Печат

ПЪРВИ ЛАГЕР "БЪДЕЩИ ЗВЕЗДИ" ЗА 2022

вкл. .

badeshti zvezdi lager 2022

Фото: Анна Недкова

От 18 до 20 ноември 2022 г. в гр. Елин Пелин се проведе Лагер "Бъдещи зведи", организиран от ТК/БФХГ. В лагера се включиха 36 деца, които през лятото на 2022 г., покриха изпитни изисквания и бяха селектирани от над 120 състезателки от цялата страна. В лагера участваха и малките грации от Локомотив Лея Герова, Виктория Александрова, Ава Маказчиева и София Димова
Лагерът беше открит от г-жа Мария Кънчева, председател на ТК/БФХГ. Домакин на лагера беше СКХГ "ТЕА ДЕНС" с подкрепата на Община Елин Пелин и кмета Ивайло Симеонов, НУ "Христо Ботев" с директор Румяна Генадиева, които предоставиха едни прекрасни условия за провеждане на събитието.
Лагерът се проведе в три учебно-тренировъчни дни, като децата бяха разделени в малки групи по възрасти, за да бъде максимално ползотворна работата.
Най-интересни и различни бяха часовете по грим, модерна хореография, актьорако майсторсто и народни танци.
Професионалната гримьорка Мария Господинова направи урок на всяка група за самостоятелно нанасяне на състезателен грим, демонстрира и преподаде основни правила.
Хореографът Ани Ганчева - преподавател, създател на "Денс група Модел" - която работи дълги години със звездите на българската музикална сцена, показа много интересни музикални комплекси и ритмични упражнения
Лина Шишкова - известна актриса-озвучител на филми и преподавател по актьорско майсторство, разчупи децата и ги пренесе в света на филмовото изкуство с различни сюжети и ролеви игри.
Димитрина Русева - хореограф по народни танци, професионален танцьор и участник в трупата на Нешка Робева, преподаде хора от различни фолклорни области.
Анна Вуцова проведе балетната подготовка, като наблегна на това, колко важна част е тя от развитието на един състезател по художествена гимнастика.
Освен това групите имаха часове за вълни, ОФП, СФП, основна техника с уреди, разучаване на рискове и майсторства, трудности с тяло.
Водещи на часовете бяха треньори-членове на треньорската комисия към БФХГ - Ромина Божилова, Кристина Шикерова, Нина Саръсакалова, Теодора Граматикова. Те дадоха насоки за отстраняването на основни грешки и как децата да забелязват и най-малките детайли в работата си. Наблегнаха на това да бъдат по-взискателни към себе си и да обръщат максимално внимание на забележките и изискванията на треньорите.
Лекция за технически грешки от правилника по художествена гимнастика проведе Божидара Рачева, член на съдийската комисия към БФХГ. Тя даде нагледни примери и запозна децата със стойностите на наказанията в изпълнение.
Един много полезен и разнообразен лагер. С много нови умения и знания, които участниците и техните треньори могат да приложат във всекидневните си тренировки по клубовете.
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ

 • Всички знаят кои са лицата от Атила... Има един Момчил ... Направете жалба в полицията

  Прочетете още...

   
 • parva kopka na stadiona 1968

  Прочетете още...

   
 • Стойнето се бил разсърдил на тази публикация и затова Локомотив нямало вече да домакинства там.

  Прочетете още...

   
 • Ако някое капутче посмее само да си помисли да драска по платната, после щеще ходи да пикае през 5 ...

  Прочетете още...