Печат

Антон Терзиев: „Локомотив е жив и продължава да върви напред с пълна сила!“

вкл. .

1. Вие имате дългогодишна кариера като футболист, а по-късно като съдия, стигнал до най-високото ниво във футболното съдийство. Как станахте маркетинг директор на Локомотив София?

През юни тази година президентът на ФК Локомотив София 1929 се свърза с една от водещите компании в България за организиране на събития, PR и реклама – МОКО Solution, в която работя и аз. Г-н Василев ни отправи покана за сътрудничество, което несъмнено е прецедент в българския футбол. Собственикът на МОКО Димитър Дамянов предложи на екипа на Локомотив София да заема длъжността Маркетинг директор. Бях одобрен от ръководството на футболния клуб и така започнах в и Локомотив.

2. Какви бяха първите действия, които предприехте след като заехте позицията Маркетинг директор ?

Заедно с екипа на МОКО Solution, създадохме шестмесечен план за действие и развитие. Организирахме среща, на която присъстваха много фенове, президентът на клуба – Иван Василев и изпълнителният директор на Локомотив София Бойчо Величков. Представихме на всички плана за развитие, подкрепен и от маркетингова стратегия за имиджа на отбора, и след одобрение от страна на ръководството, започнахме работа по него.

3. Какво включва този план?

Планът се основава на няколко цели, като част от тях са предимно насочени към подрастващите и най-малките футболисти на клуба. Освен многото социални отговорни инициативи и разнообразни активности, обвързани с клуба, сме заложили и на такива, които да запалят повече хора по каузата на „Локомотив София“.

4. Разкажете ни повече за социалните инициативи?

Първата социална дейност, която организирахме, беше ‘‘Да почистим там, където растем. Тази инициатива се преведе съвместно със Столична Община, район Надежда и децата от ДЮШ. Проектът се радваше на голям интерес от страна на множество деца и живущи в района, които активно се включиха в почистването и боядисването на девет детски площадки и пет игрища. Втората инициатива беше „Турнирът в памет на великия Атанас Михайлов“. В нея се включиха всички водещи детски отбори от София, родени през 2007 г., които бяха наградени с медали и отличия. Друг проект беше участието на деца от школата в благотворителното бягане за набиране на средства за параолимпийския национален отбор. Сумата, която Локомотив дари, възлиза на повече от 500 лв. Последва инициативата ни по случай първия учебен ден – 15 септември. Тогава с треньорите от школата на Локомотив раздадохме по една футболна топка Joma на първокласниците във всички училища в район Надежда. Тук е мястото отново да благодаря на кмета на общината – Инж. Димитър Димов, както и на целия му екип, които са активен наш партньор за всяка инициатива.

5. През ноември на стадион „Локомотив“ се проведе и „Ден на отворените врати“. Какво представляваше събитието?

Радвам се да споделя с вас, че „Денят на отворените врати на стадион Локомотив“ провокира голям медиен интерес и привлече много посетители. Бяха организирани редица активности, като аматьорски турнир, обиколка на базата, проведена от Георги Бонев, старши треньора Ангел Колев и капитана на представителния тим Даниел Пеев. Официално бе открито и Loko’s Cafe. Първите 50 деца, които се включиха в обиколката, получиха Лоялна Карта Локомотив София, а останалите малчугани получиха ключодържатели с емблемата на клуба.

6. Споменахте Лоялната Карта. Може ли да ни разкажете повече за нея, какво представлява тя?

С картата освен, че може да присъствате на всички домакински мачове на Локомотив София през сезон 2016-2017, всеки неин притежател, ще има възможност да се възползва и от ексклузивни отстъпки в партньорските обекти, които се намират в район Надежда.

7. Изглежда, че сте изключително ангажирани и отдадени на клуба. Какви са другите активности, за които споменахте?

Да, наистина всички много се стараем, за да се получат както трябва нещата! Има още доста активности, които са в процес на развитие и предстои да реализираме. Една от тях е магазинът за фен артикули и спортни стоки на територията на стадион „Локомотив“, както и обновяване на официалния уебсайт на клуба, като за този проект си сътрудничим с представители от фен клуба. Работим усилено и върху набирането на нови партньори, рекламодатели и спонсори, които са необходими за развитието на Локомотив.

8. Каква е Вашата мисия като маркетинг директор на клуба?

Щастлив съм, че вече се виждат резултатите от нашия труд - ДЮШ се развива, а броят на децата в школата се увеличи двойно. Разбира се, това е благодарение и на всички колеги от Локомотив, без които иначе не би било възможно, особено в лицето на директора на школата г-н Паргов. Личната ми мисия е да възвърна любовта на феновете към Локомотив, като продължавам да надграждам, популяризирам и спомагам за развитието на клуба. Искам да покажа на изгубилите вяра в отбора привърженици, че Локомотив е жив и продължава да върви напред с пълна сила.

локо
Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Подобни публикации

Не открихме подобни публикации.


ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...