Печат

Болната държава или как България прежали над 100 милиона за трите си държавни любими отбора

вкл. .

censorship

Сега научавам от един уважаван ФБ-приятел, че било дадено следното обяснение за абсурдния двоен стандарт, при който за 100 000 или 300 000 лева задължения отбори биват пратени при аматьорите, а друг отбор при 35 милиона задължения остава в първата професионална група – важно било не колко дължиш, а каква била вероятността да погасиш задълженията!!! (б. ред. напомняме, че Локомотив бе пратен във В група въпреки спечеления бронз и правото да участва в турнира за Лига Европа, от което сигурните приходи бяха над 500 000 лв. Съвместната акция за отнемане на лиценза проведена от БФС и данъчните, както и наглостта на Николайчо Гигов, че "Локомотив без мен ще е аматьорско отборче" или променен в Гриша Ганчев ЦСКА-урод, тогава доведоха до краха на акционерното дружество).

Тук съм писал и повтарял – от футбол вече не разбирам, мачове не гледам и ако говоря за футбол, то е защото това е едно от най-уродливите проявления на режима, в който живеем.

Пред очите ни се вършат престъпления – държавата в нашето отечество любезно проявява потресаващи двойни стандарти и разтърсващо нехайство спрямо огромни задължения. Тя, държавата бездейства. Не, няма да говоря че дори не бездейства, а е запретнала ръкави да толерира и просперира отбора с 35 милиона задължения, като периодично принуждава зависими от нея спонсори, бизнесмени, заможни хора и спечелили от Прехода да си дават парите за тоя що духа, наливайки ги в абсолютно непрозрачно управлявания въпросен отбор. А престъпление е не само действието, но и бездействието!

Представете си някой друг, простосмъртен човек да дължи 35 милиона лева, всъщност не 35, а 3.5 милиона лева, та дори 350 000 лева, че даже и 35 000 лева!? И държавата да не прави нищо?! Че отгоре на всичко да казва в свое оправдание – не правя абсолютно нищо, защото имам смътното предчувствие, необоснованото предположение, че той вероятно може би пък все пак някой ден току виж да си погаси задълженията, а дотогава ще му отпиша част от тях поради давност!

Че аз за 35 стотинки трябваше да тичам да си плащам данъците, защото тя, държавата ме заплаши с 350 лева глоба. Т.е. с 1000 пъти по-тежка глоба. Значи към отбора с 35 милиона задължения Държавата, ако бе принципна и съблюдаваща законите, трябваше да отправи заплаха, че хайде не 35 милиарда, но поне 3.5 милиарда или минимум 350 милиона глоба ще му наложи! Да, ама не.

Двойни стандарти с тройни и трайни негативни последици за всички нас. Защо никой не пита дали по отношение на този отбор се спазват законите? Много просто и логично защо – защото те не се спазват.  А защо не се спазват? Защото това е отборът на държавата. На държавата, в смисъл на тези, на които държавата принадлежи.

Пред очите на цялото ни общество, Негово Величество Българският народ, сборът от тихи и покорни, притихнали и покорени данъкоплатци, е ощетяван по абсурдно груб начин. Да добавя ли подправените документи, с които този отбор е получавал лиценз? Документните престъпления не са ли престъпления? Да добавя ли онези 58 милиона лева, които същата тази държава не си търси от олигарха, собственик на друг отбор-национална кауза?

Същата тази "държава" поддържаше на изкуствено дишане и ЦСКА. Според медиите те натрупаха над 25 млн лв. дългове, като също периодично се принуждаваха зависими от "държавата" спонсори, бизнесмени, заможни хора и спечелили от прехода да финансират абсолютно непрозрачно управлявания тогава клуб ЦСКА.

Като добавим и над десетината отбори, които в момента се издържат от държавни предприятия и общини, както и няколкото други отбора с пратени да ги финансират спонсори/бизнесмени, се вижда как "държавата" се грижи за държавните си отбори.

използвани са материали от Николай Слатински, Фейсбук редакторските промени от lokosf.info са отбелязани в по-засилен шрифт курсив (bold)

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ