Печат

НЕ УНИЩОЖАВАЙТЕ ВОДНАТА ТОПКА В СОФИЯ!

вкл. .

team viasport 2016

Ние организираните фенове на Локомотив София изразяваме подкрепата си към

протеста и исканията на клуба по водна топка Локомотив София- Никола Нанов и призоваваме Държавата в лицето на Министерството на спорта да подкрепи, съхрани и запази водната топка в столицата на България.

"Локомотив Никола Нанов", ЦСКА, "Славия" и "ЦДНА 2013" организират протест пред сградата на Спорната палата, в която се помещава Министерството на младежта и спорта в сряда, 8 март 2017 г. от 10 часа.

Проблемът сега се генерира от намаления бюджет от страна на Министерството на младежта и спорта на Българската федерация по водна топка в края на миналата година. Впоследствие предвидените 120 000 лева, които държавата отпуска през последните няколко години на БФВТ за ползване на басейн "Диана", където е и целият състезателен календар през зимата и пролетта, бяха намалени наполовина, за да могат освободените средства да бъдат пренасочени по други пера в бюджета на федерацията. И от Национална спортна база ЕАД, която стопанисва басейна, реагираха бързо и категорично - двойно по-малко пари означава двойно по-малко часове за водната топка.

Досега в последните години на басейна, който е емблематичен за българската в?одна топка и за столичната водна топка, софийските клубове имаха възможност да тренират само по два часа вечер, които от понеделник, 6 март 2017 г. вече са намалени наполовина. Така под въпрос е поставено въобще физическото оцеляване на водната топка в столицата, а и досега тренировъчният процес също бе изключително труден и качеството му падаше от година на година - във въпросните два часа във водата "ври и кипи" и почти не могат да се водят нормални занимания. Занапред и това ще е невъзможно, а в четирите клуба има общо над 350 ватерполисти и деца в обучение.

Разбира се, клубовете могат да наемат коридори или дори целия басейн в останалото време, но цените въобще не им позволяват да го направят. А и клубовете са със скромни финансови възможности.

Уважаема Г-жо Министър,
С много усилия водната топка започна да излиза от най-тъмните си години в България. През изминалата година се видяха първите плодове от стремежа за израстване на новите поколения, не спирайте развитието им. Съхранете и правото на стотици деца и юноши избрали този спорт да тренират, вместо да са на улицата или пред компютъра, където дебнат опасности. Подкрепете спорта водна топка, при който България има дългогодишни традиции на международно ниво и е един от най емблематичните спортове в нашата страна.

ПРОТЕСТА СЕ ОТМЕНЯ МС СЪДЕЙСТВА ЧАСОВЕТЕ ДА СЕ ЗАПАЗЯТ.

Share

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

ВИДЕО

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Привет, кой размер търсите от големите има 7 пъти XL и XL

  Прочетете още...

   
 • Здравейте. само Локо.:) Трябва ми една фанелканай-голе мия размер "Локо София по света" за началника ...

  Прочетете още...

   
 • Здравейте, Бих искал да изкажа мнение и предложение по темата. Като човек и на мен не ми харесва ...

  Прочетете още...

   
 • Павка думите са излишни ! Господ да ти прости и лек път в безкрайните зелени терени ! Ти ще оставиш трайна ...

  Прочетете още...