Печат

Thank you англичани, че свалихте Боби. Можете ли и Шиши?

вкл. .

Д-р Димитър Попкутуев, svobodnoslovo.eu

Вторник, 15 октомври: хубаво време и хубава новина – Боби Михайлов подал оставка като шеф на Футболния съюз. Това, което преди време не успяха да направят Христо Стоичков и Любослав Пенев, го направиха англичаните. Не са чак съветската армия да им вдигаме паметник, но все пак трябва да сме им благодарни. Но не само за Боби.Като ни вкараха 6 гола в тренировъчно темпо, те ни показаха къде се намираме в действителност на футболната карта. Отпаднаха заблудите.

И за още нещо ни отвориха очите: най-после видяхме агитката, която поздравява по нацистки и отправя расистки обиди. Агитката я има отдавна, знаем я, но всички – най-вече прокуратурата и МВР – се правеха, че я няма. Сега я видяхме и се сетихме, че същите качулки разнасяха кървави агнешки главички пред ВСС срещу Лозан Панов, скандираха в подкрепа, а после срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев, замерят с яйца критиците на модела, наложен от Делян Пеевски.
Христо Стоичков и Любо Пенев отдавна предупредиха, че БФС под шапката на Боби Михайлов е вреден за футбола. Не скриха, че той е фигурант, а зад него стоят други сили – сещате се кои.

„Сивият кардинал“, както го наричат мнозина в БФС, е Атанас Фурнаджиев. Шеф в „Мото-Пфое“, близък приятел и бизнес партньор на Делян Пеевски.Плътно до него е Камен Костадинов, бивш депутат от ДПС и също близък на Пеевски и Доган.

Чуха се ведага гласове, че англичаните предозирали темата за расизма. Може, но не това е причина за катастрофата на родния футбол. Причините са в БФС и над него. Самият факт, че Михайлов подаде оставка, след намесата на Бойко Борисов доказва, че хаосът е пълен.

Боби вече може да играе кючек където си иска, защото не е публична личност. Поне за известно време, докато му намерят подходящо място. Консул в Марсилия, например. А защо не и съветник по футболните въпроси в правителството. Защото се очаква, по примера на Политбюро от 1985 г., властта да се заеме с решаването на проблемите на българския футбол. Тогава с желязна ръка действаше Милко Балев, а „Левски“ и ЦСКА бяха прекръстени на „Витоша“ и „Средец“…

Боби Михайлов си тръгва, но Бобимихайловщината още е там. Затова да не бързаме с шампанското. Моделът е жилав и хапе най-силно, когато умира.

Очакваме указания от Дубай. Властелинът дон Шиши разбира не само от контрабандни цигари и фалиране на банки. В изискан конспиративен дух ще узнаем, че прокуратурата е разкрила заговор срещу властта. Зли сили са изпратили ултрасите на стадиона, за да компрометират българския футбол и страната на розите. Главната цел обаче е да се удари по правителството и Бойко Борисов.

И да знаете – това е самата истина. С едно уточнение: сюжетът е писан в  Дубайския център и щаба в х-л „Берлин“. Ако Борисов и това не знае – тежко му.

Докато се пишеше този текст, стана ясно, че фенове са нахлули в базата на националния отбор в Бояна. Това събуждане пак е резултат от мача с Англия. Но истинското събуждане ще е, когато бъдат притиснати и други обекти на територията на Бояна...

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...