Печат

БК Локомотив с драматичен обрат срещу Спортист Своге

вкл. .

basketball Lokomotiv Sofia man rb

БК Локомотив София записа седма победа от началото на сезона в ББЛ А група. В среща, изиграна в столичната зала „Триадица“. Тимът надви миналогодишния шампион в региона Спортист Своге с 94:89 след много оспорван мач и обрат в последните минути. След тази среща Локомотив е с баланс 7-10, докато днешният му съперник е с 10-6.

Столичният тим дръпна с 23:10 след близо седем минути игра, но до края на частта не повече не успя да се разпише. Спортист се възползва и отвърна с 10 поредни точки, като след първата четвърт намали изоставането си за 20:23. Играта продължи да бъде много равностойна и през втория период, а след поредица от размени на водачеството, на почивката тимът от Своге имаше минимална преднина – 44:43.

След паузата резултатността се вдигна още повече, като в края на третата част баскетболистите на Емил Горанов взеха леко предимство и преди решителните десет минути водеха със 73:69. Подемът в играта им продължи и на няколко пъти те повеждаха с 9 точки в заключителната четвърт, което бе и най-голямата разлика в мача. Локомотив обаче не се отказа и след впечатляваща серия от 16:0, дръпна с 90:83 близо минута преди края. В оставащото време Спортист успя да свали разликата на 2 точки, но не и да си върне водачеството.

Георги Кучков бе най-резултатен за победителите с 26 точки. Близо до трипъл-дабъл бяха Стефан Янев (23 точки, 11 борби и 8 асистенции) и Иван Павлов (15 точки, 10 борби и 8 асистенции). Кристиян Челенков е с 13 точки и 9 борби, а Радослав Йорданов се отчете с 11 точки и 8 асистенции.

За Спортист Иван Ценов бе над всички с 24 точки и 10 борби. Симеон Ценов реализира 19 точки, с 18 е Васил Голов, а Джими Хънт записа 11 точки и 8 асистенции,

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ