Печат

Иван Пасков: „Локомотив София е един от малкото отбори, който разчита на юношите си

вкл. .

Какъв е първият Ви спомен от стадион „Локомотив“?
- Отидох на стадиона на Локомотив София по покана на тогавашния изпълнителен директор Иво Тонев. Той отправи предложение към мен да стана част от отбора. В този период тъкмо се бях върнал от Гърция, където играех за Каламата. Приех веднага, защото за мен е чест да играя за Локомотив София.

Кой е първият Ви треньор и кой е най-полезният съвет, който сте получил от него?
- За тези, които не знаят, аз бях юноша на Люлин София. Там първият ми треньор се казваше бате Пешо. На по-късен етап, когато се присъединих към юношите на Славия, треньори ми бяха Къци Чолаков и Лазар Станев. От тях научих много за основите на играта и за отборния дух, който води към победа. Имах късмета да попадна на най-добрите футболни учители и до голяма степен дължа успеха си именно на тях.

Кой е най-запомнящият се мач по време на кариерата Ви в Локомотив?
- Най-запомнящите мачове са тези за европеийските турнири, където играхме с отбори като френския Рен и Фейенорд. Друг паметен момент за мен беше и срещата с румънския Оцелул, който отстранихме. Оказа се, че сме първият български отбор, победил румънски клуб на европейско ниво.

Какво е Вашето мнение за настоящото ръководство на Локомотив София?
- Много съм щастлив, че истински локомотивци се заеха с тази трудна задача - възстановяването на клуба. Да, наистина в момента няма тези необходими финанси, за да се изгради много силен отбор, готов за „А“ група, но с времето и с помощта на спонсори нещата ще си дойдат на място.

В момента сте треньор на Ботев Враца, как бихте коментирали футболната игра сега и по времето, когато самият Вие сте играли на зеления терен?
- Разликата е огромна от преди и сега. В момента този спорт е на много ниско ниво. Футболистите не дават всичко от себе си и мислят повече за светския живот, отколкото за играта на терена, дисциплината е доста занижена. Всички се интересуват единствено от финансите, а по наше време имаше думата „чест“. Тогава в играта влагахме футболна мисъл, когато бяхме на стадиона нямаше нищо по-важно от това да постигнем успешни резултати.

Какво бихте споделили за феновете на Локомотив?
- Това е една истинска публика, която уважава и обича своите футболисти. Дори и в слаби моменти за отбора, винаги сме получавали подкрепата им от трибуните. Феновете винаги са били верни и са много важна част от всеки един мач. Радостен съм, че публиката се завръща!

Играли сте на няколко поста през своята кариера. Как съумяхте да сте еднакво добър на всички постове?
- Имах щастието да бъда в отбори с много добри треньори през своята кариера. Всеки от тях си имаше собствени виждания, а аз наистина няма пост, на който да не съм играл. Оставах допълнително да тренирам, за да усъвършенствам техниката си. Най-голямото ми предимство беше играта с глава, което ми помогна да постигна добри резултати за отбора през годините.

Какъв съвет бихте отправили към децата от школата на Локомотив София?
- Много се радвам и съм впечатлен, че броят на децата се е удвоил. Това е голям успех за клуба. На децата пожелавам да мечтаят, да работят усърдно, за да постигнат целите си, а също и никога да не се предават и да вярват във възможностите си. Важно е с постоянство да следват пътя към успеха. Знаем, че Локомотив София е един от малкото отбори, който разчита на юношите си и дава възможност, и шанс те да достигнат до първия отбор. Клубът обича и гарантира доверието си към младите локомотивци.

източник: https://www.facebook.com/FCLokomotivSofia1929

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...