Печат

Явор Вълчинов: Напускам?!? Измислица!!!

вкл. .

http://lokosf.info/images/phocagallery/valchinov.jpg
По повод появилите се информации в медиите, че старши-треньорът на Локомотив, Явор Вълчинов напуска родния си клуб, lokosf.info се свърза с него. Вълчинов бе любезен да разясни и уточни ситуацията за бъдещето му като наставник на тима:

Печат

Манолов: Когато, феновете на любимия отбор скандират името ти е повече от прекрасно

вкл. .

aleksandar manolov
снимка: novsport.com

Александър Манолов е един от новите попълнения през пролетта в Локомотив! Юношата на клуба, който отново се завърна в "Надежда" за пореден път впечатли със сърцатата си игра и определено беше героя на мача срещу Созопол като добрата си игра я затвърди и с хубав гол... За lokosf.info Сашо Манолов даде кратко интервю...

Печат

Даниел Пеев: "От дете мечтаех да съм капитан на Локомотив"

вкл. .

velikan
Дани Пеев спечели анкетата на ultrasloko.com за играч на Есен 2016! Негови подгласници са вратаря Сашо Любенов и нападателя Митко Георгиев. Юношата на Локомотив, който се превърна в сърцето и душата на тима от "Надежда" и от доста години е любимец на феновете с удоволствие прие поканата и даде интервю за Loko Sf.info:

Печат

Антон Терзиев: „Локомотив е жив и продължава да върви напред с пълна сила!“

вкл. .

1. Вие имате дългогодишна кариера като футболист, а по-късно като съдия, стигнал до най-високото ниво във футболното съдийство. Как станахте маркетинг директор на Локомотив София?

През юни тази година президентът на ФК Локомотив София 1929 се свърза с една от водещите компании в България за организиране на събития, PR и реклама – МОКО Solution, в която работя и аз. Г-н Василев ни отправи покана за сътрудничество, което несъмнено е прецедент в българския футбол. Собственикът на МОКО Димитър Дамянов предложи на екипа на Локомотив София да заема длъжността Маркетинг директор. Бях одобрен от ръководството на футболния клуб и така започнах в и Локомотив.

2. Какви бяха първите действия, които предприехте след като заехте позицията Маркетинг директор ?

Заедно с екипа на МОКО Solution, създадохме шестмесечен план за действие и развитие. Организирахме среща, на която присъстваха много фенове, президентът на клуба – Иван Василев и изпълнителният директор на Локомотив София Бойчо Величков. Представихме на всички плана за развитие, подкрепен и от маркетингова стратегия за имиджа на отбора, и след одобрение от страна на ръководството, започнахме работа по него.

3. Какво включва този план?

Планът се основава на няколко цели, като част от тях са предимно насочени към подрастващите и най-малките футболисти на клуба. Освен многото социални отговорни инициативи и разнообразни активности, обвързани с клуба, сме заложили и на такива, които да запалят повече хора по каузата на „Локомотив София“.

4. Разкажете ни повече за социалните инициативи?

Първата социална дейност, която организирахме, беше ‘‘Да почистим там, където растем. Тази инициатива се преведе съвместно със Столична Община, район Надежда и децата от ДЮШ. Проектът се радваше на голям интерес от страна на множество деца и живущи в района, които активно се включиха в почистването и боядисването на девет детски площадки и пет игрища. Втората инициатива беше „Турнирът в памет на великия Атанас Михайлов“. В нея се включиха всички водещи детски отбори от София, родени през 2007 г., които бяха наградени с медали и отличия. Друг проект беше участието на деца от школата в благотворителното бягане за набиране на средства за параолимпийския национален отбор. Сумата, която Локомотив дари, възлиза на повече от 500 лв. Последва инициативата ни по случай първия учебен ден – 15 септември. Тогава с треньорите от школата на Локомотив раздадохме по една футболна топка Joma на първокласниците във всички училища в район Надежда. Тук е мястото отново да благодаря на кмета на общината – Инж. Димитър Димов, както и на целия му екип, които са активен наш партньор за всяка инициатива.

5. През ноември на стадион „Локомотив“ се проведе и „Ден на отворените врати“. Какво представляваше събитието?

Радвам се да споделя с вас, че „Денят на отворените врати на стадион Локомотив“ провокира голям медиен интерес и привлече много посетители. Бяха организирани редица активности, като аматьорски турнир, обиколка на базата, проведена от Георги Бонев, старши треньора Ангел Колев и капитана на представителния тим Даниел Пеев. Официално бе открито и Loko’s Cafe. Първите 50 деца, които се включиха в обиколката, получиха Лоялна Карта Локомотив София, а останалите малчугани получиха ключодържатели с емблемата на клуба.

6. Споменахте Лоялната Карта. Може ли да ни разкажете повече за нея, какво представлява тя?

С картата освен, че може да присъствате на всички домакински мачове на Локомотив София през сезон 2016-2017, всеки неин притежател, ще има възможност да се възползва и от ексклузивни отстъпки в партньорските обекти, които се намират в район Надежда.

7. Изглежда, че сте изключително ангажирани и отдадени на клуба. Какви са другите активности, за които споменахте?

Да, наистина всички много се стараем, за да се получат както трябва нещата! Има още доста активности, които са в процес на развитие и предстои да реализираме. Една от тях е магазинът за фен артикули и спортни стоки на територията на стадион „Локомотив“, както и обновяване на официалния уебсайт на клуба, като за този проект си сътрудничим с представители от фен клуба. Работим усилено и върху набирането на нови партньори, рекламодатели и спонсори, които са необходими за развитието на Локомотив.

8. Каква е Вашата мисия като маркетинг директор на клуба?

Щастлив съм, че вече се виждат резултатите от нашия труд - ДЮШ се развива, а броят на децата в школата се увеличи двойно. Разбира се, това е благодарение и на всички колеги от Локомотив, без които иначе не би било възможно, особено в лицето на директора на школата г-н Паргов. Личната ми мисия е да възвърна любовта на феновете към Локомотив, като продължавам да надграждам, популяризирам и спомагам за развитието на клуба. Искам да покажа на изгубилите вяра в отбора привърженици, че Локомотив е жив и продължава да върви напред с пълна сила.

локо
Печат

Валентин Николов: Мисията на Деня на отворените врати е да разкаже почти 100-годишна история на Локомотив

вкл. .

valentin nikolov

1. Като вицепрезидент на Локомотив София 1929, ще бъдете едно от главните действащи лица в Деня на отворените врати тази събота. Защо решихте да организирате подобна кампания?

Идеята за тази инициатива е само и единствено на МОКО Solution, за което още веднъж изказвам комплименти и хиляди благодарности. Проявяват изключителен професионализъм и креативност, и активно работят в посока развитие на Локомотив и превръщането му в клуб на европейско ниво.

2. Какво да очакват гостите в събота? Как ще премине Денят на отворените врати?

Да се надяваме, че ще има голям интерес от страна на посетителите, вярваме, че ще съумеят да се докоснат до същността и идеята на Локомотив София 1929. Целта на инициативата е да ги запалим и да ги провокираме да се чувстват като у дома си на стадион „Локомотив“.

3. Каква е мисията и посланието на Деня на отворените врати на стадион „Локомотив“?

Мисията на Деня на отворените врати е да разкаже почти 100-годишна история на Локомотив. На този етап ние сме хората, които управляват клуба и дано един ден бъдем споменавани с добро.

4. Нека се върнем малко назад във времето. Вие сте били юноша на Локомотив, как попаднахте в клуба?

Беше отдавна, бях на 8 години, колкото и странно да звучи помня всеки ден в Локомотив, а сега имам привилегията да бъда част от ръководството. В миналото за мен беше голям чест да отида в канцеларията при ръководните фигури. Дори и до ден днешен отново ме побиват тръпки, когато се качвам по стълбите. По мое време Локомотив се управляваше от много авторитетни личности. Мисля, че това е оставило дълбока следа у мен. Дано и ние един ден да оставим такава в децата, които тренират в клуба днес.

5. Дълго време сте играли професионално футбол. Кой е най-яркият Ви спомен като футболист? Моля, разкажете някоя интересна случка, свързана с кариерата Ви, която малко хора знаят.

Може би най-запомнящият се момент от кариерата ми е, когато играхме срещу гранда Олимпиакос в Гърция. Тогава те имаха страшно много звезди в състава си, като Кристиан Карамбио, Зе Елиаш, Джовани и много други. Моят отбор тогава – Атромитос, загуби с 3:2, а аз вкарах 2 гола. Това може би е един от най-ярките за мен мачове на стадион „Караискакис“ в Атина пред пълни трибуни.
А в България най-вече си спомням периода ми в Славия… Бях на 20 години, това беше годината, след която клубът стана шампион на България. Много легенди бяха част от отбора, като Наско Сираков, Илиян Илиев и Станимир Стоилов. Клубът беше изпълнен със звезди.
Първият ден, когато стъпих на стадион „Славия“ и влязох в съблекалнята се чувствах изключително притеснен - това също е нещо, което ще помня цял живот.

6. Синът Ви е поел по Вашите стъпки. Какво го посъветвахте, когато разбрахте, че иска да тренира футбол?

Единственото нещо, което съветвам сина ми е, че трябва да осъществи мечтите си на базата на много труд и целенасоченост. Винаги му повтарям, че Господ нищо не ни е дал даром.

7. Как успявате да разпределите времето си между бизнеса и Локомотив София?

Нищо не се случва случайно, щом имаме успешен бизнес това означава, че го ръководим добре. По същия начин се опитваме да ръководим и Локомотив, трудно е, но при едно добре програмирано време, нещата се случват.

8. Предстои зимен трансферен период. Да очакваме ли нови попълнения в отбора?

Не на всяка цена. В Локомотив естествено ще има нови попълнения, но е твърде рано да се кажат имена. По-скоро имаме набелязани постове, за които искаме да привлечем състезатели.

9. Какво е Вашето послание към феновете на клуба?

Моето лично послание към феновете на клуба е да проявят голямо търпение към Локомотив София 1929, защото сме тръгнали по дългия път, който искаме отборът да извърви. А тези промени не се случват с магическа пръчка, не става веднага. Вярваме, че именно юношите на Локомотив ще върнат славата и името на отбора. Всички ние трябва да сме на стадиона заради тях.

източник: https://www.facebook.com/FCLokomotivSofia1929/

Печат

Иван Пасков: „Локомотив София е един от малкото отбори, който разчита на юношите си

вкл. .

Какъв е първият Ви спомен от стадион „Локомотив“?
- Отидох на стадиона на Локомотив София по покана на тогавашния изпълнителен директор Иво Тонев. Той отправи предложение към мен да стана част от отбора. В този период тъкмо се бях върнал от Гърция, където играех за Каламата. Приех веднага, защото за мен е чест да играя за Локомотив София.

Кой е първият Ви треньор и кой е най-полезният съвет, който сте получил от него?
- За тези, които не знаят, аз бях юноша на Люлин София. Там първият ми треньор се казваше бате Пешо. На по-късен етап, когато се присъединих към юношите на Славия, треньори ми бяха Къци Чолаков и Лазар Станев. От тях научих много за основите на играта и за отборния дух, който води към победа. Имах късмета да попадна на най-добрите футболни учители и до голяма степен дължа успеха си именно на тях.

Кой е най-запомнящият се мач по време на кариерата Ви в Локомотив?
- Най-запомнящите мачове са тези за европеийските турнири, където играхме с отбори като френския Рен и Фейенорд. Друг паметен момент за мен беше и срещата с румънския Оцелул, който отстранихме. Оказа се, че сме първият български отбор, победил румънски клуб на европейско ниво.

Какво е Вашето мнение за настоящото ръководство на Локомотив София?
- Много съм щастлив, че истински локомотивци се заеха с тази трудна задача - възстановяването на клуба. Да, наистина в момента няма тези необходими финанси, за да се изгради много силен отбор, готов за „А“ група, но с времето и с помощта на спонсори нещата ще си дойдат на място.

В момента сте треньор на Ботев Враца, как бихте коментирали футболната игра сега и по времето, когато самият Вие сте играли на зеления терен?
- Разликата е огромна от преди и сега. В момента този спорт е на много ниско ниво. Футболистите не дават всичко от себе си и мислят повече за светския живот, отколкото за играта на терена, дисциплината е доста занижена. Всички се интересуват единствено от финансите, а по наше време имаше думата „чест“. Тогава в играта влагахме футболна мисъл, когато бяхме на стадиона нямаше нищо по-важно от това да постигнем успешни резултати.

Какво бихте споделили за феновете на Локомотив?
- Това е една истинска публика, която уважава и обича своите футболисти. Дори и в слаби моменти за отбора, винаги сме получавали подкрепата им от трибуните. Феновете винаги са били верни и са много важна част от всеки един мач. Радостен съм, че публиката се завръща!

Играли сте на няколко поста през своята кариера. Как съумяхте да сте еднакво добър на всички постове?
- Имах щастието да бъда в отбори с много добри треньори през своята кариера. Всеки от тях си имаше собствени виждания, а аз наистина няма пост, на който да не съм играл. Оставах допълнително да тренирам, за да усъвършенствам техниката си. Най-голямото ми предимство беше играта с глава, което ми помогна да постигна добри резултати за отбора през годините.

Какъв съвет бихте отправили към децата от школата на Локомотив София?
- Много се радвам и съм впечатлен, че броят на децата се е удвоил. Това е голям успех за клуба. На децата пожелавам да мечтаят, да работят усърдно, за да постигнат целите си, а също и никога да не се предават и да вярват във възможностите си. Важно е с постоянство да следват пътя към успеха. Знаем, че Локомотив София е един от малкото отбори, който разчита на юношите си и дава възможност, и шанс те да достигнат до първия отбор. Клубът обича и гарантира доверието си към младите локомотивци.

източник: https://www.facebook.com/FCLokomotivSofia1929

Печат

Емил Виячки - ''Надявам се догодина отборът да се върне в А група, там където му е мястото.''

вкл. .

1. Как се появи любовта ви към футбола? Кой ви заведе за първи път на терена?
Това беше преди доста години, баща ми ме заведе на мач на Марек в „Бончук“. От доста години се занимавам с футбол и обичам този спорт.

2. Кой е първият отбор, в който започнахте да играете професионално? Кой беше първият ви треньор?
Първият ми треньор беше Иван Стоянов. Стартирах футболната си кариера в юношеския отбор на Марек.

3. Как започна вашата кариера в Локомотив София 1929?
Преди да започне кариерата ми в Локомотив София 1929, играех за отбора Пирин Благоевград, но през последния сезон там получих множенство контузии. В този момент ме потърсиха от Локомотив София и реших да приема предложението им да се присъединя към отбора.

4. Вие сте едно от новите попълнения в отбора. Как се чувствате в Локомотив София?
Чувствам се прекрасно, разбирам се добре с момчетата. Ние сме сплотен колектив и даваме всичко от себе си да постигнем максимално добри резултати. Всички в отбора сме приятели, което е важно за отборната игра.

5. В събота отбелязахте прекрасен гол. Какво не достигна на Локомотив София 1929 да победи ЦСКА 2?
Може би не бяхме достатъчно концентрирани. Отборът на ЦСКА 2 игра по-добре и бяха по фокусирани върху играта. Победата им беше заслужена, но съм сигурен, че Локомотив ще се справи по-добре при следваща футболна среща.

6. Имате отличен усет към техниката с глава. Дарба ли е или резултат от усърдни тренировки?
Резултат е от извънредна и усилена подготовка. След всяка тренировка с Пирин Благоевград миналата година, с треньора Шенсой оставахме за допълнителни упражнения след това. Техниката се постига с усилия и много труд. Ето защо днес мога да се похваля с добра игра с глава.

7. Имате няколко предложения да станете част от чуждестранни клубове и отбори в А група. Какво ви мотивира да играете за Локомотив София 1929?
Реших да играя за Локомотив София, защото условията, които ми предложи г-н Иван Василев бяха много добри. Постигнахме съгласие за по-малко от 2 минути. Освен това вярвам, че отборът е обещаващ и съвсем скоро с общи усилия и тренировки ще постигнем отлични резултати. С другите отбори комуникацията беше по-трудна и не достигнах до желаните условия.

8. Според вас какво не достига на отбора, за да се изкачи на по-високо място в класирането?
Има още много мачове, мисля че предстоят много успехи за Локомотив София и отборът ще се изкачи нагоре в класирането. За момента може би ни липсва късмет. С времето и с много усилени тренировки, ще достигнем до желаното място в класацията.

9. Днес предстои мачът ви срещу Литекс за купата. Подготвен ли е отборът за победа?
Да, мисля че Локомотив е добре подготвен и ще победи. Отборът е много мотивиран. Отиваме и играем единствено за победа, друг резултат не ни удовлетворява.

10. Разкажете ми за най-запомнящия се мач в кариерата ви?

Не мога да кажа кой е най-запомнящият се мач за мен. Във всяка среща давам всичко от себе си, но пазя много хубав спомен от последния ми мач в Марек, тогава преминахме от Б в А група. Този мач ми донесе най-силната емоция.

11. Какво да очакват феновете на Локомотив от вас и от отбора?

Тази година мисля, че отборът ще се обиграе и ще имаме много добри мачове. Надявам се догодина отборът да се върне в А група, там където му е мястото.

източник: https://www.facebook.com/FCLokomotivSofia1929/

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


ВИДЕО