Печат

Локомотив U18 победи Славия в двубой за 5-то място

вкл. .

Lokomotiv kadetki U18 2022 2023

Отборът на Марица (Пловдив) спечели шампионската титла в Държавното първенство по волейбол на България за момичета под 18 години. Финалният турнир се проведе в столичната зала „Васил Симов“. В спора за златото пловдивчанки надиграха след петгеймова битка ЦПВК (София) 3:2 (25:13, 25:11, 23:25, 22:25, 15:10) . Така Марица е новият - стар шампион, след като защити титлата си от миналата година в тази възраст. В малкия финал домакините от ЦСКА победиха Левски София с 3:2 (17:25, 16:25, 25:18, 25:22, 25:11). Волейболистките на Локомотив завършиха на пета позиция в крайното класиране след победа над Славия 3:1 (22:25, 25:22, 25:20, 25:15). Добър финал на един драматичен и изтощителен сезон, в който момичетата показаха, че са истински бойци. В мача за 7 място  Казанлък победи Хебър с 3:0 (26:24, 25:17, 25:14.

 

Печат

Локомотив U20 завърши 6-ти на държавното

вкл. .

kazanlak lokomotiv 2022

Крайно класиране на финалите в Държавното първенство за девойки U20

 1. Марица (Пловдив)
 2. ЦСКА
 3. Левски София
 4. ЦПВК (София)
 5. Казанлък
 6. Локомотив
 7. ДКС Варна
 8. Славия

За най-добър разпределител бе избрана преминалата от Локомотив в дамския отбор на ЦСКА националка Димана Иванова.

 

Печат

Бригита Славова: Мои приоритети са работата с децата и повишаването на нивото на женския волейбол

вкл. .

brigita slavova 90 godini Lokomotiv

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, насрочено за 24 март. До всеки от 28-те кандидати бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от кандидатите са получени по електронна поща. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса.

 

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

 Като добър организатор, бих могла да съм полезна в управлението на БФ Волейбол. Най-много ме мотивира необходимостта от по-високи постижения в направление "Женски волейбол".

Ако трябва да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – защо е в полза на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

 Занимавам се с волейбол във всичките му направление, но най-вече женския волейбол. Умея да намирам решение на всеки възникнал проблем или спор, което е много важно, особено при работа с деца. Поддържам добра комуникация с другите волейболни клубове.

 Кои са най-силните Ви качества?

Отстоявам своите позиции, но винаги търся мнението и съдействието на колегите и волейболните специалисти.

 Ще успеете ли да отделяте достатъчно време спрямо другите Ви важни ангажименти, за да се реализира успешно проектът за много по-активен и по-оперативенУправителен съвет, в който всеки член да бъде отдаден напълно и да допринася максимално с експертиза, контакти или възможности за развитието на българския волейбол?

Ще се постарая да бъда винаги на разположение и отдадена при необходимост, стига това да е в моите възможности.

 

 Каква е Вашата лична мисия във волейбола?

Моята лична мисия във волейбола е да не забравяме миналото му, да работим много в настоящето, за да имаме по-добро бъдеще.

 Кое е най-важното нещо, което и в момента правите в името на волейбола?

 Най-важното нещо, което правя в момента, е да популяризирам волейбола сред децата и да устоявам на конкуренцията на останалите спортове.

Коя тема би била приоритетна за вас като член на Управителния съвет?

 За мен приоритет ще бъде женският волейбол да стане конкурентен на световния и европейски волейбол, като съумяваме да запазим състезателките си в България и да повишаваме техните умения.

 Какво е първото нещо, което бихте направили като член на Управителния съвет?

 Да привлека вниманието на останалите членове на Управителния съвет към детско-юношеския спорт.

 Какво очаквате да постигнете в краткосрочен план - една година, и съответно - в дългосрочен?

 В краткосрочен план бих се запознала първо с проблемите. В дългосрочен план - бих работила в посока увеличение на спортните специалисти по волейбол и повишаване на тяхната професионална квалификация.

 Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че трябва да се подобри?

 В момента това, което ми харесва в БФ Волейбол, е че помага на женското направление финансово и организира повече лагери за националните гарнитури. Бих искала да се подобри съдийството, въпреки че тази колегия е самостоятелна.

 Кои аспекти на българския волейбол най-спешно трябва да се променят в положителна посока?

 Увеличение на броя отбори в женската лига и създаване на по-добра конкурентна среда. Подобряване на Трансферния правилник при подрастващите, така че да бъде издържан юридически и да не бъде подлаган на оспорване всяка година.

 Доколко модерният поглед и използването на технологиите за развитие са важни за Вас в съчетание с нужния управленски опит?

 Тъй като технологиите навлизат във всички сфери, би трябвало да ги налагаме и при нас.

източник и още снимки на: https://bgvolleyball.com/

 

Печат

Волейбол момичета U12 спечелиха сребърни медали

вкл. .

Lokomotiv U12 2021 2022

През настоящия сезон Локомотив направи мечтано завръщане в спор за титлата след дълги години отсъствие. В 3 възрасти момичета стична до сребърните медали. Вижте Волейбол - прекадетки Локомотив спечели сребърни медали и Волейбол - кадетки Локомотив спечели сребърни медали. Днес публикуваме за финала за момичета до 12 години. Страхотна работа от Бригита Славова и екипа и, БРАВО.

Отборът на Локомотив звърши на второ място в междурегионалното първенство за миниволейбол за момичета до 12 години на Витоша и Хемус. Турнирът се проведе в столичната зала „Панайот Пондалов“. 

Във финалния турнир участие взеха осем тима - четирите най-добри от Витоша и четирите най-добри от Хемус. В тази възраст няма Държавни финали на цяла България, като се провеждат междурегионални финални турнири на всеки два региона от шестте волейболни такива. От останалите области обаче само Марица е конкурентно способна на отборите от София.

За втора поредна година първите четири в крайното класиране са от София. Получиха са много оспорвани двубои като и двата полуфинала се решиха след тайбрек. В единия полуфинал ЦПВК надигра Левски София с 2:1, а в другия Локомотив се наложи над Славия с 2:1.

В спора за златото се срещнаха съставите на ЦПВК и Локомотив. Представителките на полицейския клуб победиха железничарките с 2:0 и спечелиха първото място.

В малкия финал волейболистките на Славия се наложиха драматично над Левски София с 2:1. Двубоят бе изключително оспорван, като в тайбрека „белите“ поведоха с 14:6, но „сините“ изравниха до 14:14. В крайна сметка славистките успяха да наложат волята си с 16:14 и се пребориха за бронзовите отличия.

Крайно класиране на регионите Витоша и Хемус за момичета до 12 години:

1. ЦПВК

2. Локомотив

3. Славия

4. Левски София

5.Тони Спорт (Берковица)

6.Олимпиец (Плевен)

7.Бдин Вида (Видин)

8.Спартак (Плевен)

по материали на https://bgvolleyball.com/

Печат

Волейбол - кадетки Локомотив спечели сребърни медали

вкл. .

Lokomotiv kadetki srebro 2021 2022

През настоящия сезон Локомотив направи мечтано завръщане в спор за титлата след дълги години отсъствие. В 3 възрасти момичета стична до сребърните медали Волейбол - прекадетки Локомотив спечели сребърни медали. Днес публикуваме за финала кадетки, а в следващите дни ще се спрем и столичнити финали за момичета до 12 години. Страхотна работа от Бригита Славова и екипа и, БРАВО.

Пловдивчанки защитиха титлата си от миналата година, като триумфират отново на златния връх в тази възраст. Преди месец жълто-сините, с по-голямата част от тези състезателки в състава, спечелиха и титлата за девойки под 20 години. От своя страна Локомотив 1929 завършва със сребърните медали, като това е изключително голям успех за тима. Железничарките правят завръщане сред медалистите в тази възраст след дълги години отсъствие. Това е втори финал за клуба, след като игра в спора за титлата за прекадетки преди две седмици в зала „Христо Ботев“. Победата на Локомотив над ЦСКА с 3:2 на полуфинала и класирането им за финал, като че ли изцеди силите на младите железничарки и в спора за титлата оспорван двубой не се получи и Марица подеди с  3:0. В малкия финал също имаше категорична победа. ЦСКА се наложи над ЦПВК с 3:0 (25:19, 25:18, 25:11). Така „червените“ приключиха с бронзовите отличия. ЦПВК оформи четворката на България.

Крайно класиране за кадетки за сезон 2021/22

 1. Марица (Пловдив)
 2. Локомотив
 3. ЦСКА
 4. ЦПВК
 5. Левски София
 6. Казанлък
 7. ВАСК
 8. Хебър (Пазарджик)

по материали на https://bgvolleyball.com

 

Печат

Волейбол - прекадетки Локомотив спечели сребърни медали

вкл. .

Lokomotiv srebro prekadetki 2021 2022

През настоящия сезон Локомотив направи мечтано завръщане в спор за титлата след дълги години отсъствие. В 3 възрасти момичета стична до сребърните медали. Днес публикуваме драматичния финал за прекадетки, а в следващите два дни ще се спрем и на останалите финали. Страхотна работа от Бригита Славова и екипа и, БРАВО.

Левски София спечели с шампионската титлана България за прекадетки (състезателки, родени 2007/2008 година). На финала на Държавното първенство волейболистките, водени от Илиана Петкова, надиграха Локомотив 1929 след петгеймова драма 3:2 (18:25, 25:20, 28:26, 21:25, 15:10) в столичната зала „Христо Ботев“.

Двубоят бе великолепен завършек на финалната четворка. Получи се истински сблъсък, в който и двата тима се бореха със зъби и нокти за крайния успех. Имаше всичко – интрига, обрати, смяна на водачеството и равностойност. Финалът събра над 150 зрители по трибуните, като и двата съперника имаха солидни агитки. Публиката пък аплодираше всички добри изяви, като мачът бе истински празник.

Волейболистките на Локомотив тръгнаха много нахъсано и отбелязаха ударен старт със 7:1. До края на гейма имаха водеща роля и поведоха с 1:0. Втората част също започна с превъзходство на железничарките, които поведоха с 8:3. Постепенно обаче Левски намери себе си и изравни при 17:17. Възходът продължи и Левски спечели гейма.

Третата част бе изключително оспорвана, като Локомотив поведе с 23:21, но не успя да затвори гейма. Сините направиха обрат и наложиха волята си в  решителните минути, като поведоха с 2:1. Това обаче не бе достатъчно да пречупят съперника. След сърцата игра Локомотив се върна, като взе четвъртата част и доведе развоя до равенство 2:2.

В тайбрека равностойността се запази до 8:8, след което Левски изригна. Сините натиснаха с начален удар и отбелязаха четири последователни точки като поведоха с 12:8. Това бе преломен момент. Левскарките запазиха стабилност и продължиха със силните си изяви докрай, като триумфираха с крайната победа и титлата.

В малкия финал тимът на ЦПВК надигра Марица (Пловдив) с 3:0 (25:21, 25:23, 25:18). Представителките на полицейския клуб успяха да се вдигнат от тежкото поражението на полуфинала, където отпаднаха от Локомотив. Волейболистките на ЦПВК показаха воля и се пребориха за бронзовите медали, като завършиха с отличие в първенството.

Крайно класиране:

 1. Левски (София)
 2. Локомотив (София)
 3. ЦПВК (София)
 4. Марица (Пловдив)

 

Ето как изглежда Идеалният отбор:  

Най-полезен състезател (MVP) - Вяра Парапунова (Левски София) 

Най-добър нападател - Виктория Нинова (Локомотив) 

Най-добър разпределител - Димана Иванова (Локомотив) 

Най-добър изпълнител на начален удар - Божидара Арнаудова (Левски) 

Най-добро либеро - Йоана Арнаудова (ЦПВК) 

Най-добър централен блокировач - Деница Ангелова (ЦПВК)

по материали на https://bgvolleyball.com

Печат

Локомотив се класира за държавни финали за девойки U20

вкл. .

Lokomotiv Devoyki U20 2021 2022

Девойките от волейболен клуб Локомотив се класираха за държавните финали. Във волейболна зала Локомотив те записаха три победи над съперниците и с 8 точки спечелиха надпреварата в група Л.  По пътя към първото място те се наложиха след петгеймова битка над Перун с 3:2 гейма. Варненки останаха втори с две победи, една загуба и 5 точки. Двата състава ще продължат в спора за титлата. Трети се нареди съставът на Велбъжд с един успех и три загуби и 4 точки. На четвърта позиция приключи Ахил без успех и с 1 точка. Те завършват в дванадесетицата на страната.

Резултати и класиране в група Л вижте тук.

На финалите в държавното първенство за девойки под 20 години ще участват осем отбора. Ето и всички достигнали до този етап: Локомотив, ЦСКА, Левски, Марица (Плодвив), Казанлък, ЦПВК, Славия и Перун (Варна). Турнирът ще бъде в края на април.

Снимки от двата турнира вижте тук.

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ