Печат

Светлана Каменова и Радина Томова спортист на годината за 2023 в ОСК Локомотив

вкл. .

sportist na Lokomotiv 2023

ОСК Локомотив София награди най-добрите си спортисти и треньори за 2023 г.

Номер едно сред състезателите са Светлана Каменова и Радина Томова, които си осигуриха визи за Олимпийските игри в Париж.
Светла донесе бронзов медал на Световното първенство по бокс за жени в Индия, сребро на Европейските игри в Полша, а също така добави още 2 златни медала от турнира за Купа „Странджа“ и Феликс Щам – Полша, както и 3 титли на Държавното първенство.
Грацията Радина, която стана №1 на Локомотив София и за 2022 г, изпрати 2023 г като абсолютна европейска и световна шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика.
Останалите състезатели, които заслужиха място сред най-добрите са подредени по азбучен ред:
Ангел Димитров – бокс – сребърен медал от Световното първенство до 16 г в Армения, бронзов медал от Европейското първенство в Румъния в същата възрастова група, балкански шампион до 16 г и три златни медала от Държавното първенство.
Вардан Марукян – тенис – номер едно в националната ранглиста за мъже, държавен шампион на сингъл и на двойки в зала и на открито.
Георги Граматиков – джудо – сребърен медал на Отворена европейска купа, 2 златни медала на Държавното първенство. Очаквана квота за Олимпийските игри в Париж.
Константин Костов – бокс – шампион от Европейското първенство за младежи до 18 г., три златни медала от Държавното първенство.
Костадин Дебренлиев – Ръгби – с голям принос за успехите на отбора сребърен медалист по Ръгби 7, играе и в националните отбори по Ръгби 7 и Ръгби 15.Наградата му бе получена от треньора на РК.Локомотив.
Кая Борисова – карате – млад талант на клуба по карате „Локомотив“, шампион на България, шампион на Националната купа за 2023 г с общо 5х медала.
Марк Христов – джудо – 3-то място на Гранд шлем в Тел Авив, 5-о място на Гран При в Загреб. Очаквана квота за Олимпийските игри в Париж.
Янко Илиев – бокс – бронзов меда на Световното първенство за юноши до 16 г в Армения, бронзов медал на Европейското първенство до 16 г в Румъния, балкански шампион, три златни медала от Държавното първенство.
Наградата за отбор на 2023 г бе връчена на баскетболистките до 16 г с треньор Лилия Георгиева. Момичетата заслужиха признанието, след като спечелиха Купата на БФ Баскетбол и във финалния турнир се класираха на 1-во място.
За треньор на годината приза заслужи олимпийската шампионка на ринга от Токио Стойка Кръстева. Председателя на ОСК Локомотив Даме Стойков й пожела един ден в успешната й треньорска кариера да изживее отново олимпийското щастие, този път от шампионската титла на свой възпитаник. След като получи стилната награда, Стойка Кръстева съобщи, че в резултат на качествената работа в боксовия клуб на Локомотив София, към клуба се присъединяват две национални състезателки от женския отбор на България – Златислава Чуканова /кат. 50 кг/ и Джоана Ноамеруе /кат 66 кг/.
Награда бе определена и за дългогодишния треньор по джудо и треньор на националния отбор по самбо Васил Георгиев по случай неговата 70 годишнина.
Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ