Печат

Благой Иванов с кървав дебют в UFC, загуби от опитен бразилец (видео + снимки)

вкл. .

blagoj ivanov

Българската звезда в смесените бойни изкуства и юноша на СКДС Локомотив Благой Иванов - Багата направи своя дългоочакван дебют в най-престижната верига в ММА UFC.  За съжаление българинът загуби с единодушно съдийско решение (50:45, 50:45, 50:45) от бившия световен шампион в тежка категория Жуниор Дос Сантос в централния двубой на галавечерта в Бойзи, Айдахо.

И двамата бойци завършиха мача с кръв по лицата, а след обявяването на съдийското решение Дос Сантос не спести похвалите си към Багата, като заяви, че българинът е корав боец, който заслужава мястото си в UFC.

Двубоят започна спокойно, като двамата бойци държаха дистанция. Бразилецът опитваше да натиска Багата към клетката и успя да пласира мощен десен удар в тялото, а българинът му върна дясно кроше. Постепенно битката се измести в центъра на ринга, а Багата продължи да е много търпелив и нанесе ново дясно кроше. Минута и половина преди края на първия рунд се отвори аркада на Дос Сантос, която беше резултат от първото дясно кроше на Багата. Постепенно инициативата отново премина в Дос Сантос, но действията му не успяха да нанесат поражения върху Багата.

Във втория рунд Багата продължи тактиката на предпазлива игра, но успя да нанесе поражения върху носа на българина с един от поредните си прави удари в главата му. В самия край на рунда Дос Сантос успя да вкара комбинация от два много тежки удара в главата на българина, но той не изглеждаше разклатен. На почивката от щаба на Багата му дадоха инструкции да тръгне напред и да скъси дистанцията.Багата се активизира и притисна бразилеца до оградата с две леви крошета. Последва игра в центъра на октагона. С ляво кроше в окото бразилецът обаче затрудни зрените на Иванов, който тръгна в атака и върна попадението. Две минути преди края Багата нанесе силно ляво кроше, а секунди по-късно не успя да вкара и второ. Благой Иванов заигра по-уверено и продължи да притиска бразилеца, който пробва да порази българина с бек кик, възползвайки се от ръстовото си предимство, но не затрудни българина.

Четвъртият рунд започна с размяна на удари в центъра на октагона и принудителна почивка за двамата, тъй като бразилецът имаше проблем с екипировката. С наближаването на края на рунда Багата започна да показва признаци на умора, докато бразилецът се движеше по-активно.  Минута преди края Багата нанесе ляво кроше, но получи десен прав. Признаците на умора обаче ставаха все по-очевидни. От щаба на Багата му дадоха инструкции да поеме риска и да търси нокаут в последния рунд.

Петият рунд започна добре за Багата, който успя да сцепи носа на Дос Сантос. Българинът тръгна смело напред, но енергията му сякаш беше на изчерпване. Бразилецът за пореден път бръкна в окото на българина, което беше изтълкувано като неумишлено и мачът продължи. Кратката почивка, докато траеше прегледа, даде прилив на енергия на Багата, който тръгна в атака, докато Дос Сантос държеше дълга дистанция. Комбинация от ляво и дясно кроше дестабилизира Дос Сантос, последва грешка на бразилеца, но Багата не успя да се възползва и постепенно времето до края изтече. Така в крайна сметка дебютът на 31-годишният софиянец в UFC беше със загуба, но Благой показа, че не отстъпва на най-добрите в този спорт.

вижте снимки на https://www.sportal.bg

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...