub Błaszczykowski3От днес стартираме нова рубрика "Забележително" в нея ще публикуваме неща, които не са свързани с Локомотив, но си заслужава да бъдат отбелязани. Първи в рубриката е Якуб Блашчиковски със строхотния си жест, към родния му клуб.

Страхотен жест на уважение и признателност към родния си отбор Висла Краков демонстрира бившият полски национал Якуб Блашчиковски.

От февруари 34-годишният футболист ще играе без заплата за Висла, но това далеч не е всичко. Той ще даде сериозна сума като заем на клуба, с която да помогне за спасението на полския гранд.

Висла е в сериозна финансова криза и към момента няма лиценз за участие в първенството през пролетта. Причината е, че от месеци клубът не е изплащал заплати и е потънал в дългове. Срокът за погасяване на дълговете е 16 януари и заради това признателният Блашчиковски идва на помощ.

Той и двама бизнесмени ще дадат близо един милион евро на клуба, за да го спасят от трудната ситуация.

За Блашчиковски това е втори път, в който дава крупна сума на своя юношески отбор. През миналата година той отново даде около 300 хиляди евро заем като дори се отказа от лихвата.

Полякът прекара най-успешната част от кариерата си в Борусия Дортмунд, с който стана два пъти шампион на Германия. От януари той е свободен агент, след като договорът му с Волфсбург бе прекратен.

източник: https://gong.bg/