Печат

Локомотив завърши 4-ти в баскетбол шампионата

вкл. .

Lokomotiv Sofia women 2024

Рилски спортист се поздрави с бронзовите медали в женската А група. Тимът спечели и втория мач с Локомотив  в серията, този път на свой терен в „Арена Самоков“.
4-тото място на момичетата от БК Локомотив е успех. Те завършиха 4-ти и в редовния сезон в елитната А група. Младият ни отбор е съставен 90% от девойки, които са под 18 години и очаквано загубиха в мачовете срещу пълните с добре платени чужденки и национални състезатели отбори на Берое, Монтана и Рилски спортист. Въпреки загубите момичетата натрупаха значителен опит в мачовете срещу елитните отбори.
Сезонът бе изключително успешен за отбора от Самоков, който за първи път в историята си спечели Купата на България, както и печели за втора поредна година бронзовите медали в първенството. Берое води с 2:0 победи над Монтана в плейофа за титлата.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ (ПЛЕЙОФИ), СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ЖЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Печат

Рекорден брой деца на турнирите Румен Пейчев и Краси Гогова

вкл. .

KBA 2317

Рекорден брой деца се включиха в тазгодишните издания на станалите вече традиционни турнири в памет на Румен Пейчев и Краси Гогова. Надпреварите за момчета и момичета до 10 години бе този уикенд в баскетболната зала на частното училище „Свети Георги“ в София.

В турнира при момчетата на 14 април, носещ името на Румен Пейчев, участваха 10 отбора с общо около 250 състезатели - Спартак София, Септември, Локомотив София, Шампион 2006, Спортни таланти, Балкан, Свети Георги, БУБА Баскетбол, ЦСКА и Рилски спортист.

Ден по-рано при момичетата един срещу друг се изправиха Рилски спортист, Септември, Локомотив, Шампион 2006, Левски и НСА, а министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи медалите на участниците.

Rumen Peychev Krasi Gogova turniri

Печат

БК Локомотив - Рилски спортист е двубоя за 3-то място при жените

вкл. .

Lokomotiv Devoyki U19 2023 2024

Берое Стара Загора постигна победа и във втория мач от плейофите в женското първенство, след 99:47 при гостуването си на Локомотив.

Старозагорки спечелиха всяка една от четвъртините в мача, като още в първата натиснаха и след 25:7 в нея продължиха спокойно хода на двубоя.

Гостите очаквано имаха и огромно преимущество под коша, откъдето дойде половината им точков актив.

И Лилия Георгиева, и Жаклин Златанова дадоха игрово време на всички момичета, като за Берое не се появи на терена само Цветомира Наумова.

Николина Зубац вкара 28 с 12 борби за Берое и Николей Гилдей също записа дабъл-дабъл с 23 точки и 11 борби.

Гергана Цекова и Елеонора Петкова записаха по 8 за Локомотив. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

Печат

БК Локомотив очаквано загуби първия полуфинал

вкл. .

basketball Lokomotiv Sofia zheni 2023

Берое Стара Загора започна с победа защитата на титлата си в женската А група. На свой терен тимът очаквано не срещна затруднения срещу по-младия и неопитен тим (почти същия състав има право да се съзстезава и в шампионата за девойки U19) на Локомотив, побеждавайки го с 95:47 в първия мач от полуфиналната серия.

Реваншът е в петък 12.04.2024 г. в София в зала Триадица от 16:00 часа, като срията се играе до две победи.

Домакините рано решиха всичко в своя полза, след като още след първата четвърт се откъснаха с 22 точки разлика, а на почивката се оттеглиха при 52:25. След паузата авансът им мина границата от 40 точки, като те нямаха проблем да спечелят убедително.

Макар Локомотив да направи само с 3 грешки повече, Берое доминираше осезаемо по останалите показатели. Старозагорският тим вкара 56 от точките си под коша срещу 32, като бе 100% при наказателните удари.

Николина Зубац бе най-резултатна за успеха с 22 точки, като овладя и 16 борби. Николет Гилдей отбеляза 18 точки, с 13 и 7 асистенции е Гергана Маданкова.

За Локомотив Маргарита Иванова завърши с 12 точки и 8 борби. Теодора Големанска вкара 9 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024


ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2023/2024

по материали на https://bgbasket.com

Печат

Баскетбол: Берое - Локомотив полуфинали

вкл. .

Lokomotiv Devoyki U19 2023 2024

Берое ще се изправи срещу Локомотив, а Монтана 2003 си осигури домакинско предимство срещу Рилски спортист в полуфиналите на първенството, които започват на 10 април. Ще се играе до две победи от три възможни мача, а останалите дати са 12 и 14 април. За третото място също ще се проведе плейоф във формата два от три успеха (18, 20 и 22 април), а финалът за титлата ще се играе до три победи от пет възможни срещи, като заложените в програмата дати са 18, 19, 21, 22 и 24 април.

Същия състав играе  и в  U19, като записа победи срещу отбора на Септември с 103-47 и над Шампион, но 1 точка не достигна за сигурното класиране на купа България за момичетата ни.
Понеже и двата Локомотив и Шампион са с актив от победа 18 точки и загуба 18 точки помежду си, остава по един последен мач за Локомотив с Левски и за Шампион с Монтана. Отборът събрал по- голяма точкова разлика в резултата от предстоящият мач се класира.
Жалко, че няма да има 3-ти мач между двата отбора за решение кой отбор да продължи и заеме мястото за Купа България.

 

Печат

Програмата за втория етап в женската А група

вкл. .

basketball Lokomotiv Sofia zheni 2023

Момичетата от БК Локомотив завършиха на 4-то място в редовния сезон в елитната А група. След този успех те ще учатват във финалната 4-ка. От сега е ясно, че участието ще е най-вече за трупане на опит. Младият ни отбор е съставен 90% от девойки, които са под 18 години и ще е чудо ако победят пълните с добре платени чужденки и национални състезатели отбори на Беров, Монтана и Рилски спортист. В последния си мач от редовния сезон червено-черните загубиха от самоковчанки с 47:75 като в първата и третата четвърт бяха равностойни на гостенките.

След края на първия етап в женската А група отборите се разделиха на Първа и Втора четворка и така продължават шампионата.

Фазата стартира на 20 януари с два мача от Първа четворка - Берое Стара Загора - Локо София и Монтана - Рилски спортист.

ПРОГРАМА ЗА ПЪРВА ЧЕТВОРКА

ПРОГРАМА ЗА ВТОРА ЧЕТВОРКА

Във втория етап отново ще се играе на разменено гостуване за първата четворка (по четири пъти) и втората четворка (по два), като не се зачитат резултатите от първия етап.

След изиграването на мачовете от втория етап следват плейофи за отборите от първата четворка, както следва:

Полуфинали – 2 от 3
Финал за първо място – 3 от 5
Среща за трето място – 2 от 3

Трансферният период е до 19.01.2024 г., а Купа България за жени ще се проведе след изиграването на първия етап, който трябва да завърши в средата на януари.

Печат

БК Локомотив мина успешно през Русе

вкл. .

Lokomotiv Zheni 2022

Теодора Големанска отбеляза десет точки и спечели осем борби, а Локомотив София победи Дунав Русе със 73:43 (19:8, 24:14, 12:8, 18:13) и се доближи до водещата тройка отбори в българското баскетболно първенство за жени.

Локомотив е четвърти с 21 точки.

Локомотив доминираше от старта в Русе, като гостите поведоха с 10:2 след първата и единствена тройка на Гергана Цекова четири минути след началото. Тя пропусна следващите си четири стрелби от далечно разстояние. Столичанки завършиха първата четвъртина с преднина от 11 точки и я увеличиха с още десет до полувремето.

Въпреки че намалиха скоростта през второто полувреме, баскетболистките на Локомотив увеличиха преднината си на 25 точки в края на третата четвъртина и спечелиха с разлика от 30.

Най-резултатна в мача бе Ина Димова, която отбеляза 15 точки за Локомотив. Цекова добави 13 и спечели пет борби, а Магдалена Георгиева завърши с 12 точки и бе единствената с повече от една тройка, след като наниза последния кош в мача от далечно разстояние. Големанска бе най-близо до дабъл-дабъл с десетте си точки и осемте борби, последната от които уловена за атаката и тройката на Георгиева 23 секунди преди края.

Най-резултатна за Дунав, който е последен в класирането с 12 загуби от също толкова мачове, бе Красимира Милкова с 15 точки. Една по-малко вкара Зорница Герасимова, а капитанът Кристиана Маркова спечели осем борби.

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ