Печат

Награждаване на най-добрите 10 на Боксов клуб "Локомотив" за 2017 г.

вкл. .

top10 2017 loko boks

В Пресклуба на Национален стадион "Васил Левски", се проведе церемонията по награждаване на топ състезателите на най-бързо развиващия се клуб от ОСК "Локомотив" София. Само за 5 години, момчетата и момичетата са спечелили 12 медала от европейски първенства (5 златни, 3 сребърни, 4 бронзови), 1 бронзов медал от Световно първенство. Изминаващата 2017 г. е изключително успешна за тима - общо 58 златни медала, 39 сребърни и 27 бронзови отличия са завоювали боксьорите. "Локомотив" София е отборен шампион при ученици, юноши и жени.

Топ 10 на боксьорите на "Локомотив" :


1. Даниел Любенов, европейски шампион, многократен Републикански шампион
2. Ергюнал Сабри, европейски шампион, многократен Републикански шампион
3. Стилиян Христов, вицеевропейски шампион, многократен Републикански шампион
4. Красимир Джуров, вицеевропейски шампион, многократен Републикански шампион
5. Божидар Джуров, пето място на ЕП, многократен Републикански шампион
6. Даниел Стефанов, пето място на ЕП, многократен Републикански шампион
7. Мира Григорова, пето място на ЕП, многократен Републикански шампион
8. Кристиян Йорданов, девето място на ЕП, многократен Републикански шампион
9. Габриел Пайнаров, девето място на ЕП, многократен Републикански шампион
10. Илко Борисов, Републикански шампион

Официални гости бяха : Красимир Инински - Президент на Българска Федерация по бокс, Дейзи Ланг - три пъти Световен шампион в професионален бокс, Инж. Димитър Димов - Кмет на район "Надежда", Кирилка Диковска - Директор на 153 Спортно училище "Неофит Рилски" в район "Надежда", Валентин Николов - JOMA България , Даме Стойков - Президент на ОСК "Локомотив" София и др.


С почетния плакет в знак на добро сътрудничество през изминалата година бе отличен кмета на район "Надежда", който каза: "Боксов клуб "Локомотив" София е чудесен пример за отлична работа и взаимодействие между държава, община, спортен клуб и спонсори. В съчетание с много тренировки и отлични треньори, резултатите са налице. Надяваме се на тези талантливи спортисти да завоюват и олимпийски медали ".

Печат

Отлично представяне за боксьорите на Локомотив в София и Румъния

вкл. .

loko rumania2017

Българските боксьори спечелиха 6 златни, 1 сребърен, 1 бронзов медал, както и купа от международния турнир по бокс за ученици, юноши и мъже до 22 години Moldavian Belt, който се проведе от 4-ти до 9-ти декември в Яши, Румъния. Младите надежди на Локомотив Красимир Джуров, Стилян Христов и Даниел Любенов отново спечелиха надпреварите в категориите си.  На Коледния турнир за ученици в София боксьорите на Локомотив спечелиха още 15 медала.

Печат

БК Локомотив София шампион при учениците

вкл. .

boks uchanitsi 2017 2

Състезателите на БК Локомотив София спечелиха отборната титла на България  за 2017 г. с убийствените 86 т., след
като завоюваха 9 медала и 4 шампионски титли.

Със злато се окичиха Амет Митов 43 кг.,  Красимир Джуров 46 кг., Даниел Стефанов 48 кг. и Илко Борисов 56 кг. Сребро спечелиха Наско Дамянов 41,5 кг. и Емилиян Харизанов 46 кг. а бронз Мартин Иванов 38,5 кг., Юлиян Маринов 56 кг. и Кирил Иванов +76 кг. 

 

Печат

Министър на спорта поздрави българските медалисти от европейското първенство по бокс за юноши

вкл. .

kralev s boks shampioni

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави лично всеки един от българските боксьори, които спечелиха 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала от европейското първенство за юноши в Албена (18-25 септември). Състезателите и треньорите на националния отбор Борислав Георгиев и Роман Цветков получиха и почетни плакети за най-успешното представяне на България в историята на европейски първенства по бокс за подрастващи. 
    „Благодаря Ви за чудесното представяне“, заяви Красен Кралев на срещата с боксьорите, техните наставници и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. 
    „Няма друг български спорт с 10 медала от голямо първенство. Гордеем се с Вас! Продължавайте да тренирате така всеотдайно и да поддържате това високо ниво, защото се изисква много труд и дисциплина, за да стигнете до олимпийските медали. Вие вече доказахте, че имате талант. Остава да работите върху него и да се развивате. Аз съм впечатлен от Вашите треньори. Затова ги слушайте и внимавайте в училище, защото боксът е спорт за умни хора - играе се с главата“, каза министър Кралев пред младите боксьори. 
    Той гарантира, че ММС ще продължи да подкрепя българския спорт и развитието на младите спортисти с осигуряването на условия за подготовка и участия в състезания. „Гледах част от срещите на европейското първенство в Албена и се убедих, че сте на прав път. Виждам, че федерацията работи в правилната посока и министерството ще помага с каквото може“, добави министърът. 
    Той получи специална благодарствена грамота от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. „В лицето на министър Кралев срещаме разбиране и силна подкрепа. Успехите в бокса се дължат и на него“, заяви Красимир Инински. 
    Европейски шампиони за юноши в Албена станаха Ергюнал Сабри (46 кг) и Даниел Любенов (75 кг). Сребърни медали спечелиха Ясен Радев (48 кг), Николай Атанасов (50 кг), Стилян Христов (60 кг), Емирджан Мехмед (63 кг), Николай Зафиров (66 кг) и Васил Стефанов (80 кг). С бронзови отличия завършиха Стоил Станоев (70 кг) и Георги Лефтеров (+80 кг). 
    В първенството участваха над 260 състезатели от 32 държави. България бе представена с 13 боксьори, от които 10 спечелиха медали. На предишното европейско първенство в Унгария през 2016 г. нашите боксьори стигнаха до едно златно и едно бронзово отличие. 
    Европейското първенство за юноши в Албена е поредното състезание по бокс от висок ранг, което се провежда в България. В последните години Българската федерация по бокс организира успешно европейско първенство за мъже в Самоков, европейско първенство за жени в София и европейско първенство за момичета и девойки в София.

източник: http://mpes.government.bg

Четирима състезатели на БК Локомотив СФ,  защитават цетовете на България на  ЕП за юноши, в курортен комплекс Албена:  Ергюнал Събри 46 кг,  Божидар Джуров 52 кг, Стилиян Христов 60 кг и Даниел Любенов 75 кг. Тимът е воден от трениорите на Локомотив Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Печат

Уникален успех за българския бокс – 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала от Евро 2017 при юношите

вкл. .

ДВЕ ТИТЛИ ОТ БОКСЬОРИТЕ НА ЛОКОМОТИВ!

ejbc2017

С титла започна участието на българските боксьори в днешния последен ден от европейското първенство за юноши в курорта Албена. Пръв от 8-те ни финалисти на ринга се качи най-лекият (кат. до 46 кг) Ергюнал Сабри. Той изигра много добре срещата си с Лука Кублашвили от Грузия и заслужи златния медал с 4:1 съдийски гласа.

След него Ясен Радев загуби финала при 48-килограмовите с 1:4 гласа от руснака Мухамед Вахаев, а Николай Атанасов падна с 0:5 от украинеца Юри Томюк и останаха със сребърни отличия.

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


LokomotivSF
LokomotivSF Край на мача: Локомотив - Лудогорец 2 сладко 1:0! #lokosfinfo
 

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...

   
 • Благодарим за коментара! Много хора, не ползват фейсбук, правим организация от пролетта да излъчваме ...

  Прочетете още...

   
 • Успех Илиянчо!!!!!

  Прочетете още...

   
 • Скъпи Локомотивци,не трябва да съжаляваме че не сме поканени в ЦИРКА,защото и това начинание на ...

  Прочетете още...